H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Η flan parisién του Ourse υπόσχεται εμπειρία σαν αυτή του Παρισιού.
0

Ένας καλλιτέχνης της ζαχαροπλαστικής, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης- πολυβραβευμένος και γνωστός από την θητεία του στην Σπονδή- υπογράφει τα γλυκά του «Ourse» που μόλις άνοιξε στην Γλυφάδα.

Όσα θα βρεις σ' αυτό το new age ζαχαροπλαστείο είναι, χωρίς αμφιβολία, προϊόντα υψηλής τεχνικής και από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Μπαίνοντας, θα δεις τις τάρτες, με τα πολλαπλά ψησίματα και τις πολλές διαφορετικές υφές που κάνουν ενδιαφέρουσα κάθε μπουκιά, να εκτίθενται μέσα σε γυάλινες καμπάνες, ώστε να μπορείς να παρατηρήσεις τις λεπτοδουλεμένες λεπτομέρειες.


Για παράδειγμα, η τάρτα φιστίκι Αιγίνης έχει τέσσερις διαφορετικές υφές. Αφού η βάση ψηθεί αρχικά για λίγο μόνη της, θα ενσωματωθεί στην πραλίνα φιστικιού, θα ξαναψηθεί, θα ξαναβγεί από τον φούρνο, θα ενωθεί με crumble φιστικιού και θα ψηθεί άλλη μία φορά προτού ολοκληρωθεί, με «μαρεγκάκια» με πούδρα φιστικιού. Το τραγανό, το μαλακό και το ρευστό συνυπάρχουν όλα στο ίδιο γλυκό.

Ανάλογες τεχνικές και παιχνίδια υφών θα συναντήσεις και στις υπόλοιπες τάρτες, όπως η κανελάτη τάρτα σύκου και η τάρτα πεκάν.

Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να φάει αυτό που πρέπει. Αληθινό γλυκό που να είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, πράγμα σπάνιο στη αγορά.

Ένα γρήγορο ταξίδι στο Παρίσι μπορείς να κάνεις δοκιμάζοντας τη φλαν του Ourse, ένα ακόμα γλυκό με εθιστική υφή. «Ήθελα να έχουμε οπωσδήποτε φλαν» λέει ο Στέφανος Τσουκαλάς, με πορεία στο Aleria, δίπλα στον Γκίκα Ξενάκη, και συν-δημιουργός του Ourse, παρέα με τη Βίκυ Νταλαγιάννη.

«Όποτε πάω στο Παρίσι, όλη τη μέρα τρώω φλαν. Θα με δεις στα στενάκια να κουνάω τα κομμάτια για να δω αν "τρέμουν", για να καταλάβω αν είναι καλής ποιότητας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ourse #flanparisien #dessert

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsoukalas (@tsoukalasstefanos123) στις

Η flan parisién του Ourse υπόσχεται εμπειρία σαν αυτή του Παρισιού. «Αυτή που φτιάχνουμε εδώ έχει μεγάλη ποσότητα πραγματικής βανίλιας Μαδαγασκάρης και μια ζύμη ελαφρώς αλμυρή, που δίνει ισορροπία στη γεύση. Αν πάρεις ένα κομμάτι και το κουνήσεις, θα δεις ότι "τρέμει" ολόκληρο. Αυτή είναι η σωστή υφή που πρέπει να έχει μια φλαν».

Οι επιρροές όμως δεν είναι μόνο από την Γαλλία. Τα μακαρόν βγαίνουν σε δώδεκα γεύσεις, ανάμεσα στις οποίες και η μαστίχα Χίου, το λεμονοθύμαρο και ο ελληνικός καφές, ενώ στις απροσδόκητες επιλογές παγωτού θα συναντήσεις τον «μπακλαβά», που φτιάχνεται με έμπνευση την ελληνική εκδοχή του αγαπημένου σιροπιαστού, και περιλαμβάνει μια βάση κανέλας, καραμελωμένα φύλλα κρούστας με γαρίφαλο, κανέλα και τραγανούς ξηρούς καρπούς. Το μαστιχωτό καϊμάκι γίνεται με κατσικίσιο γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και καραμελωμένα βύσσινα.

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Μην ξαφνιαστείς αν το παγωτό φιστίκι δεν είναι πράσινο, καθώς εδώ δεν χρησιμοποιούνται χρωστικές. «Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να φάει αυτό που πρέπει. Αληθινό γλυκό που να είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, πράγμα σπάνιο στη αγορά. Η βανίλια να είναι πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης. Οι πραλίνες να φτιάχνονται από την αρχή, από τον καρπό κ.ο.κ.» αναφέρει ο Στέφανος.


Ποιοτικά σοκολατάκια, τρουφάκια, καραμέλες αλλά και ένα καταπληκτικό παγωμένο μιλφέιγ με παρφέ περιλαμβάνονται στην γκάμα του Ourse, που θα ανανεώνεται και θα ακολουθεί την εποχικότητα.

Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

  

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Ποιοτικά σοκολατάκια. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Μην ξαφνιαστείς αν το παγωτό φιστίκι δεν είναι πράσινο, καθώς εδώ δεν χρησιμοποιούνται χρωστικές. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ