Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink.

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

0

Παγωτό μηχανής με cotton candy

Η προσέγγιση που χρειάζεται για να φαγωθεί είναι ένας μικρός γρίφος. Βγάλε τη φωτογραφία πριν επιχειρήσεις να τον λύσεις. Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink. Κάθεται σε χωνάκι και περιβάλλεται από ένα σύννεφο φρεσκοφτιαγμένου cotton candy. Στην κορυφή, ζαχαρώδη στολίδια και πέρλες.

Dickie Dee, Βουλής 23, Σύνταγμα

 

Σικάγο

Κάτω τα ραντεβού για καφέ! Ζήτω τα καλοκαιρινά ραντεβού σε ζαχαροπλαστεία για παγωτό Σικάγο! Μια ρετρό και θεαματική επιλογή από την κλασική «Χαρά» της Πατησίων, το Σικάγο έχει άφθονο παγωτό σοκολάτα, κρέμα σαντιγί, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ξεχειλίζει σος σοκολάτα.

Χαρά, Πατησίων 339Γ, Πατήσια

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τα ξυλάκια των Vegan Fairies

Με βάση από κάσιους, κρέμα καρύδας, σιρόπι αγαύης (και ωμό, ανεπεξέργαστο κακάο στη σοκολατένια τους εκδοχή), τα ξυλάκια των Vegan Fairies δεν περιέχουν κανένα ζωικό προϊόν και είναι ωραία απέξω και από μέσα. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμα σε τρεις γεύσεις: κρέμα με καραμέλα (από βασιλικούς χουρμάδες και φιστικοβούτυρο), σοκολάτα με καραμέλα και κρέμα με μαρμελάδα σμέουρο (από σπόρους chia και σμέουρα).

Ν. Ερυθραία, Νικ. Πλαστήρα 29 (σύντομα και στο Wolt) & Amelie sweet shop, Κράτητος 63, Νέα Σμύρνη, Θεοδόση Ελληνικό Τραπέζι, 25ης Μαρτίου 36, Νέο Ψυχικό

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό αυτοκίνητο

Στα όρια του φαιδρού και του γοητευτικού, όπως πολλά πράγματα από τα '80s, το «αυτοκίνητο» του Δεληολάνη φτιάχνεται ακόμα με παγωτό σοκολάτα, φιστίκι, μπανάνα και φράουλα σε παστέλ αποχρώσεις, σαντιγί, σιρόπι σοκολάτα και βύσσινο. Τα τέσσερα μπισκότα που τοποθετούνται κάθετα στο πλάι είναι, για όποιον δεν κατάλαβε, οι ρόδες.

Δεληολάνης, Συγγρού 110

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Gelato Panino

Οι Ιταλοί κάνουν πολλά πράγματα σωστά. Ένα από αυτά είναι και το σάντουιτς με παγωτό ή gelato panino που συναντάται συχνά στη Σικελία. Ένα αφράτο μπριός γεμίζεται με παγωτό. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από διάφορες σος, κρέμα σαντιγί ή ένα ανάλαφρο πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη. Στην Αθήνα, στο Morris Brown σερβίρεται με γέμιση αυθεντικό gelato, πραλίνα και πράσινο φιστίκι.

Morris Brown, Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια & Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χρωματιστά χωνάκια

Δίπλα στον τρίμετρο καταρράκτη σοκολάτας του Arte, της τζελατερίας που βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας, αναζήτησε το Cremino με τις πληθωρικές, διαδοχικές στρώσεις πραλίνας, σοκολάτας και παγωτού φουντούκι ή το παγωτό φυστίκι και ζήτησέ το σε χρωματιστό χωνάκι.

Arte, Τριπόδων 16, Πλάκα

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ανάποδο soft serve πανακότα

Λούνα παρκ σε μορφή παγωτού. Σε ένα πλαστικό ποτήρι με δροσερή πανακότα φράουλα τουμπάρεται ένα χωνάκι με παγωτό μηχανής βανίλια και μπόλικο σιρόπι φράουλας. Ο μπισκοτένιος κώνος στέκεται στην κορυφή σαν καπέλο για πάρτι.

Überness, Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Φωσφοριζέ μάνγκο

Μόνο με φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές, το παγωτό μάνγκο του Solo Gelato εντυπωσιάζει με το λαμπερό του χρώμα, ειδικά όταν σερβίρεται μαζί με λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο.

Solo Gelato, Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χωνάκι-Βάφλα

Αν τα toppings σε ένα συνηθισμένο χωνάκι έχουν ένα όριο λόγω της βαρύτητας, τα χωνάκια από φρεσκοψημένη, αφράτη βάφλα μπορούν να χωρέσουν τα πάντα: φρούτα, μπισκότα, sprinkles, marshmallows. A, και παγωτό! Στο Bufala Gelato το φτιάχνουν με βουβαλίσιο γάλα Σερρών.

Bufala Gelato (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα)

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Παγωτό με βιολέτα

Το μικρό παγωτατζίδικο της Αρχελάου πρότεινε από το ξεκίνημά του πρωτότυπες γεύσεις, όπως το παγωτό ρυζόγαλο, το παγωτό με κρόκο Κοζάνης ή μια συνταγή φτιαγμένη με μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία. Το καινούργιο του δημιούργημα είναι το σορμπέ ροδάκινο με βιολέτα.

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Καμινάδα

Έχει καταγωγή από τη Βουδαπέστη. Στην αρχική του σύλληψη το γλυκό είναι μια σπειροειδής ζύμη πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη, αλλά μπορεί επίσης να βουτηχτεί σε σοκολάτα, να γεμίσει με παγωτό, με χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Hans & Gretel, Αδριανού 48 Μοναστηράκι

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό με στυλ (και μαρέγκες)

Vintage και στυλάτο το παγωτό στον Βάρσο μπορεί να μην έχει τα πυροτεχνήματα που έχουν τα υπόλοιπα παγωτά της λίστας. Κερδίζει όμως τις εντυπώσεις με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Που αλλού σερβίρεται παγωτό σε μεταλλικά πιατελάκια με το λογότυπο του καταστήματος χαραγμένο πάνω; Για περισσότερο εφέ παραγγείλτε τη βαρκούλα με τις τρείς μπάλες ή παγωτό με φρέσκες μαρέγκες.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Caramel pop corn

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού είχε ανέκαθεν μια σπιρτάδα που δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο. Παρατηρήστε στον ουρανίσκο σας πώς ολόκληρα κομμάτια pop corn κάνουν βουτιά σε μια απαλή, λαχταριστή κρέμα μέσα από την ολοκαίνουρια γεύση καραμέλα pop corn της Kayak. Tip: Ζητήστε τη με γαρνίρισμα από καραμελωμένα pop corn.

Στα καταστήματα και τα σημεία πώλησης των παγωτών Kayak

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT