Στην τελική ευθεία για το τζαμί της Αθήνας

Στην τελική ευθεία για το τζαμί της Αθήνας Facebook Twitter
16

Στη «Διαύγεια» πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σήμερα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του τζαμιού σε οικόπεδο του πολεμικού ναυτικού δίπλα στην Ιερά Οδό, στον Βοτανικό. Το πράσινο φως για την κατασκευή του τζαμιού δόθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και σύμφωνα με την Καθημερινή, Η έγκριση της προκήρυξης ήταν το μόνο βήμα που απέμενε να γίνει, καθώς η διαδικασία είχε καθυστερήσει ιδιαίτερα.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γεώργιος Καλαντζής, σήμερα υπάρχουν περίπου 120 χώροι, οι οποίοι λειτουργούν παράνομα ως τζαμιά. Οι χώροι αυτοί  θα ελεγχθούν για να νομιμοποιηθούν ή να κλείσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το τζαμί θα κοστίσει 846.000 ευρώ και οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου θα φέρουν την υπογραφή των γραφείων Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.

Η χωρητικότητα του τζαμιού θα είναι 350 ατόμων και το ιερό του θα έχει  προσανατολισμό προς τη Μέκκα,. Δεν θα κατασκευαστεί μιναρές. Στους εξωτερικούς χώρους θα δημιουργηθεί αυλή, που θα χρησιμοποιείται για λατρευτικούς σκοπούς όταν ο εσωτερικός χώρος θα είναι πλήρης, καθώς και χώροι πρασίνου.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια;

Living / Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια

Ένα φυτώριο στο Καπανδρίτι, είναι το απόλυτα εξειδικευμένο μέρος για να αποκτήσεις πανέμορφους κάκτους, αγαύες και κρασούλες σε περίεργα σχήματα και χρώματα – φυτά που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με τη φροντίδα τους.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί χρόνια τώρα. Τουλάχιστον ακόμη και καθυστερημένα θα πραγματοποιηθεί. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της ανεξιθρησκίας και όχι η χριστιανική παρατυπία του τύπου ''ακόμη και εάν είσαι αλλόθρησκος, just don't tell''.
Ναι σας πείραξαν τα λεφτάκια σας που θα χτιστούν σαν χώρος λατρείας.Απλώς ο ρατσισμός και η μουσουλμανοφοβία πάνε σύννεφο,ενώ δεν έχω δει τέτοια αντίδραση όταν το τσόλι του Τσοχατζόπουλου έκανε ψώνια της δικής της τάξης.Ένα κτήριο δεν κοστίζει πολλά σε ένα κράτος και ενδεχομένως να μην κοστίζει ούτε το μηνιάτικο όλων των μισθών υπαλλήλων ενός δημαρχείου επαρχιακής πόλης.Εδώ μόνο οι συντάξεις ενός χωριού και φτάνουν τις 200.000 ευρώ.
οποιος πληρώνει ελέγχει. προφανώς και πρέπει να χτιστει απο το ελληνικο κρατος. η ενναλακτικη ειναι απο ουαχαμπίτες της Σαουδικης Αραβίας.
Γιατί όχι μιναρέδες; Εγώ θα έλεγα να γίνει όλο απο πεντελικό μάρμαρο και να στολιστεί με χρυσές ασπίδες και πολύτιμους λίθους στο πάτωμα. Λεφτά υπάρχουν, τα κορόιδα οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για να μη μας πουν ρατσιστές. Λοιπόν εγώ λέω να χτίσουμε με λεφτά του κράτους μια έπαυλη για να προσεύχομαι κι εγώ προς τον έναν θεό, το Μακαρονοτέρας.
Ειναι κριμα που πηρε την αποφαση ο υπερ-συντηρητικος Αντωνης(και οχι πχ ο "προοδευτικος" Γιωργακης) αλλα σιγουρα ειναι θετικο! Καθυστερουμε παντα πολυ νακανουμε τα αυτονοητα!
το αυτονόητο είναι να φτιαχτεί στην δικιά σου γειτονιά, όχι στην δικιά μου, εγώ απλώς θα ψάχνω να βρω αλλού σπίτι και μη ρωτήσεις γιατί, όσο εσύ θα τα χώνεις στους ελληναράδες από την ασφάλεια της γειτονιάς σου
Είναι εξίσου πιθανό οτι στην άσπιλη γειτονιά σου λειτουργεί ήδη ένας παράνομος χώρος προσευχής. Δεν θα είχα πρόβλημα να το είχα στην δική μου, όπως δεν έχω πρόβλημα και με τις τουλάχιστον 4 εκκλησίες που μου σπαν τα νεύρα κάθε Κυριακή πρωί.
Aυτό από που κι ως που να προστεθεί στον κρατικό προϋπολογισμός; Είναι στα καλά τους; Kαι πλούσια χώρα να είμασταν, δεν θα έπρεπε να το πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος. Πόσο μάλλον εφόσον είμαστε στα σημερινά χάλια, δεν θα έπρεπε να συζητιέται καν η χρηματοδότιση τέτοιων έργων. Η αδειοδότηση είναι λογική και επόμενη.Αν και από το παραπάνω άρθρο προκύπτει ότι θα χρηματοδοτηθεί, ελπίζω απλά να πρόκειται για παράλυψη, να μην έχω καταλάβει καλά και να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό όπως και ένα σωρό άλλα έξοδα που μας επιβάλλουν, ή ακόμα και οι τιμές στις οποίες χρεωνόμαστε για στοιχειώδη πράγματα (π.χ. πλήρες λειτουργικό κόστος Χ υπουργείου) είναι πέρα από κάθε λογική.
> Aυτό από που κι ως που να προστεθεί στον κρατικό προϋπολογισμό;Ίσως προκειμένου ν' ανήκει στο κράτος και να ελέγχεται απ' αυτό κι όχι από κάποιους Σαουδάραβες φανατικούς ισλαμιστές;
Δϊά του λόγου το αληθές:[Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του τζαμιού στον Βοτανικό](http://bit.ly/13QVQ28)> η Διοικούσα Επιτροπή του ισλαμικού τεμένους θα είναι επταμελής και θα αποτελείται από εκπροσώπους του υπ. Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, πανεπιστημιακούς εγνωσμένου κύρους και δύο εκπροσώπους των μεγάλων κοινοτήτων μουσουλμάνων στη χώρα. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο 3512, που ψηφίστηκε το 2006, η Διοικούσα Επιτροπή είναι το νομικό πρόσωπο που θα αναλάβει τη διαχείριση του λατρευτικού χώρου.
Προφανώς υπάρχουν τρόποι να ελέγχει ένα κράτος κάποια πράγματα χωρίς να τα πληρώνει. Δες για παράδειγμα όλους εμάς. Εμείς τους πληρώνουμε, αυτοί μας ελεγχούν.