Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο

Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
0

Η ιδέα της δημιουργίας ενός βίντεο με τους φετινούς απόφοιτους της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έπεσε στο τραπέζι από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη όταν χρειάστηκε να σκεφτεί να αναθέσει ένα πρότζεκτ στα πλαίσια της εξεταστικής του μαθήματος της υποκριτικής του σινεμά που έκανε στο Εθνικού. "Σκέφτηκα να καλέσω εφτά νέους σκηνοθέτες και ο κάθε ένας από αυτούς να επιλέξει δυο φοιτητές να κινηματογραφήσει όπως αυτός θέλει, εχοντας στο μαυλό του την συνθήκη του Close Up (κοντινό πλάνο). " Σκοπός της ιδέας του Ζώη ήταν να δημιουργηθεί ένα βίντεο "Who is Who" για τους απόφοιτους της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έτσι ώστε θεατρικοί και κινηματογραφικοί σκηνοθέτες, casting directors και οποιοδήποτε άλλος να μπορεί να δει άμεσα αυτά τα νέα πρόσωπα και να έρθει σε επαφή μαζί τους αν ενδιαφέρεται αμέσως μετά την αποφοίτηση τους.


 



"Έστειλα φωτογραφίες από τα παιδιά σε όλους τους σκηνοθέτες και ο κάθε ένας επίλεξε μέχρι τέσσερεις με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί. Μετά έγιναν οι κατάλληλοι μαθηματικοί συνδυασμοί που συνυπολογιστηκαν και οι ιδιαίτερες προτιμήσεις των σκηνοθετών και κάπως έτσι προέκυψαν τα τελικά ζευγάρια. Εδώ θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γιατί έδωσαν πολύτιμο χρόνο από την εργασία και την ενέργεια τους για να το κάνουν αφιλοκερδώς και με ενθουσιασμό.", λέει ο ίδιος ο Ζώης.

Η όλη εμπειρία ήταν συναρπαστική και φοβερά εκπαιδευτική, κυρίως για τα παιδιά αλλά και τους σκηνοθέτες. Οι μελλοντικοί ηθοποιοί είχαν την δυνατότητα να δουλέψουν με διαφορετικούς σκηνοθέτες που είναι εν ενεργεία και διακεκριμένοι, έτσι ώστε να δουν στην πράξη ότι δεν υπάρχει μια μόνο μέθοδος εργασίας, αλλά ότι ο κάθε ένας σκηνοθέτης δημιουργεί τον δικό του ξεχωριστό κόσμο με τα δικά του εργαλεία. Από την άλλη οι σκηνοθέτες ήρθαν αντιμέτωποι με το πιο φρέσκο δυναμικό αυτής της χώρας και κάποιοι ίσως σκέφτονται ήδη κάποια από τα παιδιά για τις ταινίες που ετοιμάζουν.

"Οι περισσότερες εξετάσεις στην σχολή είναι ημερήσιας κατανάλωσης όπου συγγενείς, φίλοι και καθηγητές έρχονται, βλέπουν τα παιδιά και μετά αποχωρούν. Εύχομαι η διεύθυνση της σχολής να ακολουθήσει πιο εξωστρεφείς συνεργασίες, να επενδύσει σε νέους μάχιμους καθηγητές, να αφήσει τις παρωχημένες βαθμολογίες 1-10 και ήδη μέσα από την σχολή να φέρνει τα παιδιά σε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, μακρία από τον ιδρυματισμό που τους επιβάλλει", καταλήγει ο Γιώργος Ζώης.


Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter


Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter

To Close Up δημιουργήθηκε για την τελική παρουσίαση του μαθήματος του κινηματογράφου στο διδακτικό έτος 2016-2017, υπό την επιμέλεια του καθηγητή Γιώργου Ζώη.

Οι σκηνοθέτες που συμμετείχαν στο πρότζεκτ είναι οι:

Κεφάλαιο 1: σκηνοθ. Χάρης Βαφειάδης | φωτ. Στέλιος Πίσσας
Κεφάλαιο 2: Βαρδής Μαρινάκης
Κεφάλαιο 3: Τζώρτζης Γρηγοράκης
Κεφάλαιο 4: σκηνοθ. Θέλγια Πετράκη | φωτ. Αλέξης Σταυρόπουλος
Κεφάλαιο 5: Παναγιώτης Φαφούτης
Κεφάλαιο 6: σκηνοθ. Ελίνα Ψύκου | φωτ. Γιάννης Καραμπάτσος
Κεφάλαιο 7: σκηνοθ. Σοφία Εξάρχου | φωτ. Κατερίνα Μπαρμπατσάλου

Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου

Colour Grading: Μάνθος Σαρδής

Εξοπλισμός FOSS PRODUCTIONS

Ευχαριστούμε Στέλιο Κοτιώνη, Κορίνα Βαρδάκη, Δημήτρη Ζαμπαρά, Bios

Θέατρο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραστάσεις για κάθε γούστο που θα συγκινήσουν, θα διασκεδάσουν και θα προβληματίσουν

Θέατρο / Πού οφείλεται τόση δίψα για το θέατρο;

Το θέατρο εξακολουθεί να προκαλεί debates και ζωηρές συζητήσεις, παρά τις κρίσεις και τις οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί, και φέτος ανεβαίνουν στην Αθήνα παραστάσεις για κάθε γούστο που θα συγκινήσουν, θα διασκεδάσουν και θα προβληματίσουν.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Κωνσταντίνου

Θέατρο / Ανδρέας Κωνσταντίνου: «Δεν μ' ενδιαφέρει τι υποστηρίζεις στο facebook, αλλά το πώς μιλάς σε έναν σερβιτόρο»

Ο ηθοποιός που έχει υποδυθεί τους πιο ετερόκλητους ήρωες και θα πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική μεταφορά της «Μεγάλης Χίμαιρας» αισθάνεται ότι επιλέγει την τηλεόραση για να ικανοποιήσει την επιθυμία του για κάτι πιο «χειροποίητο» στο θέατρο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Ο Στρίντμπεργκ και η «Ορέστεια» προσγειώνονται στον κόσμο της Λένας Κιτσοπούλου

Θέατρο / Η Μαντώ, ο Αισχύλος και ο Στρίντμπεργκ προσγειώνονται στον κόσμο της Κιτσοπούλου

Στην πρόβα του νέου της έργου όλοι αναποδογυρίζουν, συντρίβονται, μοντάρονται, αλλάζουν μορφές και λένε λόγια άλλων και τραγούδια της καψούρας. Ποιος θα επικρατήσει στο τέλος;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Η εποχή μας δεν ανέχεται το λάθος»

Οι Αθηναίοι / «Η εποχή μας δεν ανέχεται το λάθος»

Η ηθοποιός Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου θυμάται τα χρόνια του Θεάτρου Τέχνης, το πείραμα και τις επιτυχίες του Χυτηρίου, περιγράφει τι σημαίνει γι' αυτή το θεατρικό σανίδι και συλλογίζεται πάνω στο πέρασμα του χρόνου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Θωμάς Μοσχόπουλος

Θέατρο / «Άρχισα να βρίσκω αληθινή χαρά σε πράγματα για τα οποία πριν γκρίνιαζα»

Έπειτα από μια δύσκολη περίοδο, ο Θωμάς Μοσχόπουλος ανεβάζει τον δικό του «Γκοντό». Έχει επιλέξει μόνο νέους ηθοποιούς για το έργο, θέλει να διερευνήσει την επίδρασή του στους εφήβους, πραγματοποιώντας ανοιχτές πρόβες. Στο μεταξύ, κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με την Αργυρώ Μποζώνη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι είναι για σένα το «Οξυγόνο»;

Θέατρο / Τι είναι για σένα το «Οξυγόνο»;

Ένα συναρπαστικό υβρίδιο θεάτρου, συναυλίας, πολιτικοκοινωνικού μανιφέστου και rave party, βασισμένο στο έργο του επικηρυγμένου στη Ρωσία δραματουργού Ιβάν Βιριπάγιεφ, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή και αποπειράται να δώσει απάντηση σε αυτό το υπαρξιακό ερώτημα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Υπάρχει το «για πάντα» σε μια σχέση;

The Review / Υπάρχει το «για πάντα» σε μια σχέση;

Ο Αλέξανδρος Διακοσάββας και ο δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου Γιώργος Βουδικλάρης μιλούν για την παράσταση «Ο Χορός των εραστών» της Στέγης, τα υπαρξιακά ερωτήματα που θέτει το κείμενο του Τιάγκο Ροντρίγκες και τη χαρά τού να ανακαλύπτεις το next best thing στην τέχνη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Φανί Αρντάν: «Σκυλάκι δεν είμαι, προτιμώ να παραμείνω λύκος»

Όπερα / Φανί Αρντάν: «Σκυλάκι δεν είμαι, προτιμώ να παραμείνω λύκος»

Πολυσχιδής και ανήσυχη, η Φανί Αρντάν δεν δίνει απλώς μια ωραία συνέντευξη αλλά ξαναζεί κομμάτια της ζωής και της καριέρας της, με αφορμή την όπερα «Αλέκο» του Σεργκέι Ραχμάνινοφ που σκηνοθετεί για την Εθνική Λυρική Σκηνή.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «Κυανιούχο Κάλιο» είναι μια παράσταση για το ταμπού των αμβλώσεων 

Θέατρο / «Κυανιούχο Κάλιο»: Μια παράσταση για το ταμπού των αμβλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Όχι μόνο σε ανελεύθερα ή σκοταδιστικά καθεστώτα, αλλά και στον δημοκρατικό κόσμο, η συζήτηση για το δικαίωμα της γυναίκας σε ασφαλή και αξιοπρεπή ιατρική διακοπή κύησης παραμένει τρομακτικά επίκαιρη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τενεσί Ουίλιαμς: Ο ποιητής των χαμένων ψυχών

Θέατρο / Τενεσί Ουίλιαμς: Ο ποιητής των χαμένων ψυχών

«Εκείνο που με σπρώχνει να δημιουργώ θεατρικούς χαρακτήρες είναι ο έρωτας», έλεγε ο Ουίλιαμς, που πίστευε ότι ο πόθος «είναι κάτι που κατακλύζει πολύ μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που μπορεί να καλύψει ένας άνθρωπος». Σε αυτόν τον πόθο έχει συνοψίσει τη φυγή και την ποίηση, τον χρόνο, τη ζωή και τον θάνατο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ