Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους

Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους Facebook Twitter
4

Για τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ομολογήσουν σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια. Μερικές φορές μάλιστα και υπό την πίεση και τον ψυχολογικό εκβιασμό που μπορεί να υφίστανται, είναι ακόμη δυσκολότερο να ξεχωρίσουν τη σεξουαλική κακοποίηση από τον φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Ο καλλιτέχνης Saint Hoax, στο νέο του πρότζεκτ τοποθετεί στη θέση του "θύματος" ηρωίδες της Ντίσνεϊ για να περάσει το μήνυμα όσο καλύτερα μπορεί στα μικρά παιδιά.

Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους Facebook Twitter

«Στόχος αυτής της σειράς είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να καταγγέλουν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στην οικογένεια, ώστε να επεμβαίνουν οι αρχές» δήλωσε ο καλλιτέχνης που ζεί και εργάζεται στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος προστατεύεται από το ψευδώνυμό του, αφού σ αυτή την περιοχή της υφηλίου, επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία.

Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους Facebook Twitter

Η καμπάνια έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με όσους την κατακρίνουν, να θεωρούν ότι είναι στρεσσογόνα και καθολου εποικοδομητική.

Οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ ανταλάσσουν αμήχανα φιλιά στο στόμα με τους πατέρες τους Facebook Twitter

To σλόγκαν της καμπάνιας είναι "Το 46% των ανηλίκων που βιάζονται, πέφτουν θύματα από μέλη της οικογένειάς τους"

Design
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
 Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Design / Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος, επικεφαλής του γραφείου Potiropoulos+Partners Architecture, μας ξεναγεί στο νέο του πρότζεκτ το οποίο θυμίζει τοπίο πριν από τη μεγάλη αστικοποίηση, με τη φύση πανταχού παρούσα
THE LIFO TEAM
H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Creative Minds / H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Ο Άλεξ Κάβδας συζητά με την Καλλίνα Κυρατσούλη, Head of Creative στη Soho Square Athens και τον Χρήστο Κουτσούκο, Executive Creative Director στην Cream, για τη σημασία της δημιουργικότητας αλλά και το πώς μία καλή ιδέα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς podcast «Creative Minds», με την υποστήριξη των βραβείων Ermis Awards.

σχόλια

4 σχόλια
Η ιδεα καλη ειναι, το σχεδιο ωστοσο πασχει. Οι πατεραδες-τερατα επρεπε να φαινονται πιο επιθετικοι, πιο κακοι. Και οι ηρωιδες, ιδιως η Αριελ, πιο θλιμμενες. Με την παρουσα αναπαρασταση το μηνυμα ξεκαθαρο δεν το λες.
Και γω νομίζω πως η καμπάνια δεν είναι πολύ πετυχημένη. Ειναι ίσως καλή για να ευαισθητοποιήσει, αλλά όχι για παροτρύνει τα παιδιά να μιλήσουν. Νομίζω ότι ένα μικρό παιδί θα δυσκολευτεί να πιάσει το υπονοούμενο. Μάλλον θα μπερδευτεί περισσότερο. :(
Οτιδήποτε βοηθήσει ένα παιδί να μιλήσει, να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίσταται ώστε αυτή να πάψει αφενός κι το παιδί να βρει βοήθεια , οτιδήποτε είναι ευπρόσδεκτο και θεμιτό. Στην πλειοψηφία τους τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες κινουμένων σχεδίων, οπότε πιστεύω ότι και σ' αυτή την περίπτωση το ίδιο θα γίνει. Άρα η καμπάνια κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση!