Οι φάρμες του μέλλοντος

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
5
1. Το Dragonfly της Νέας Υόρκης City (Vincent Callebaut, 2011)

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
Το κτίριο ύψους 600 μέτρων είχε σχεδιαστεί για το νησί Ρούσβελτ της Νέας Υόρκης. Θα μπορούσε να έχει 28 διαφορετικές φάρμες για καλλιέργεια φρούτων, λαχανικών αλλά και για κτηνοτροφία. Το κτίριο θα ήταν αυτόνομο μέσω ηλιακών συλλεκτών και αιολικής ενέργειας.

2. Oasis Tower για το Dubai (Rahul Surin και Synthesis Design Studio, 2009)

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
Θα μπορούσε να παρέχει στέγαση για κάποιους κατοίκους του Ντουμπάι και με τις κάθετες μονάδες θα μπορούσε να παράγει αρκετά τρόφιμα για να θρέψει 40.000 άτομα το χρόνο. O πύργος θα μπορούσε να τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

3. Pig City (MVRDV, 2001)

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
Η πρόταση της ολλανδικής εταιρίας MVRDV είναι ουρανοξύστες με αυτοματοποιημένα χοιροστάσια.

4. Boatanic, Άμστερνταμ (Damian O'Sullivan και Boatanic, 2010)

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
Η ολλανδική ομάδα Boatanic θέλει να μετατρέψει παλιά τουριστικά πλοιάρια σε πλωτά θερμοκήπια.

5. Urban Farming and Media Interactive Network or Urban [email protected] στο Μάντσεστερ (Jack O'Reilly, 2010)

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
Η ιδέα ενός φοιτητή αρχιτεκτονικής ήταν ένα υβρίδιο φάρμας και τηλεοπτικού σταθμού.

6. Clepsydra Urban Farming (Bruno Viganó και Florencia Costa, 2011)

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
Η κλεψύδρα μπορεί να εγκατασταθεί στη στέγη ενός υφιστάμενου κτιρίου. Είναι μια μεταλλική κατασκευή που μπορεί να παράγει τροφή που αντιστοιχεί σε έξι εκτάρια καλλιεργήσιμης έκτασης

7. London Farm Tower, Λονδίνο(Brandon Martella, 2011)

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
Τα υδροπονικά δάπεδα ανακυκλώνουν τον αέρα του θερμοκηπίου, βοηθώντας την πόλη να αναπνεύσει. Ο πύργος είναι σε θέση να παράγει το 20% των συνολικών αναγκών του Λονδίνου σε τροφή.

8. Vertical Life Tower για την Βαρκελώνη (Jared Moore, 2011)

Οι φάρμες του μέλλοντος Facebook Twitter
Η πράσινη πρόσοψη κρύβει τεράστιες εκτάσεις, κατοικίες και μια φάρμα στους τελευταίους ορόφους

9. Toronto Sky Farm, Τορόντο (Gordon Griff, 2009)

Θα μπορούσε να παράγει αρκετή τροφή για 35.000 ανθρώπους το χρόνο.

[via]

Design
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM
H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θέλει να ζήσει στην Αθήνα

Design / H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θα ήθελε να ζήσει στην Αθήνα

 H προσωπικότητα της αρχιτεκτόνισας και designer Paola Navone είναι πληθωρική, όσο και η ιστορία της ζωής της. Λίγο πριν εμφανιστεί ως ομιλήτρια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο συνέδριο Hotel Experience στο Ωδείο Αθηνών μας μιλάει με πάθος για ένα πρόσφατο πρότζεκτ που υπέγραψε.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
το εχεις διαβασει, η απλα ειδες το τιτλο?γιατι απο ενα γρηγορο τσεκ στο ιντερνετ αυτο που καταλαβα απο τον Bookchin ειναι οτι δε πιστευει οτι υπαρχει προβλημα στο θεμα πεινας εξαιτιας της αυξησης του πλυθησμου, οχι οτι δεν υπαρχει αυκηση του πλυθησμου....ειδαλως μιλαμε ξανα περι συνωμοσιων οταν διαφοροι παγκοσμιοι οργανισμοι αναφερουν την ΑΥΞΗΣΗ του παγκοσμιου πλυθησμου...ιδιως απο το 1997.....
πολυ ενδιαφεροντα και εντυπωσιακα projects..αν και πιστευω οτι θα αρχειοθετηθουν στη λιστα με τα 'πρωτοτυπα'..παραταυτα, απο ολα αυτα μονο τα πλωτα θερμοκηπια στο Αμστερνταμ φαινονται ρεαλιστικα..λαλη η τεχνολογια, αλλα εαν καταληξαμε να καταστεφουμε το περιβαλλον ειναι γιατι εχουμε βασιστει υπερβολικα πολυ πανω της..