Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό κυνηγετικό μενού «Winter Game» του εστιατορίου Tudor Hall

Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό κυνηγετικό μενού «Winter Game» του εστιατορίου Tudor Hall Facebook Twitter
Είναι σαφές ότι το κυνήγι δεν είναι απλή υπόθεση στην κουζίνα, ιδιαίτερα αν στόχος είναι να παραχθούν πιάτα υψηλής προστιθέμενης γαστρονομικής αξίας. Αυτό λοιπόν μπορούν να το πετύχουν εστιατόρια που έχουν την ανάλογη υποδομή και το υπόβαθρο, και το Tudor Hall Restaurant είναι χωρίς αμφιβολία ένα από αυτά.
0

Αυτή την εποχή τα εστιατόρια τα κεντρικής Ευρώπης προβάλλουν ως εκλεκτά εποχιακά εδέσματα διάφορα πιάτα που έχουν ως βάση τους κρέατα προερχόμενα από κυνήγι και η εικόνα αυτή διατηρείται για όσο χρονικό διάστημα τρέχει η κυνηγετική περίοδος.

Αν αναρωτιέσαι γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και στην Αθήνα, ο λόγος είναι απλός. Οι κεντροευρωπαϊκές χώρες έχουν μια μακρά παράδοση στο κυνήγι, κάτι που δεν ισχύει στην Ελλάδα, όπου μάλιστα η εμπορική αξιοποίηση των θηραμάτων είναι περιορισμένη.

Έτσι, με εξαίρεση κάποιες ορεινές ταβέρνες, τα εστιατόρια των ελληνικών αστικών κέντρων δεν έχουν ιδιαίτερες επιδόσεις σε αυτό τον τομέα.

Ακόμη και αν δεν είσαι φανατικός φίλος αυτού του ιδιαίτερου είδους μαγειρικής, μετά τη δοκιμή των προτάσεων του ταλαντούχου Κερκυραίου σεφ Αλέξανδρου Κοσκινά έχεις πολλές πιθανότητες να βάλεις το κυνήγι πολύ ψηλά στη λίστα των σταθερών προτιμήσεών σου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στερεοτυπική εικόνα του κυνηγού που αναζητεί το θήραμά του, η οποία δεν είναι ελκυστική σε πολλούς, δεν έχει ιδιαίτερη βάση, καθώς υπάρχουν πλέον αρκετά εγχώρια εκτροφεία τα οποία μπορούν να δώσουν υψηλής ποιότητας κρέατα, ενώ ταυτόχρονα και η εισαγωγική αγορά μπορεί να αποτελέσει καλή πηγή.

Όπως και να έχει, αν θελήσει κανείς να αναζητήσει ποιοτική πρώτη ύλη κυνηγιού, μπορεί να τη βρει και χρησιμοποιώντας κλασικές και εκλεπτυσμένες μαγειρικές τεχνικές να τη μετατρέψει σε πιάτα υψηλής γαστριμαργικής αξίας.

Αυτή την ιδέα είχε το επιτελείο ενός από τα κορυφαία εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας, του Tudor Hall Restaurant, που από την κορυφή του ξενοδοχείου King George της Πλατείας Συντάγματος ατενίζει όχι μόνο μια εξαιρετική θέα της Αθήνας αλλά και την επομένη ημέρα της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό κυνηγετικό μενού «Winter Game» του εστιατορίου Tudor Hall Facebook Twitter
Γευστικό ποίημα μπορείς να χαρακτηρίσεις το πιάτο με τα χειροποίητα ζυμαρικά που γεμίζονται με λαγό και συνδυάζονται με αγκινάρες σε μελωμένη σάλτσα τρούφας και αραχνοΰφαντες φετούλες τρούφας για γαρνίρισμα.

Στην περίπτωση αυτή ο Chef de Cuisine του εμβληματικού εστιατορίου Αλέξανδρος Κοσκινάς ετοίμασε ένα εξαιρετικό μενού Winter Game για τους λάτρεις της κυνηγετικής κουζίνας και όχι μόνο, καθώς ακόμη και αν δεν είσαι φανατικός φίλος αυτού του ιδιαίτερου είδους μαγειρικής, μετά τη δοκιμή των προτάσεων του ταλαντούχου Κερκυραίου σεφ έχεις πολλές πιθανότητες να βάλεις το κυνήγι πολύ ψηλά στη λίστα των σταθερών προτιμήσεών σου.

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς αξιοποίησε την εμπειρία του από τη γαλλική κουζίνα –η οποία μπορεί να καυχηθεί ότι παίζει το κυνήγι στα δάχτυλά της– αλλά και τις καταβολές της γενέτειράς του και δημιούργησε πιάτα με βαθιά νοστιμιά που κερδίζουν άξια θέσεις στη γευστική σου μνήμη.

Γευστικό ποίημα μπορείς να χαρακτηρίσεις το πιάτο με τα χειροποίητα ζυμαρικά που γεμίζονται με λαγό και συνδυάζονται με αγκινάρες σε μελωμένη σάλτσα τρούφας και αραχνοΰφαντες φετούλες τρούφας για γαρνίρισμα (33€). Κάθε πληθωρικής γεύσης μπουκιά αποκαλύπτει ισορροπία των υλικών. Ο Αλέξανδρος ακολουθεί πιστά τη γαλλική τεχνική σε ένα πιάτο που καταγράφεται στη γευστική μνήμη.

Ακολουθεί το ντελικάτο ελάφι, ιδανικά ψημένο, που η ζουμερή σάρκα του δένει απολαυστικά με κάστανα, σαν ένα ταξίδι σε χειμωνιάτικο δάσος. Η οξύτητα από τα φρούτα του δάσους δημιουργεί μια γέφυρα που ενώνει τις γλυκές νότες του παντζαριού και τις ρίζες μαϊντανού (35€).

Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό κυνηγετικό μενού «Winter Game» του εστιατορίου Tudor Hall Facebook Twitter
Η ψητή φραγκόκοτα με μουσελίν πατάτας, γλασαρισμένα καρύδια, ελιές Καλαμών και φύλλα ρόκας τεμαχίζεται στο τραπέζι σου και αποκαλύπτει ιδανικό, ζουμερό ψήσιμο του τρυφερού πουλερικού.

Στο σιγομαγειρεμένο αγριογούρουνο σε σάλτσα κρασιού και ρίγανης ο σεφ βρίσκει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το σπετσερικό, το τοπικό μείγμα μπαχαρικών του νησιού του (29€). Γεύση πληθωρική με σάλτσα αντάξια ενός ρωμαλέου κρέατος που κρατάει τους γευστικούς κώδικες ενός παραδοσιακού φαγητού.

Η ψητή φραγκόκοτα με μουσελίν πατάτας, γλασαρισμένα καρύδια, ελιές Καλαμών και φύλλα ρόκας (35€) τεμαχίζεται στο τραπέζι σου και αποκαλύπτει ιδανικό, ζουμερό ψήσιμο του τρυφερού πουλερικού.

Είναι σαφές ότι το κυνήγι δεν είναι απλή υπόθεση στην κουζίνα, ιδιαίτερα αν στόχος είναι να παραχθούν πιάτα υψηλής προστιθέμενης γαστρονομικής αξίας. Αυτό λοιπόν μπορούν να το πετύχουν εστιατόρια που έχουν την ανάλογη υποδομή και το υπόβαθρο, και το Tudor Hall Restaurant είναι χωρίς αμφιβολία ένα από αυτά.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι δίπλα στην τεχνογνωσία της κουζίνας υπάρχει η εξαιρετική οινική υποστήριξη της λίστας του head sommelier του εστιατορίου, Βαγγέλη Ψοφίδη, οι επιλογές του οποίου ολοκληρώνουν την απόλαυση του δείπνου. Το Winter Game μενού θα υπάρχει στο εστιατόριο μέχρι τις 17/3/19.

Info

Tudor Hall Restaurant

Ξενοδοχείο King George

Βασιλέως Γεωργίου 3Α, Σύνταγμα

210 3330265

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ