Ψηλοί ή κοντοί άντρες: Ποιοι είναι οι πιο επιρρεπείς στην απιστία;

Ψηλοί ή κοντοί άντρες: Ποιοι είναι οι πιο επιρρεπείς στην απιστία; Facebook Twitter
1

Oι κοντοί άνδρες έχουν τα πρωτεία στην απιστία, αποκαλύπτει έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, που έγινε σε δείγμα 1000 ανδρών από όλη τη χώρα και εξέτασε δύο παραμέτρους: το ύψος τους και την πολυγαμικότητά τους.

Ως βραχύ ύψος θεωρήθηκε το 1.60-1.70 και ως μεγάλο ύψος το 1.80 και πάνω. Όπως διαπιστώθηκε, οι κοντοί άνδρες ήταν πολύ περισσότερο πολυγαμικοί, παρουσιάζοντας σχεδόν διπλάσια ποσοστά απιστίας από τους ψηλούς, ενώ οκτώ στους δέκα κοντούς άνδρες είχαν παράλληλες σχέσεις και μόνο ένας στους δέκα ψηλούς ήταν πολυγαμικός.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, ανέφερε ότι «η απιστία, το σεξ και η εξουσία είναι το καυτό τρίγωνο της αμαρτίας, όπου οι άνθρωποι μυστηριωδώς αναρωτιούνται για τα αυτονόητα της ζωής και των παθών της και ιδίως της γνωστής συνήθειάς τους να είναι φανατικοί της πίστης σε θεσμούς, όπου συνήθως εξασκούνται ως άπιστοι.

Ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως σε αυτό το «τρίγωνο των Βερμούδων» (απιστία-σεξ-εξουσία), κατοικούν μονίμως οι λιγότερο προικισμένοι άνδρες σε ύψος (πιο κοντοί)».

Ο κ. Κωνσταντινίδης προσθέτει, επίσης, ότι «σε μια κοινωνία ανταγωνιστική, οι λιγότερο ευνοημένοι άνδρες ανατομικά, πρέπει να γίνουν θελκτικοί με άλλα προσόντα, όπως είναι το μυαλό, το χρήμα, το χιούμορ ή η σκέψη. Πολλοί εμφανίσιμοι και ψηλοί άνδρες δε νιώθουν την ανάγκη να φλερτάρουν μια γυναίκα, έχοντας την αυτοπεποίθηση του «ωραίου και μοιραίου», κάτι που δημιουργεί απέχθεια στις γυναίκες, που θέλουν, επίσης, να μοιράζονται τα βλέμματα θαυμασμού».

Οι κοντοί άνδρες, συνεχίζει, «θαυμάζουν το ύψος μόνο στο γυναικείο φύλο. Με μια ψηλή γυναίκα δίπλα τους νιώθουν πολύ ψηλότεροι από όλους τους άλλους άνδρες της υφηλίου. Στη σύγκριση κοντού-ψηλού είναι σίγουρο πως ένας πιο κοντός άνδρας θα διεκδικήσει περισσότερες γυναίκες από όσες του αναλογούν, για να αποδεικνύει στον καθρέφτη του πως είναι πιο γοητευτικός από έναν ανατομικά ψηλότερο άρρενα» εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια