Serge Toubiana: «Το μέλλον του γαλλικού σινεμά είναι το παρελθόν του»

Serge Toubiana: «Το μέλλον του γαλλικού σινεμά είναι το παρελθόν του» Facebook Twitter
Βλέπω το γαλλικό σινεμά από μια καινούρια οπτική και με ενδιαφέρει πολύ γιατί δεν ήμουν ποτέ δογματικός. Είμαι φιλομαθής και ανοιχτός, χωρίς προκαταλήψεις. Φωτο: Léa Crespi για τη Le Monde
0

Ο Σερζ Τουμπιανά είναι πρόεδρος της Unifrance, του οργανισμού για την προώθηση της γαλλικής ταινίας στο εξωτερικό, και ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της ένδοξης μνήμης που κάποτε υπηρέτησε μαχητικά, ως συντάκτης και μετέπειτα διευθυντής των «Cahiers du Cinéma», και του σαφώς πιο εμπορικά προσανατολισμένου παρόντος του. Τον θυμάμαι, ως φοιτητής στο Institut Français de Presse, να δίνει διαλέξεις ως υπέρμαχος της nouvelle vague και δεν κρύβω πως μου ακούγεται κάπως περίεργο να τον φαντάζομαι να μιλάει εκτεταμένα με αγοραστές στη Βραζιλία για τις δυνατότητες του νέου «Θεέ μου, τι σου κάναμε;», αλλά εξηγεί τι σημαίνει ο αμισθί, τιμητικός ρόλος του που σκέφτεται αν θα ανανεώσει για μια ακόμη διετία για να αφοσιωθεί στο βιβλίο που γράφει, μια μονογραφία για τη σπουδαία Έλεν Σκοτ, τη μεταφράστρια και πνευματική γκρούπι του Φρανσουά Τριφό τη δεκαετία του '60. Κατά κάποιον τρόπο, ο Τουμπιανά δεν χάνει την ταυτότητά του και τις προτιμήσεις του στην προσπάθειά του να κατανοήσει την ευρύτερη εικόνα μιας κινηματογραφίας που διατηρεί τη σινεφιλία της και παράλληλα κυνηγάει με ρεαλισμό την επαφή της με τις ατραπούς της διασκέδασης ενός άστατου νεανικού κοινού.

 

— Βρίσκω ενδιαφέρον το ότι ένας σκληροπυρηνικός κριτικός όπως εσείς, ιστορικό μέλος των «Cahiers du Cinéma», είναι πρόεδρος της Unifrance σε μια περίοδο κατά την οποία το γαλλικό σινεμά έχει στραφεί για τα καλά στον κινηματογράφο είδους. Με κάθε ειλικρίνεια, συμμερίζεστε την αμηχανία, ή και λύπη, των φανατικών θαυμαστών του παλιού γαλλικού σινεμά, δηλαδή των ταινιών με φιλοσοφικό και πολιτικό περιεχόμενο, των υπαρξιακών δραμάτων, ακόμα και των αισθηματικών ιστοριών όπως αποδίδονταν, με ρεβιζιονιστικό τρόπο, και σίγουρα όχι με τρόπο που θα ικανοποιούσαν απαραίτητα το μεγάλο κοινό;

Δεν είμαι νοσταλγός του παρελθόντος. Έκλεισα τα 70 μου χρόνια και η θητεία μου στην Unifrance αποτελεί κάτι εντελώς νέο για μένα. Μετά από 25 χρόνια στο περιοδικό και 13 χρόνια ως μάνατζερ στη Γαλλική Ταινιοθήκη ‒πολλά από τα οποία δίπλα στον Κώστα Γαβρά‒, είναι η πρώτη φορά που συναναστρέφομαι τους «εξαγωγείς» των γαλλικών ταινιών. Πρόκειται για νέους ανθρώπους ‒πολλοί εκ των οποίων γυναίκες‒, έξυπνους και δραστήριους επαγγελματίες, σε άμεση επαφή με την αγορά και τους buyers απ' όλον τον κόσμο. Από κάθε άποψη βλέπω το γαλλικό σινεμά από μια καινούργια οπτική και με ενδιαφέρει πολύ, γιατί δεν ήμουν ποτέ δογματικός. Είμαι φιλομαθής και ανοιχτός, χωρίς προκαταλήψεις.

 

Ο Γούντι Άλεν δε νομίζω οτι μπορεί πια να γυρίσει ταινία στις ΗΠΑ, μετά από αυτά που του καταλογίζουν. Είναι τρομερός ο κομφορμισμός και ο στραβός χειρισμός της πολιτικής ορθότητας εκεί. Ο νέος κώδικας Χέϊζ που εφαρμόζεται με φοβίζει σε όλα τα επίπεδα, μιλώντας για την πολιτική, σεξουαλική και φυλετική εκπροσώπηση. Ακόμη και το πώς γελάμε με τους εαυτούς μας, οι Αμερικανοί θελουν πια να βάλουν σε τάξη. Αυτό δεν γίνεται!.

 

— Πιστεύετε πως ο συσχετισμός μεταξύ του εμπορικού και του καλλιτεχνικού φιλμ έχει αλλάξει;

Σαφώς. Για παράδειγμα, η ζήτηση για λαϊκές κωμωδίες έχει αυξηθεί όχι μόνο στη Γαλλία αλλά σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, η Γαλλία καταφέρνει να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ των ταινιών για όλα τα κοινά και των ταινιών του δημιουργού. Πολλές αγορές αναζητούν και εν τέλει αγοράζουν τον καινούργιο Οζόν, τον καινούργιο Ασαγιάς, τον καινούργιο Οντιάρ. Και στη Cinémathèque προσκαλούσαμε όλων των λογιών τους σκηνοθέτες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν ήρθε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, γέμισαν όλες οι αίθουσες με κόσμο που ήρθε να δει τις ταινίες του σε ρετροσπεκτίβα και του ζητήσαμε να μιλήσει ως μέρος του masterclass.

 

Δέχτηκε με χαρά, το κοινό τον χειροκροτούσε όρθιο κι εκείνος μας είπε συγκινημένος πως ήταν η σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα του στο εξωτερικό, μετά την πρεμιέρα του «E.T.» στις Κάννες το 1982. Θεωρώντας τον auteur και όχι έναν ακόμα business manager ταινιών, ισάξιο του Χίτσκοκ, ειδικά στις εξαιρετικές τελευταίες ταινίες του, τον ρωτούσαμε μόνο για τη mise en scène και όχι για τα εκατομμύρια εισιτήρια που έχει κόψει. Στην καρδιά ενός τόσο μεγάλου δημιουργού που αγαπήθηκε όσο κανένας επί δεκαετίες βρίσκεται η σκηνοθεσία. Κι αυτό εκτίμησε στη χώρα μας, δηλαδή το ότι εμείς το επισημαίνουμε.

 

— Υπάρχουν παραδείγματα Γάλλων δημιουργών με εμπορική απήχηση;

Ο Ζακ Οντιάρ. Ο Ζαν Πολ Ραπενό, που έχει μεγαλώσει πλέον. Προσπάθησε να φτιάξει σοφιστικέ κωμωδίες, όπως ο «Σιρανό», με επιμελημένη γλώσσα και πάντα πολύ καλά σενάρια. Και ο Ερίκ Ρομέρ, που έφυγε από τη ζωή πριν από 10 χρόνια, έκανε εμπορικές ταινίες. Οι ρετροσπεκτίβες του λειτουργούν με το νέο κοινό, που θέλει να τις δει σε μεγάλη οθόνη.

 

— Ποιες γαλλικές ταινίες προτιμούν οι Αμερικανοί;

Τις σοφιστικέ, όχι τις λαϊκές, γιατί αυτό τους λείπει πλέον. Ο Γούντι Άλεν δεν νομίζω ότι μπορεί πια να γυρίσει ταινία στις ΗΠΑ μετά από αυτά που του καταλογίζουν. Είναι τρομερός ο κομφορμισμός και ο στραβός χειρισμός της πολιτικής ορθότητας εκεί. Ο νέος κώδικας Χέιζ που εφαρμόζεται με φοβίζει σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά την πολιτική, σεξουαλική και φυλετική εκπροσώπηση.

 

Οι Αμερικανοί θέλουν να βάλουν σε τάξη ακόμα και το πώς γελάμε με τον εαυτό μας πια. Αυτό δεν γίνεται! Μία από τις μεγαλύτερες σκηνοθέτιδες στον κόσμο είναι η Κάθριν Μπίγκελοου. Το «Detroit» ήταν σπουδαία ταινία. Της επιτέθηκαν επειδή τόλμησε να τη σκηνοθετήσει, αν και δεν είναι μαύρη. Είναι παράλογο. Δηλαδή ο Τζον Φορντ ήταν εγκληματίας επειδή έκανε ταινίες για τους Ινδιάνους;

 

Serge Toubiana: «Το μέλλον του γαλλικού σινεμά είναι το παρελθόν του» Facebook Twitter
Αυτό που πάντα επιδιώκω, οπουδήποτε στον κόσμο διοργανώνουμε εκδηλώσεις, είναι να βάζω στο πρόγραμμα τουλάχιστον μια αποκατεστημένη παλιά γαλλική ταινία. Έτσι, για να δει το κοινό της Γιοκοχάμα, ποιός ήταν ο Ζακ Μπεκέρ. Ο θησαυρός είναι τεράστιος. Φωτο: Stéphane Lavoué

 

— Στη Γαλλία δεν έχετε πρόβλημα με την υφέρπουσα λογοκρισία;

Κανένα. Δεν υπάρχουν ταμπού εδώ. Καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι νομίζει και κρίνεται από το αποτέλεσμα.

 

— Την αντίδραση της Κατρίν Ντενέβ στο κίνημα metoo ‒για να αναφέρω την πιο γνωστή που εναντιώθηκε στην υπερβολή που ενδεχομένως να οδηγήσει στην αποστείρωση‒ πώς τη βρίσκετε;

Υγιή. Είμαι πολύ φίλος με την Ντενέβ και συμμερίζομαι απόλυτα τις απόψεις της γιατί τις εκφέρει μια γυναίκα που υπήρξε τελείως ελεύθερη σε όλη της τη ζωή. Παντρεύτηκε και χώρισε όποιον ήθελε, έκανε παιδιά με όποιον προτιμούσε, είχε πολλούς εραστές και γύρισε ταινίες με τους δικούς της όρους, χωρίς να παίζει το παιχνίδι των άλλων. Δίνει το παράδειγμα και σε άνδρες, για να μη θεωρηθεί πως μιλάω αποκλειστικά για τις γυναίκες. Στη Γαλλία, το 25% των ταινιών γυρίζεται από γυναίκες και το ποσοστό αυξάνεται. Δεν υπάρχει νόμος που να το λέει, γιατί δεν χρειάζεται.

 

— Θεωρείτε πως ο Λικ Μπεσόν άλλαξε το πρόσωπο του γαλλικού κινηματογράφου;

Όχι. Ο Μπεσόν είναι κυρίως παραγωγός. Οι ταινίες του ομολογώ πως δεν μου αρέσουν. Οι παλιές του, το «Απέραντο Γαλάζιο» και το «Subway», κάπως, στην εποχή τους. Έχει ισχυρή άποψη για το πώς μπορούν να γυριστούν γαλλικές ταινίες στα αμερικανικά πρότυπα και να πουληθούν με επιτυχία στο εξωτερικό, γνωρίζει την πατέντα δηλαδή. Στάθηκε πολύ θετικά για την εγχώρια βιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα, τα εισιτήρια των γαλλικών ταινιών στο εξωτερικό το 2018 ήταν μόλις 40 εκατομμύρια, έναντι των 80 εκατομμυρίων του 2017, γιατί το «Βαλέριαν» του Μπεσόν έκοψε μόνο του τα 30, ειδικά στην Κίνα, όπου σημείωσε τρομερή επιτυχία!

 

Το γαλλικό σινεμά δεν αποτελεί εξαίρεση: χρειάζεται blockbusters, μέσα κι έξω από τα σύνορα. Αν με ρωτάτε τι προτιμώ, έχοντας τον Τριφό, τον Γκοντάρ και τον Ρενέ ως φάρους, θα σας έλεγα τον Οντιάρ, τον Οζόν και τη Μία Χάνσεν Λοβ. Ωστόσο, το γούστο μου δεν επηρεάζει τον ρόλο μου στην επικοινωνία και στην προώθηση των υπόλοιπων γαλλικών ταινιών στο εξωτερικό. Αυτό που με ενθουσιάζει είναι πως, όποτε πάω στη Νέα Υόρκη και κάνουμε τη μεγάλη παρουσίαση στο Lincoln Center, μας ζητούν την Κλερ Ντενί και τον Ολιβιέ Ασαγιάς, γιατί επιθυμούν διακαώς να δουν έργα δημιουργών.

 

 

Voyage à travers le cinéma français (2016)

 

— Το μεγάλο αφιέρωμα του «New Yorker» στην Κλερ Ντενί μήπως είναι ένα μικρό σημάδι αναζήτησης του καθαρόαιμου σινεμά του δημιουργού ως ενός είδους που εξαφανίζεται;

Νομίζω πως ναι. Ο Μπερτράν Ταβερνιέ γύρισε για λογαριασμό της γαλλικής τηλεόρασης ένα ντοκιμαντέρ πολλών επεισοδίων με τίτλο «Ὰ travers du cinéma français» πάνω στον Κλοντ Οτάν Λαρά, τον Σασά Γκιτρί και τον Ρομπέρ Μπρεσόν ανάμεσα σε άλλους. Είναι χαρακτηριστικό της συνεχούς ανακατασκευής της μνήμης του σινεμά που η Γαλλία δεν απώλεσε ποτέ, όπως, για παράδειγμα, η Ιταλία, στην οποία έχουν μείνει η νοσταλγία και η μελαγχολία για μια βιομηχανία που έχει εκλείψει προ πολλού.

 

Γίνονται συνεχώς αφιερώματα στο Κέντρο Πομπιντού και στην Ταινιοθήκη, παράλληλα με τις νέες κυκλοφορίες των σκηνοθετών της τρέχουσας γενιάς. Αν δεν πάρεις κάτω από τις φτερούγες σου δημιουργούς όπως ο Μάρκο Φερέρι ή και ο Φεντερίκο Φελίνι, θα ξεχαστούν, ακόμη και στη χώρα τους. Πώς θα έχουμε να πούμε κάτι για το μέλλον μας αν δεν ανατρέξουμε στο πλούσιο παρελθόν; Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας.

 

— Έχετε κάποιο πλάνο για το μέλλον, συγκεκριμένο ή ασαφές, σε σχέση με τον ρόλο που έχετε αναλάβει; Μάλλον όχι (γελάει). Αυτό που πάντα επιδιώκω, οπουδήποτε και να διοργανώνουμε εκδηλώσεις, είναι να βάζω στο πρόγραμμα τουλάχιστον μία αποκατεστημένη παλιά γαλλική ταινία. Έτσι, για να δει το κοινό της Γιοκοχάμα ποιος ήταν ο Ζακ Μπεκέρ. Ο θησαυρός είναι τεράστιος.

 

— Τι πιστεύετε για την κουλτούρα του Netflix;

Είναι θέμα στρατηγικής το να πουλάς στο κοινό σου ταινίες σαν το «Roma» και το «Irishman», που είναι το εντελώς αντίθετο της έννοιας του σινεμά που υπηρετούν, ως συμπλήρωμα του βασικού μενού σου και πολύ κρίμα για το κοινό να τις βλέπει σε τόσο μικρή οθόνη και να μην εκτιμά το τέμπο, τη φωτογραφία και τη σκηνοθεσία!

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Οθόνες / Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Το κλείσιμο μιας τριλογίας «Star Wars» που λοιδορήθηκε, για να επανεκτιμηθεί μερικώς όταν η νεότερη έπεσε θύμα των γενικευμένων culture wars και των ελάχιστων φιλοδοξιών της, επανεμφανίζεται στα σινεμά με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την κυκλοφορία της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Daily / Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Ο Τζον Χαμ υποδύεται τον επιτυχημένο επενδυτή που χάνει ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια του σ΄αυτή την εκλεκτικά διασκεδαστική, κατά τόπους δραματική και συχνά διεισδυτική σάτιρα ηθών της πλουτοκρατικής ελίτ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Κωστής Χαραμουντάνης / Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Ο 31χρονος σκηνοθέτης νιώθει πως ενηλικιώθηκε μαζί με την πρώτη του βραβευμένη ταινία, «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού», κινηματογραφεί τις αναμνήσεις του και είναι μία από τις πιο μεγάλες ελπίδες του ελληνικού κινηματογράφου.
M. HULOT
«Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Thalia Mavros / «Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Η διεθνώς βραβευμένη παραγωγός και σκηνοθέτις Thalia Mavros μιλά στη LIFO για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η «αυτοκρατορία» του Τραμπ, καθώς και για τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που αλλάζει - και όχι προς το καλύτερο.
M. HULOT
«The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Οθόνες / «The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της αγαπημένης σειράς του HBO λειτουργεί ως εισαγωγή, συστήνοντας νέους χαρακτήρες, το περιβάλλον της δράσης, τη σχέση των παλιών χαρακτήρων με αυτό αλλά και μεταξύ τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια ‘σύγχρονη’»

Οθόνες / «Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια σύγχρονη»

Ο επιφανής μελετητής του Ομήρου και διευθυντής του New York Times Review of Books, Ντάνιελ Μέντελσον, περιγράφει στην εφημερίδα Telegraph τους τρεις βασικούς κανόνες που ελπίζει να τηρηθούν κατά τη μεταφορά της «Οδύσσειας» στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM
Movies

Οθόνες / Μια ταινία για τον Bloody Hawκ και άλλοι 8 λόγοι για να πάτε σινεμά

Αυτή την εβδομάδα έχουν την τιμητική τους τα κατασκοπικά θρίλερ, παίζει η επανέκδοση του Delicatessen και ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ που δεν απευθύνεται μόνο στο fan base του — όχι άλλο Minecraft.
THE LIFO TEAM
«Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Οθόνες / «Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Μουσείο της Νύχτας, ο Φερμίν Ελόι Ακόστα αναδεικνύει ένα πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο για τη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ μιλά στη LiFO για την αβεβαιότητα του μέλλοντος του κινηματογράφου στην Αργεντινή και τις πολιτικές αναταράξεις στη χώρα του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Μυθολογίες / «Ο Βέγγος είναι το αγχολυτικό μου»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Από τον Κουροσάβα και τον Μπέργκμαν, από τις ταινίες της Pixar μέχρι τα Batman του Nόλαν, ο ηθοποιός φτιάχνει μια ετερόκλητη και ειλικρινή λίστα και πιστεύει ότι «σινεμά είναι να βλέπεις άλλες πλευρές του κόσμου».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

Oι Αθηναίοι / Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

«Μην παίξεις ποτέ κωμωδία», της είχαν πει, αλλά τελικά το ευρύ κοινό τη λάτρεψε ως Μαρίνα Κουντουράτου. Όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει τον ρόλο μιας τρανς γυναίκας, της είπαν «θα καταστραφείς». Ήταν πάντα τολμηρή και άφοβη. Και είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
 Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ: «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Pulp Fiction / «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ επιστρέφει με το «Ο Κύριος των Νεκρών» και μιλά στη LiFO για τις σκέψεις του πάνω στο πένθος, την τεχνητή νοημοσύνη που του έλυσε τα χέρια, και εξηγεί γιατί ασχολείται διαρκώς με τρομακτικές καταστάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ