Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink.

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

0

Παγωτό μηχανής με cotton candy

Η προσέγγιση που χρειάζεται για να φαγωθεί είναι ένας μικρός γρίφος. Βγάλε τη φωτογραφία πριν επιχειρήσεις να τον λύσεις. Το soft παγωτό μηχανής έχει γεύση τριαντάφυλλο και απόχρωση millennial pink. Κάθεται σε χωνάκι και περιβάλλεται από ένα σύννεφο φρεσκοφτιαγμένου cotton candy. Στην κορυφή, ζαχαρώδη στολίδια και πέρλες.

Dickie Dee, Βουλής 23, Σύνταγμα

 

Σικάγο

Κάτω τα ραντεβού για καφέ! Ζήτω τα καλοκαιρινά ραντεβού σε ζαχαροπλαστεία για παγωτό Σικάγο! Μια ρετρό και θεαματική επιλογή από την κλασική «Χαρά» της Πατησίων, το Σικάγο έχει άφθονο παγωτό σοκολάτα, κρέμα σαντιγί, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ξεχειλίζει σος σοκολάτα.

Χαρά, Πατησίων 339Γ, Πατήσια

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τα ξυλάκια των Vegan Fairies

Με βάση από κάσιους, κρέμα καρύδας, σιρόπι αγαύης (και ωμό, ανεπεξέργαστο κακάο στη σοκολατένια τους εκδοχή), τα ξυλάκια των Vegan Fairies δεν περιέχουν κανένα ζωικό προϊόν και είναι ωραία απέξω και από μέσα. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμα σε τρεις γεύσεις: κρέμα με καραμέλα (από βασιλικούς χουρμάδες και φιστικοβούτυρο), σοκολάτα με καραμέλα και κρέμα με μαρμελάδα σμέουρο (από σπόρους chia και σμέουρα).

Ν. Ερυθραία, Νικ. Πλαστήρα 29 (σύντομα και στο Wolt) & Amelie sweet shop, Κράτητος 63, Νέα Σμύρνη, Θεοδόση Ελληνικό Τραπέζι, 25ης Μαρτίου 36, Νέο Ψυχικό

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό αυτοκίνητο

Στα όρια του φαιδρού και του γοητευτικού, όπως πολλά πράγματα από τα '80s, το «αυτοκίνητο» του Δεληολάνη φτιάχνεται ακόμα με παγωτό σοκολάτα, φιστίκι, μπανάνα και φράουλα σε παστέλ αποχρώσεις, σαντιγί, σιρόπι σοκολάτα και βύσσινο. Τα τέσσερα μπισκότα που τοποθετούνται κάθετα στο πλάι είναι, για όποιον δεν κατάλαβε, οι ρόδες.

Δεληολάνης, Συγγρού 110

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Gelato Panino

Οι Ιταλοί κάνουν πολλά πράγματα σωστά. Ένα από αυτά είναι και το σάντουιτς με παγωτό ή gelato panino που συναντάται συχνά στη Σικελία. Ένα αφράτο μπριός γεμίζεται με παγωτό. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από διάφορες σος, κρέμα σαντιγί ή ένα ανάλαφρο πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη. Στην Αθήνα, στο Morris Brown σερβίρεται με γέμιση αυθεντικό gelato, πραλίνα και πράσινο φιστίκι.

Morris Brown, Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια & Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χρωματιστά χωνάκια

Δίπλα στον τρίμετρο καταρράκτη σοκολάτας του Arte, της τζελατερίας που βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας, αναζήτησε το Cremino με τις πληθωρικές, διαδοχικές στρώσεις πραλίνας, σοκολάτας και παγωτού φουντούκι ή το παγωτό φυστίκι και ζήτησέ το σε χρωματιστό χωνάκι.

Arte, Τριπόδων 16, Πλάκα

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ανάποδο soft serve πανακότα

Λούνα παρκ σε μορφή παγωτού. Σε ένα πλαστικό ποτήρι με δροσερή πανακότα φράουλα τουμπάρεται ένα χωνάκι με παγωτό μηχανής βανίλια και μπόλικο σιρόπι φράουλας. Ο μπισκοτένιος κώνος στέκεται στην κορυφή σαν καπέλο για πάρτι.

Überness, Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Φωσφοριζέ μάνγκο

Μόνο με φρέσκα φρούτα, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές, το παγωτό μάνγκο του Solo Gelato εντυπωσιάζει με το λαμπερό του χρώμα, ειδικά όταν σερβίρεται μαζί με λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο.

Solo Gelato, Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χωνάκι-Βάφλα

Αν τα toppings σε ένα συνηθισμένο χωνάκι έχουν ένα όριο λόγω της βαρύτητας, τα χωνάκια από φρεσκοψημένη, αφράτη βάφλα μπορούν να χωρέσουν τα πάντα: φρούτα, μπισκότα, sprinkles, marshmallows. A, και παγωτό! Στο Bufala Gelato το φτιάχνουν με βουβαλίσιο γάλα Σερρών.

Bufala Gelato (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα)

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Παγωτό με βιολέτα

Το μικρό παγωτατζίδικο της Αρχελάου πρότεινε από το ξεκίνημά του πρωτότυπες γεύσεις, όπως το παγωτό ρυζόγαλο, το παγωτό με κρόκο Κοζάνης ή μια συνταγή φτιαγμένη με μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία. Το καινούργιο του δημιούργημα είναι το σορμπέ ροδάκινο με βιολέτα.

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Καμινάδα

Έχει καταγωγή από τη Βουδαπέστη. Στην αρχική του σύλληψη το γλυκό είναι μια σπειροειδής ζύμη πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη, αλλά μπορεί επίσης να βουτηχτεί σε σοκολάτα, να γεμίσει με παγωτό, με χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Hans & Gretel, Αδριανού 48 Μοναστηράκι

 

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

Παγωτό με στυλ (και μαρέγκες)

Vintage και στυλάτο το παγωτό στον Βάρσο μπορεί να μην έχει τα πυροτεχνήματα που έχουν τα υπόλοιπα παγωτά της λίστας. Κερδίζει όμως τις εντυπώσεις με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Που αλλού σερβίρεται παγωτό σε μεταλλικά πιατελάκια με το λογότυπο του καταστήματος χαραγμένο πάνω; Για περισσότερο εφέ παραγγείλτε τη βαρκούλα με τις τρείς μπάλες ή παγωτό με φρέσκες μαρέγκες.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Caramel pop corn

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού είχε ανέκαθεν μια σπιρτάδα που δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο. Παρατηρήστε στον ουρανίσκο σας πώς ολόκληρα κομμάτια pop corn κάνουν βουτιά σε μια απαλή, λαχταριστή κρέμα μέσα από την ολοκαίνουρια γεύση καραμέλα pop corn της Kayak. Tip: Ζητήστε τη με γαρνίρισμα από καραμελωμένα pop corn.

Στα καταστήματα και τα σημεία πώλησης των παγωτών Kayak

Παγωτά Υπερπαραγωγές: Τα πιο εντυπωσιακά παγωτά για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι Facebook Twitter

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ