Flederhaus

Flederhaus Facebook Twitter
7

Το 2010, οι αυστριακοί αρχιτέκτονες Heri & Salli είχαν μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα, την δημιουργία ενός κάθετου δημόσιου χώρου, που θα προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση στους πολίτες της Βιέννης, χάρη στην επίπλωσή του με...αιώρες.

Η όψη του Flederhaus - Νυχτεριδόσπιτο σε ελεύθερη μετάφραση, ακολουθεί τον αρχετυπικό σχεδιασμό ενός σπιτιού - τετράγωνο με τριγωνική οροφή - ενώ το εσωτερικό του είναι ένας ανοιχτός και ελεύθερα προσβάσιμος χώρος εξοπλισμένος με άνετες αιώρες.

Κάτοψη ισογείου

Επιμήκης τομή

Διαγράμματα κίνησης και τοποθέτησης των αιώρων

Ελεύθερο σκίτσο

Οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες, αναφέρονται στο έργο τους, ως μία "Όαση χαλάρωσης". Τους πιστεύουμε.

[via]

Design
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
 Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Design / Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος, επικεφαλής του γραφείου Potiropoulos+Partners Architecture, μας ξεναγεί στο νέο του πρότζεκτ το οποίο θυμίζει τοπίο πριν από τη μεγάλη αστικοποίηση, με τη φύση πανταχού παρούσα
THE LIFO TEAM
H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Creative Minds / H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Ο Άλεξ Κάβδας συζητά με την Καλλίνα Κυρατσούλη, Head of Creative στη Soho Square Athens και τον Χρήστο Κουτσούκο, Executive Creative Director στην Cream, για τη σημασία της δημιουργικότητας αλλά και το πώς μία καλή ιδέα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς podcast «Creative Minds», με την υποστήριξη των βραβείων Ermis Awards.

σχόλια

4 σχόλια
το θέμα της ομορφιάς είναι υποκειμενικό, αν και κατα τη γνώμη μου περιέχει και αντικειμενικά κριτήρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ναι είναι μία πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά όχι και όμορφο ρε παιδιά! και πόσο άνετα και χαλαρά θα είσασταν εσείς σε μία αιώρα μέσα σε χώρο με ύψος 2.20? εγώ πάντως θα τις προτιμούσα σε οριζόντια διάταξη...μην ενθουσιαζόμαστε με ότι διαφορετικό βλέπουμε και το βαφτίζουμε ωραίο!
Κατά διαστήματα δημοσιεύονται τα γνωστά σε πολλούς άρθρα και συνεντεύξεις Αθηναίων επωνύμων ή μη οι οποίοι εκθειάζουν την Αθήνα. Σίγουρα μπερδεύοντας την ομορφιά με την συνήθεια μπλοκαρισμένοι σε παιδικά βιώματα "της αλάνας" ή της οικίας γειτονιάς που περιέχουν μεγάλες δόσεις συναισθηματικής φόρτισης και νοσταλγίας. Όποτε εκφράζω αντιρρήσεις, γιατί κακά τα ψέματα, η Αθήνα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, πέφτουν όλοι να με φάνε. Και αναρωτιέμαι τώρα: Δηλαδή αν η Αθήνα θεωρείται όμορφη τι να πρέπει να πούμε για τις εικόνες που βλέπουμε σε αυτό το άρθρο;Να μην αναφερθώ σε όσους έχουμε ταξιδεύσει και διαμείνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα (όχι ως χαζοτουρίστες μερικών ημερών δηλαδή) σε πόλεις παρόμοιες των φωτογραφιών. Και φυσικά να μην εξαιρέσω διάφορες άλλες πόλεις, μεγάλες ή μικρές της Ελλάδας μας που πραγματικά είναι όμορφες, πραγματικά κοσμήματα φυσικής και τεχνητής αισθητικής.
Εκει βεβαια εχει και πολιτες που σεβονται τα παρκα τους,το περιβαλλον και οποιαδηποτε παρεμβαση,αν το ειχαμε κανει εδω θα ειχε γεμισει tags,σκουπιδια και αιωρες κουρελοπανα...Συνειδηση you know.....