Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Ελπίδα Λημναίου που έχει αγαπήσει τις συνταγές και έχει καταφέρει να τις αποδώσει όπως πρέπει.
0

Το Healthies βρίσκεται στο Κουκάκι και αν συνηθίζεις να τριγυρνάς στην περιοχή, είναι αδύνατον να μην το έχεις προσέξεις. Το επισκέφτηκα μια βροχερή μέρα, λίγο πριν φτάσει στην πόλη ένας μίνι καύσωνας, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι έφτασε ο Ιούλιος και δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να προσέξω κάπως τη διατροφή μου ‒ έστω για τους τύπους.


Καλή συγκυρία. Το μαγαζί υπόσχεται υγιεινό φαγητό, μαγειρεμένο με καλές πρώτες ύλες και πιάτα vegan που μπορούν να εξαφανίσουν τις τοξίνες από το σώμα. Το μενού, μάλιστα, το έχει εμπνευστεί ο ευρηματικός και πανέξυπνος food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης, ο οποίος ξέρει να κινείται με ευκολία ανάμεσα στις γαστρονομικές τάσεις κάθε εποχής, προσφέροντας πιάτα που θέλεις να δοκιμάσεις.


Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει το Healthies είναι ευχάριστη και ανακουφιστική. Δεν είναι υπερφίαλο αλλά ούτε και άδειο. Το Healthies είναι ροζ και χαρούμενο, καθαρό και έτοιμο να σε εξυπηρετήσει.

Στο Healthies θέλουν να σε κρατούν κοντά τους από το πρωί έως το τελευταίο γεύμα της μέρας και όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Ελπίδα Λημναίου που έχει αγαπήσει τις συνταγές και έχει καταφέρει να τις αποδώσει όπως πρέπει. Μιλάει για τα πιάτα με όμορφα λόγια, σαν να κανακεύει ένα παιδί, και προτείνει ενδιαφέροντες συνδυασμούς για να μπορέσει ο καθένας να απολαύσει ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα.

Στο Healthies δεν υπάρχουν μόνο χορτοφαγικά πιάτα. Οι επιλογές, όμως, έχουν όλες υγιεινή κατεύθυνση.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα μαγαζί που να μπορεί κάποιος να γυρίζει από τη δουλειά και να τρώει κάτι δυναμωτικό και φρέσκο κάθε μέρα» μου είπε ο Πάρης Θεοχάρης που το δημιούργησε και θα τον δεις να τριγυρνάει πίσω και μπροστά από τον πάγκο καθημερινά, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που είχε στο μυαλό του το κατάφερε. Αν και μου φαίνεται ότι το μενού θα αλλάξει σε κάποια σημεία ή θα εμπλουτιστεί, μέχρι να βρουν το ιδανικό, οι επιλογές που σου προσφέρονται είναι πολλές και άξιες προσοχής.


Η πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα, για παράδειγμα, καταφέρνει να κάνει τις σωστές αντιθέσεις για να μην υποθέσεις καν ότι πρόκειται για ένα βαρετό πιάτο.


Το ίδιο συμβαίνει και με το Coco Carry κοτόπουλο που δοκίμασα. Σωστά μαγειρεμένο και ζουμερό, είχε τη σωστή δόση σάλτσα καρύδας, δεν υπερέβαλε στο κάρι και συνοδευόταν από φαγόπυρο και κινόα, για να είναι ένα γεμάτο πιάτο που μπορεί να σε ξεκουράσει μετά από μια έντονη μέρα.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το εντυπωσιακό χοτ-ντογκ, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι vegan.

Φυσικά, η έκπληξη ήρθε στο τέλος, με το εντυπωσιακό χοτ-ντογκ, που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι vegan και δεν χορταίνεις να το κοιτάς πριν πέσεις με λαχτάρα πάνω του. Διανθισμένο με σαλάτα coleslaw, καραμελωμένα κρεμμύδια, πέστο κάνναβης και cheddar melt, είναι ακριβώς ό,τι θυμάμαι από τα αμαρτωλά χοτ-ντογκ που συνήθιζα να απολαμβάνω με τύψεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα vegan χοτ-ντογκ που μπορεί να σε κάνει χαρούμενο άνθρωπο, αν μάλιστα το απολαύσεις με μια μπίρα από τις μικρές ζυθοποιίες της χώρας.


Υπάρχουν κι άλλες γεύσεις που θα αγαπήσεις στο Healthies, όπως το vegan mac 'n' cheese burger, το vegan σουβλάκι με γύρο από μανιτάρια, οι απαλές ομελέτες του πρωινού και τα wraps που θα βάλεις στην τσάντα για να έχεις πάντα κάτι διαθέσιμο για την πείνα. Εξαιρετικά είναι και τα μικρά πεϊνιρλί από ζύμη που φτιάχνεται στην κουζίνα ή οι αντίστοιχες πίτες.

Εξάλλου, στο Healthies αυτό θέλουν, να σε κρατούν κοντά τους από το πρωί έως το τελευταίο γεύμα της μέρας. Όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο ή κέφι για μια επίσκεψη, υπάρχει η δυνατότητα για παράδοση στο σπίτι με Wolt ή efood.

Healthies: Για υγιεινό φαγητό στο Κουκάκι Facebook Twitter
Το Healthies βρίσκεται στο Κουκάκι και αν συνηθίζεις να τριγυρνάς στην περιοχή, είναι αδύνατον να μην το έχεις προσέξεις.


Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι, 210 9223999

Facebook: Healthies, Instagram: healthiesstreetfood

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ