Το Λος Άντζελες ψηφίζει «Gravity» και Καρδαμύλη

Το Λος Άντζελες ψηφίζει «Gravity» και Καρδαμύλη Facebook Twitter
Πριν τα Μεσάνυχτα
0

Σπάικ ΤζονζΑδυνατώντας να αποφασίσουν με πυγμή, oι κριτικοί του Λος Άντζελες έσπασαν στα δυο την καλύτερη ταινία, ανάμεσα στο Gravity και το Her, προτιμώντας ωστόσο τον Αλφόνσο Κουαρόν ως σκηνοθέτη, με επιλαχόντα τον Σπάικ Τζόνζ. Ο Τζονζ ήταν και πάλι πρώτος επιλαχών στο σενάριο, όπου κέρδισε η ελληνική περιπέτεια των Ντελπί-Χοκ-Λινκλέιτερ, Πριν Τα Μεσάνυχτα- μια ευχάριστη έκπληξη.

Ο Μπρους Ντερν από το Νεμπράσκα ήταν ο νικητής στους άνδρες, ενώ άλλη μια ισοπαλία συνέβη στην κατηγορία των γυναικών, όπου σφήνα στην επικράτηση της Κέιτ Μπλάνσετ ήρθε η Αντέλ Εξαρχόπουλος, επιβεβαιώνοντας τον θετικό θόρυβο γύρω από την αποδοχή της ερμηνείας της στην Αμερική.

Το Λος Άντζελες ψηφίζει «Gravity» και Καρδαμύλη Facebook Twitter
Ο Τζάρεντ Λίτο στο Dallas Buyers' Club

Η Λουπίτα Νιόνγκο, καταπληκτική στο 12 Χρόνια Σκλάβος, κέρδισε άλλο ένα δεύτερο ρόλο, ενώ στους άνδρες και πάλι μια ισοπαλία μοίρασε το βραβείο ανάμεσα στον Τζάρεντ Λίτο για το ρόλο του τραβεστί στο Dallas Buyers' Club και τον Τζέιμς Φράνκο στο Spring Breakers.

Το Gravity βραβεύτηκε επίσης για τη φωτογραφία και το μοντάζ του και είμαι σίγουρος πως οι Χρυσές Σφαίρες θα το τιμήσουν δεόντως. Αλλά και το Her ανεβαίνει, και συζητείται επίσης αν γίνεται να συμπεριληφθεί η φωνητική ερμηνεία της Σκάρλετ Γιοχάνσον (υποδύεται το κομπιούτερ που ερωτεύεται ο Χοακίν Φίνιξ) στις φετινές υποψήφιες.

Το Λος Άντζελες ψηφίζει «Gravity» και Καρδαμύλη Facebook Twitter
12 Χρόνια Σκλάβος

Χθες δόθηκαν και τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας στο Βερολίνο, όπου επικράτησε η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο. Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Κεν Λόουτς, τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και την Κατρίν Ντενέβ.

Το μόνο κοινό ανάμεσα στους κριτικούς του Λος Άντζελες και τα μέλη των Ευρωπαϊκών Βραβείων είναι η προτίμηση τους στο ντοκιμαντέρ του Τζόσουα Οπενχάιμερ, The Act of Killing, μια ευφάνταστη αναπαράσταση των σφαγών της Ινδονησίας, με πρωταγωνιστές τους ατιμώρητους δράστες. Πρόκειται για το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς, μια απίστευτη ταινία που είδαμε φέτος στο φεστιβάλ Βερολίνου, και παλεύει σώμα με σώμα με τη Σάρα Πόλεϊ για την επικράτηση σε όλες τις βραβεύσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Οθόνες / Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Στο Φεστιβάλ Βενετίας έκανε πρεμιέρα ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται την παράξενη ιστορία της ταινίας «Η μέρα που έκλαψε ο κλόουν», που ο διάσημος κωμικός ήθελε να θαφτεί για πάντα.
THE LIFO TEAM
Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Οθόνες / Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Το έτοιμο να βάλει πλώρη για τα Όσκαρ και γατόφιλο «Flow» και το ιρλανδικό «Oddity», που μας έκοψε τη χολή, θα κάνουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

The Review / Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (aka Αλεκσάντερ Πλατς) συζητούν για τη νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον, για τη φιλμογραφία του και τις εμμονές του, για τις μεγάλες παρεξηγήσεις γύρω από το πρόσωπο του και για το ειδύλλιό του με τη Μόνικα Μπελούτσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Θλιμμένης Συζύγου;

Οθόνες / Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της θλιμμένης συζύγου;

Στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, η ηθοποιός μοιάζει να υποδύεται αποκλειστικά όμορφες γυναίκες που υπάγονται σε υψηλές φορολογικές κλίμακες, τις βαρύνουν όμως τα κασμιρένια μαντήλια και το ταραγμένο παρελθόν τους.
THE LIFO TEAM