Αν τα ταξίδια διευρύνουν τους ορίζοντες μας και ο τρόμος οξύνει τις αισθήσεις μας, τότε ο συνδυασμός τους αφήνουν ανεξίτηλο στίγμα. Από τον ναό με τους χιλιάδες αρουραίους στο νησί με τα φίδια που κάνουν το δέρμα σου να λιώνει, το site Quora αναζήτησε και ανακάλυψε τα πιο τρομακτικά, φρικιαστικά και ανατριχιατικά μέρη στη Γη.
Αν αναζητάτε την περιπέτεια δεν χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο.
Μια παγετωνική λίμνη γεμάτη ανθρώπινους σκελετούς
Το 1942, ένας δασοφύλακας που έκανε ορειβασία κοντά στην λίμνη Ρουπκουντ σε υψόμετρο 5.029 μέτρων στα Ιμαλάϊα, σκόνταψε σε μια καταπληκτική ανακάλυψη: μια ρηχή, παγετωνική λίμνη περιτριγυρισμένη από ανθρώπινους σκελετούς. Όταν έφθασε το καλοκαίρι οι πάγοι έλιωσαν κι εκατοντάδες άλλοι σκελετοί αποκαλύφθηκαν, κάποιοι μάλιστα είχαν ακόμη επάνω δέρμα και μαλλιά. Ποιος ή τι είχε σκοτώσει τόσους ανθρώπους, μετατρέποντας μια λίμνη σε μεγάλο υψόμετρο σε ακατοίκητη πειροχή των Ιμαλαΐων σε μαζικό τάφο;
Όλοι, ντόπιοι και ειδικοί ανθρωπολόγοι διατύπωσαν εικασίες σχετικά με το πως προέκυψε η Λίμνη των Σκελετών. Οι θεωρίες καλύπτουν ένα εύρος αιτιών όπως επιδημίες, κατολισθήσεις και τελετουργικές αυτοκτονίες. Οι σκελετοί αυτοί ήταν τα λείψανα 200 εώς 300 ατόμων από τον 9ο αιώνα, και διαιρούνται σε δύο διακριτές ομάδες: μια οικογένεια ή φυλή με στενούς δεσμούς και μια μικρότερη ομάδα με ντόπιους. Βρέθηκαν φέροντας δαχτυλίδια, λόγχες, δερμάτινα παπούτσια και κοντάρια από μπαμπού. Βραχείες και βαθιές ρωγμές στα κρανία τους υποδεικνύουν πως όλα τα λείψανα πέθαναν με τον ίδιο τρόπο, από χτυπήματα στο κεφάλι από στρογγυλά αντικείμενα, όχι όπλα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τα 200 με 300 άτομα, πέθαναν από χαλαζόπτωση βιβλικών διαστάσεων. Χιλιάδες χαλαζόκοκκοι μεγέθους μπάλας του κρίκετ και σκληροί σαν σίδερο διέλυσαν τα κεφάλια και τους ώμους μιας ομάδας προσκυνητών και των αχθοφόρων τους που ταξίδευαν στην περιοχή. Παγιδευμένοι σε μια πεδιάδα όπου δεν προσφερόταν κανένα καταφύγιο, όλη η ομάδα χάθηκε σε έναν μαζικό θάνατο που ακόμα και σήμερα συναρπάζει τους ατρόμητους επισκέπτες.
Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την περιοχή μπορούν ακόμα να δούνε τους σκελετούς, ενώ η καλύτερη περίοδος για να δει κανείς τους σκελετούς στον βυθό της λίμνης είναι το καλοκαίρι, όταν οι πάγοι λιώνουν.
Ένα νησί που βρίθει από φίδια που το δηλητήριό τους λιώνει την ανθρώπινη σάρκα
Η επίσκεψη στο βραζιλιάνικο νησί Ilha da Queimada Grande είναι απαγορευμένη. Κι αυτό γιατί το νησί, που βρίσκεται 33 χλμ μακρυά από την πολιτεία του Σάο Πάουλο, είναι γεμάτο δηλητηριώδη φίδια. Το Νησί των Φιδιών, όπως το αποκαλούν, φιλοξενεί περίπου 4.000 δηλητηριώδη Bothrops insularis, επίσης γνωστά σαν χρυσοί λογχοκέφαλοι, ένα είδος σε εξαφάνιση το οποίο παγιδεύτηκε στο νησί όταν ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας και κάλυψε την λωρίδα που το συνέδεε με την στεριά. Το Ναυτικό της Βραζιλίας απέκλεισε την πρόσβαση στο νησί την δεκαετία του 1920 προκειμένου να προστατεύσει τα φίδια από τους ανθρώπους, και τους ανθρώπους από τα φίδια. Οι χρυσοί λογχοκέφαλοι μεγαλώνουν περισσότερο από μισό μέτρο και διαθέτουν δηλητήριο που δρα εξαιρετικά γρήγορα και κάνει το ανθρώπινο σώμα να λιώνει. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις αντιστοιχεί ένα φίδι ανά τετραγωνικό μέτρο νησιού. "Το δηλητήριο προξενεί μια πληθώρα συπτωμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η νεφρική ανεπάρκεια, η νέκρωση του μυϊκού ιστού, εγκεφαλική και εντερική αιμορραγία. Τρομακτικά πράγματα το δίχως άλλο" εξηγεί ο Smriti Iyer.
Ο ναός με τους χιλιάδες μαύρους αρουραίους
Ένας θρησκευτικός και τουριστικός προορισμός, ο ναός Κάνρι Μάτα στην Ινδία, αποτελεί τόπο ευλάβειας και αποστροφής. Η αιτία είναι πως ο διάσημος Ινδουϊστικός ναός ξεχειλίζει από χιλιάδες τρωκτικά. Ο Ναός των Αρουραίων, βαθιά μέσα στην έρημο Θαρ του Ραζαστάν φιλοξενεί περίπου 20.000 μαύρους αρουραίους που είναι ελεύθεροι να περιδιαβαίνουν στον τόπο λατρείας. Χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες που κατακλύζονται από περιέργεια επισκέπτονται τον ναό κάθε χρόνο επιζητώντας την ευλογία των ιερών αρουραίων. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, όταν ο προγονός της Ινδικής θεότητας Κάρνι Μάτα πνίγηκε σε μια λιμνούλα, η Κάρνι Μάτα ζήτησε από τον θεό του θανάτου Γιάμα να τον ξαναζωντανέψει. Ο Γιάμα τελικά ενέδωσε αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο προγονός μαζί με όλη την κάστα του να μετενσαρκωθούν σε αρουραίους.
Αποκαλούμενοι "παιδάκια" από τους προσκυνητές και τους υπεύθυνους των ναών, οι αορυραίοι ταΐζονται με γάλα, σιτηρά, κελύφη καρύδας και ειδικά παρασκευασμένα γλυκά από τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους. Καθώς το φαγητό που έχουν ροκανίσει οι αρουραίοι θεωρείται ότι φέρνει καλοτυχία, κάποιοι πιστοί μάλιστα τρώνε τα αποφάγια τους. "Είναι εντυπωσιακή εμπειρία να διασχίζεις έναν ναό γεμάτο αρουραίους που κυκλοφορούν τελειώς ελεύθεροι και να τρως από τα πρόσφορα που σου προσφέρουν να φας κι εσύ." γράφει ο Prayash Giria.
Μια πραγματική κόλαση στη Γη
Πρόκειται για μια επιστημονικη αποστολή που πήγε απίστευτα στραβά. Το 1971, μία ομάδα Σοβιετικών επιστημόνων διεξήγαγε μια γεώτρηση για να εκτιμήσει ένα πιθανά σημαντικό κοίτασμα πετρελαίου στη μέση της Ερήμου Καρακούμ στο Τουρκμενιστάν. Στην πραγματικότητα όμως το υπέδαφος έκρυβε ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου, το οποίο κατέρρευσε δημιουργώντας έναν χάσκοντα κρατήρα όταν εγκαταστάθηκε η επιστημονική αποστολή, καταπίνοντας την εξέδρα γεώτρησης και την κατασκήνωση τους. Φοβούμενοι την εξάπλωση δηλητηριώδους αερίου μεθανίου οι επιστήμονες έβαλαν φωτιά στον κρατήρα, δημιουργώντας έτσι έναν κολασμένο φλεγόμενο λάκο κάτω από τα πόδια τους. Υπολόγιζαν ότι τα αέρια θα εξαντλούνταν και οι φλόγες θα έσβηναν μέσα σε μερικές ημέρς ή το πολύ εβδομάδες.
Αυτό ήταν πριν από τέσσερις δεκαετίες. Σήμερα ο κρατήρας διαμέτρου 70 μέτρων και βάθους 30 μέτρων εξακολουθεί να φλέγεται ώστε οι ντόπιοι να έχουν αποκαλέσει την τρομακτική άβυσσο φωτιάς, φλόγας και βραστής λάσπης "Πύλη της Κολάσεως". "Απ' ότι φαίνεται αυτός ο επικίνδυνος λάκος φωτιάς δεν θα πάψει ποτέ να καίει" λέει η Aditya Basu. Αυτό όμως δεν έχει σταματήσει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα κατασκηνώνουν στο κοίτασμα αερίου, να επισκέπτονται την αέναη αυτή κόλαση, έναν πραγματικό Άδη στην Γη.
Το νησί με τις στοιχειωμένες κούκλες
Χάρη σε ένα θλιβερό ατύχημα, οι όμορφοι πλωτοί κήποι της Isla de las Munecas στο Μεξικό προκαλούν φρικώδεις εφιάλτες. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο ένα κοριτσάκι είχε πνιγεί στα κανάλια Xochimilco canals έξω από την Πόλη του Μεξικού πριν από δεκαετίες. Μετά τον πρόωρο θάνατο της άρχισαν να ξεβράζονται κούκλες στις ακτές ενός μικρού νησιού στο κανάλι όπου έχασε την ζωή της. Τυραννισμένος στην σκέψη ότι δεν κατόρθωσε να σώσει το κοριτσάκι, ο επιστάτης του νησιού, Δον Χούλιο Σαντάνα Μπαρρέρα άρχισε να κρεμάει τις κούκλες στα δέντρα του νησιού εις μνήμην της. Το Νησί με τις Κούκλες είναι πλέον αφιερωμένο στην ψυχή ενός κακόμοιρου κοριτσιού που συνάντησε τον θάνατο πολύ πρώιμα, υπό παράξενες συνθήκες.
Μέσα στα χρόνια τα δέντρα γέμισαν με τα διαλυμένα απομεινάρια από τις κούκλες, τα διαμελισμένα άκρα τους και τα κεφάλια τους που σαπίζουν στην υγρή ατμόσφαιρα. Οι ντόπιοι λένε πως οι κούκλες κυριαρχούνται από το πνεύμα του νεκρού κοριτσιού και μάρτυρες ισχυρίζονται πως έχουν ακούσει τις κούκλες να ψιθυρίζουν η μία στην άλλη και να καλούν τους επισκέπτες στο νησί. Αυτό όμως δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Έπειτα από περίπου 50 χρόνια που μάζευε κούκλες και τις κρεούσε στα δέντρα, ο ίδιος ο Μπαρρέρα βρέθηκε πνιγμένος στο ακριβές σημείο όπου είχε πεθάνει το κοριτσάκι πριν από δεκαετίες. Μετά τον θάνατο του Μπαρρέρα το 2001, το νησί που στην ουσία είναι πλωτός κήπος, έχει δεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες, κάποιοι μάλιστα φέρνουν και δικές του κούκλες για να τις προσθέσουν στην εφιαλτική αυτή συλλογή.
Στοιχεία από το BBC