Έφη Τσιμπή: H παγκόσμια πρωταθλήτρια στο body art μιλά για την εντυπωσιακή τέχνη της

Έφη Τσιμπή: H παγκόσμια πρωταθλήτρια στο body art μιλά για την εντυπωσιακή τέχνη της Facebook Twitter
Τo μοντέλο της φωτογράφισης είναι ο συγγραφέας Γιώργος Αγγελίδης. Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης
0

«Για μένα το μακιγιάζ είναι η απόλυτη έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η σύγκλιση φαντασίας και πραγματικότητας», λέει η Έφη Τσιμπή και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Οι δημιουργίες της, απίθανα έργα body art που έχουν βραβευτεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, της χάρισαν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο World Bodypainting Festival στην κατηγορία SFX Make up. Σήμερα είναι περιζήτητη επαγγελματίας.  

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα την Αθήνα», λέει. «Από πολύ μικρή είχα κλίση στη ζωγραφική, ωστόσο δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ακολουθήσω κάποιο καλλιτεχνικό επάγγελμα. Αποφοιτώντας από το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθήνας, ξεκίνησα να εργάζομαι σε μια κλινική. Παράλληλα, όντας ανήσυχο πνεύμα, παρακολουθούσα κατά περιόδους διάφορα καλλιτεχνικά σεμινάρια όπως φωτογραφία, τατουάζ, ψηφιδωτά κ.ά.

Κάποια στιγμή γράφτηκα σε ένα δίμηνο σεμινάριο αισθητικού μακιγιάζ με την προοπτική να χρησιμοποιήσω τις δεξιότητες που θα αποκομίσω για προσωπικούς λόγους και όχι επαγγελματικά. Εκεί η εισηγήτρια του σεμιναρίου μάς έδειξε ένα βίντεο από το World Bodypainting Festival, το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ παγκοσμίως για bodypainting και sfx make up. Η συγκίνηση, ο θαυμασμός και ο ενθουσιασμός που ένιωσα εκείνα τα λεπτά με έκαναν να βρω τη θέση μου στον κόσμο, να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς ήθελα να κάνω στη ζωή μου και να αλλάξω έκτοτε εντελώς την πορεία της.

Ξεκίνησα με face painting, επεκτάθηκα στο bodypainting και από κει στα special effects, ενώ σταδιακά ξεκίνησα να δημιουργώ και τα δικά μου headpieces και bodypieces, ωθούμενη αρχικά από την ανάγκη να ντύνω τους χαρακτήρες που δημιουργώ».

Για μένα το fantasy είναι καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Σε προσωπικό επίπεδο είναι αυτό που με κάνει να εκφράζω σε μεγάλο βαθμό τον εσωτερικό μου ψυχισμό και τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες.

— Πόσο διαφορετική είναι η προσέγγιση όταν βάφεις ένα πρόσωπο απ’ ό,τι ένα ολόκληρο σώμα; Από πού ξεκινάς για να υλοποιήσεις ένα πρότζεκτ; Από πού αντλείς τις ιδέες σου;
Η σύλληψη της ιδέας και η έμπνευση δεν είναι κάτι που ακολουθεί αποκλειστικά έναν δρόμο και σίγουρα δεν είναι κάτι που γίνεται πατώντας ένα κουμπί, τουλάχιστον εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Σίγουρα υπάρχει μια βασική μορφή που δημιουργείται όταν μου αναθέτουν ένα πρότζεκτ, αλλά οι λεπτομέρειες έρχονται αργότερα. Οι ιδέες επηρεάζονται από την προσωπική μου αισθητική, τις εικόνες που λαμβάνω από το περιβάλλον, είτε πρόκειται για έργα άλλων καλλιτεχνών είτε για ένα απλό, καθημερινό αντικείμενο.

Τις περισσότερες φορές έχω έναν βασικό σκελετό για το τι σκέφτομαι να κάνω και το υπόλοιπο αφήνω να βγει μόνο του την ώρα της γλυπτικής του χαρακτήρα ή ακόμα και στο στάδιο του βαψίματος. Όσες φορές έχω κάνει κάποιο λεπτομερές προσχέδιο το τελικό αποτέλεσμα ποτέ δεν έχει βγει ίδιο· πάντα αλλάζω πράγματα την τελευταία στιγμή.

Όσον αφορά την προσέγγιση διαφορετικών σημείων του σώματος, όλα εξαρτώνται από το πρότζεκτ που είναι να υλοποιηθεί. Αν είναι απλώς ένα face painting, έχουμε να κάνουμε με μια «αυτοματοποιημένη» πλέον κίνηση του χεριού, αν είναι body painting ή ένα πιο δημιουργικό μακιγιάζ απαιτείται σύλληψη της ιδέας, εύρεση τρόπου υλοποίησής της πάνω στο σώμα ή το πρόσωπο, ένα προσχέδιο και ίσως αρκετές ώρες βαψίματος.

Αν το πρότζεκτ απαιτεί προσθετικά, πέρα από τα παραπάνω, έχουμε να προσθέσουμε το εκμαγείο του μοντέλου, δηλαδή να βγάλουμε ένα πιστό αντίγραφο του σημείου όπου θέλουμε να βάλουμε τα πρόσθετα, τη γλυπτική, τη δημιουργία καλουπιών, τη χύτευση και ίσως το προ-βάψιμο των προσθετικών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η δημιουργία ενός χαρακτήρα με προσθετικά μπορεί να απαιτεί από μέρες έως πολλές βδομάδες προετοιμασίας.

Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
Η αγάπη μου για την τέχνη του body painting και η προώθηση του ομαδικού πνεύματος με οδήγησαν στην ίδρυση του Face and Βodypainting Greece. Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
Το Face and Βodypainting Greece αποτελεί μια κοινότητα που θέλει να αγκαλιάσει και να αναδείξει όλους τους νέους καλλιτέχνες στον τομέα του δημιουργικού μακιγιάζ. Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης

— Τι παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε δημιουργία σου;
Η απόκτηση επιπλέον γνώσεων και τεχνικών. Όσο πιο καλά γνωρίζεις πώς να χειρίζεσαι τα υλικά σου και τον τρόπο που αντιδρούν μεταξύ τους, βελτιώνεται και το τελικό αποτέλεσμα.

— Πες μου για τα πλάσματα που σου αρέσει να δημιουργείς.
Για μένα το fantasy είναι καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Σε προσωπικό επίπεδο είναι αυτό που με κάνει να εκφράζω σε μεγάλο βαθμό τον εσωτερικό μου ψυχισμό και τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες. Μέσα από τα special effects και το bodypainting μου δίνεται η δυνατότητα της ένωσης των δύο κόσμων: παίρνεις ένα πλάσμα από τη σφαίρα του φανταστικού\υπερφυσικού και του δίνεις ζωή στον δικό μας κόσμο. Για λίγες ώρες έχω ένα ον με σάρκα και οστά, που κινείται, αναπνέει και ανήκει και στους δύο κόσμους συγχρόνως.

Βέβαια, δεν κάνω αποκλειστικά fantasy χαρακτήρες, αλλά εκ των πραγμάτων, λόγω της φύσης του αντικειμένου μου και της δουλειάς μου, μπορείς να πεις ότι παίζω συνέχεια με το φανταστικό ή τουλάχιστον με μια ευρύτερη έννοια αυτού, από το να κάνω έναν ψεύτικο τραυματισμό μέχρι τη δημιουργία ενός κλασικού τύπου bodypainting. Ουσιαστικά όλα έχουν να κάνουν με την υλοποίηση μιας ιδέας της φαντασίας μας και την οπτική ψευδαίσθηση όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς.

— Είναι μια παροδική τέχνη το μακιγιάζ και το bodypainting. Δεν σε πειράζει που οι δημιουργίες σου μένουν μόνο σε φωτογραφίες;
Στα πρώτα μου ερασιτεχνικά βήματα ήταν κάτι αρκετά επώδυνο, κυρίως γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να αποτυπώσω σωστά τα έργα μου είτε μέσω βιντεοσκόπησης είτε μέσω φωτογραφίας. Καθώς εξελισσόμουν ξεκίνησαν να βρίσκονται δίπλα μου επαγγελματίες είτε για δικά τους πρότζεκτ είτε απλώς για να με βοηθήσουν.

Οπότε θεωρώ ότι πλέον δημιουργούνται, εκπληρώνουν τον σκοπό της δημιουργία τους και αποτυπώνονται σωστά από τον φωτογράφο.

Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
«Ξεκίνησα με face painting, επεκτάθηκα στο bodypainting και από κει στα special effects, ενώ σταδιακά ξεκίνησα να δημιουργώ και τα δικά μου headpieces και bodypieces, ωθούμενη αρχικά από την ανάγκη να ντύνω τους χαρακτήρες που δημιουργώ», λέει η Έφη Τσιμπή. Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης

— Πες μου για το Face and Body Painting Greece.
Η αγάπη μου για την τέχνη του body painting και η προώθηση του ομαδικού πνεύματος με οδήγησαν στην ίδρυση του Face and Βodypainting Greece, το οποίο αποτελεί μια κοινότητα που θέλει να αγκαλιάσει και να αναδείξει όλους τους νέους καλλιτέχνες στον τομέα του δημιουργικού μακιγιάζ.

— To 2020 κέρδισες το πρώτο βραβείο στο World Bodypainting Festival στην κατηγορία SFX Make-up. Πώς ήταν η εμπειρία; Σου άνοιξε νέους δρόμους αυτό το βραβείο;
Για εμένα το World Bodypainting Festival δεν είναι απλώς ο μεγαλύτερος διαγωνισμός του είδους του, αποτελούσε όνειρο ζωής. Ένα βίντεο του διαγωνισμού πριν από μερικά χρόνια ήταν η αιτία της ενασχόλησής μου με την τέχνη του bodypainting και του sfx make-up. Κάθε χρόνο ανέβαλλα τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό είτε λόγω υποχρεώσεων είτε επειδή φοβόμουν την ποιότητα της δουλειάς μου· πάντα ένιωθα κατά κάποιον τρόπο ανεπαρκής με πολλά περιθώρια βελτίωσης, αν και το να πάρεις μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό είναι από μόνο του εμπειρία ζωής και μόνο να σου προσφέρει πράγματα μπορεί.

Το θέμα ήταν «Evolution» (εξέλιξη) και είχα μπροστά μου τρεις βδομάδες για να βρω την ιδέα, να φτιάξω τα προσθετικά, τη στολή και να προετοιμαστώ για τη live παρουσίαση. Δήλωσα, λοιπόν, αμέσως συμμετοχή και έπιασα κατευθείαν δουλειά! Ήξερα ότι είχα δημιουργήσει ένα αξιοπρεπέστατο σχέδιο για τα δικά μου δεδομένα και ευελπιστούσα σε κάποια θέση στην πεντάδα. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κατακτά την πρώτη θέση. Το δικό μου στυλ ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που συνήθως συναντάμε στον διαγωνισμό και οι συμμετέχοντες είναι έμπειροι επαγγελματίες και απίστευτοι καλλιτέχνες.

H νίκη μου στο World Bodypainting Festival με έφεραν πιο κοντά στην καλλιτεχνική κοινότητα του bodypainting και μου έδωσαν αναγνωρισιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά κάποιον τρόπο, άφησα το στίγμα μου στον χάρτη.

Σε επίπεδο Ελλάδας, το βραβείο μαζί με τις υπόλοιπες δουλειές μου μού άνοιξαν τις πόρτες στο μεγαλύτερο εργαστήριο special effects που διαθέτουμε, των Αλαχούζων, που είναι ό,τι καλύτερο και παλιότερο υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα αυτό. Έτσι, έχω τη δυνατότητα να συνεργάζομαι με αυτούς τους δύο υπέροχους ανθρώπους σε μεγάλες παραγωγές, ελληνικές και ξένες, πράγμα που μου προσέφερε επιπλέον εξέλιξη και εμπειρία.

Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
Όλα έχουν να κάνουν με την υλοποίηση μιας ιδέας της φαντασίας μας και την οπτική ψευδαίσθηση όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς. Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης

— Ποιο είναι το προσωπικό όφελος από αυτό που κάνεις;
Πέρα από το κομμάτι του βιοπορισμού, είμαι πάρα πολύ τυχερή που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα. Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς πραγματικά λειτουργείς διαφορετικά, με περισσότερο πάθος, κουράζεσαι λιγότερο, εκφράζεις τον εαυτό σου και την ανάγκη σου για δημιουργία. Εγώ, όταν είναι να ξεφύγω για λίγο από τη δουλειά και να χαλαρώσω, πιάνω τον εαυτό μου να βρίσκεται πάλι στο εργαστήριο, απλώς να ασχολούμαι με κάτι άλλο.

cover
To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

— Πώς είναι το επίπεδο του bodypainting στην Ελλάδα;
Εξελίσσεται συνεχώς κυρίως χάρη στα social media που μας φέρνουν σε επαφή με το εξωτερικό, όπου είναι ευρέως διαδεδομένο ως τέχνη. Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι έχει μικρή αγορά σε αυτόν τον τομέα και το bodypainting είναι κάτι κοστοβόρο και χρονοβόρο, οπότε είναι δύσκολο για τα νέα παιδιά να επενδύσουν σε αυτό και να το εξελίξουν.

Όσον αφορά τα special effects, οι σωστοί επαγγελματίες, που ξέρουν τι κάνουν και πώς να το κάνουν καλά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Δυστυχώς, αυτά που δείχνουν οι σχολές δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά special effects, με αποτέλεσμα όσοι ψάχνονται και τους ενδιαφέρει να μάθουν πραγματικά το αντικείμενο και να το εξελίξουν να είναι αναγκασμένοι είτε να φύγουν σε κάποια σχολή στο εξωτερικό –πράγμα που είναι επίσης αρκετά κοστοβόρο– ή να προσπαθούν να εξελιχθούν μόνοι τους με ό,τι γνώσεις μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο, με πολύ κόπο, πειραματισμό και αποτυχίες.

— Σου αρέσει να βάφεις πιο πολύ άντρες ή γυναίκες; Ποια είναι τα πιο εύκολα μοντέλα;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εντοπίσει κάποια διαφορά. Αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί όσοι έχω βάψει μέχρι τώρα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία όχι μόνο δεν μου δημιούργησαν προβλήματα αλλά με την υπομονή και τη θετική τους αύρα με βοήθησαν ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Η Έφη Τσιμπή είναι πρωταθλήτρια στο body art σε παγκόσμιο επίπεδο Facebook Twitter
Φωτ.: Κωνσταντίνος Λέπουρης

efitsimpibodyart.com

Instagram: @efitsimpi_bodyart

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM