Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter
0
Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

Ίσως δεν ξαναδείτε ποτέ το φαγητό με το ίδιο μάτι, αν κρυφοκοιτάξετε μέσα στις σελίδες του βιβλίου μαγειρικής «Les Diners de Gala» που γράφει και εικονογραφεί ο σουρεαλιστής Σαλβαδόρ Νταλί.

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

«Όταν ήμουν έξι, ήθελα να γίνω μάγειρας», είχε πει σε μια συνέντευξη ο Σαλβαδόρ Νταλί, ήταν όμως μόλις στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, όταν ο μεγάλος καλλιτέχνης, διοχέτευσε την παιδική φαντασίωση του στο βιβλίο «Les Diners de Gala», ένα βιβλίο μαγειρικής πλούσιο σε εικόνες, που δημοσιεύεται αρχικά το 1973 και χαρακτηρίζεται από τα έντονα ερωτικά χαρακτικά και τους πίνακες του Νταλί.

 

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter


Το βιβλίο περιλαμβάνει δώδεκα κεφάλαια, το καθένα καλύπτει μια συγκεκριμένη κατηγορία πιάτων - από μαθήματα μαγειρικής για εξωτικά πιάτα με ψάρια και οστρακοειδή, μέχρι τα λαχανικά - και αποδίδονται με μια σουρεαλιστική ένταση, τόσο γαστριμαργικά όσο και αισθητικά. Η ένταση είναι μεγαλύτερη στο δέκατο κεφάλαιο, που είναι αφιερωμένο στα αφροδισιακά.

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Συνταγή του Νταλί για τονωτικό κοκτέιλ

Αυτό είναι κοκτέιλ ιδανικό όταν νιώθετε εξάντληση ή υπερκόπωση.
Όπως λέει ο Νταλί, κανείς δεν πρέπει ξινίζει το πρόσωπό του, όταν θα ρουφάει το ποτό.

 

CASANOVA COCKTAIL

Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας bitters (Campari)
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας παλαιωμένο κονιάκ 
1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Στο κάτω μέρος ενός ποτηριού, βάζουμε το πιπέρι και το τζίντζερ. Ρίχνουμε τα bitter στην κορυφή, στη συνέχεια, το κονιάκ και το παλαιωμένο κονιάκ.

Διατηρείται στο ψυγείο ή το βάζετε στην κατάψυξη.

Τριάντα λεπτά αργότερα, ανακατέψτε το χυμό του πορτοκαλιού μέσα στο παγωμένο ποτήρι.

Η δράση του κοκτέιλ, είναι ταχύτατη.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM
H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θέλει να ζήσει στην Αθήνα

Design / H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θα ήθελε να ζήσει στην Αθήνα

 H προσωπικότητα της αρχιτεκτόνισας και designer Paola Navone είναι πληθωρική, όσο και η ιστορία της ζωής της. Λίγο πριν εμφανιστεί ως ομιλήτρια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο συνέδριο Hotel Experience στο Ωδείο Αθηνών μας μιλάει με πάθος για ένα πρόσφατο πρότζεκτ που υπέγραψε.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ