— Ποια είναι η σχέση σου με την Ασία;
«Παρατήρησε ένα μπαμπού για 10 χρόνια. Γίνε μπαμπού. Μετά ξέχασέ τα όλα και ζωγράφισε». Αυτή η ατάκα από το βιβλίο Ζεν και η τέχνη της τοξοβολίας με ακολουθεί από τα πρώτα χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι με τη ζωγραφική. Αγάπησα από νωρίς το γιαπωνέζικο σινεμά και με συγκινεί η ζωγραφική των μοναχών του ζεν. Στα φοιτητικά μου χρόνια ταξίδεψα στην Ινδονησία, όπου ήρθα σε επαφή με τα καθαρά χρώματα του τροπικού κλίματος, και στην Κίνα, όπου με επηρέασαν η λεπτότητα και η λεπτομέρεια της παραδοσιακής τους ζωγραφική.
— Πώς άρχισες να ασχολείσαι με τη ζωγραφική;
Η ζωγραφική ήταν μέρος της ζωής μου, καθώς η μητέρα μου ζωγράφιζε ανέκαθεν. Οπότε, όταν τα υπόλοιπα παιδιά άρχισαν σιγά-σιγά να σταματούν να ζωγραφίζουν, εγώ συνέχισα. Από πολύ νωρίς ήταν ένας τρόπος να εκφράζω τα συναισθήματά μου και τελικά να αποκωδικοποιώ όλα όσα συνέβαιναν γύρω μου.
— Τι θα δει κανείς αν έρθει στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών;
Έργα που θυμίζουν αρχαίες μυθικές αφηγήσεις που κάποιος έβαλε στην πρίζα και τους έδωσε ρεύμα, μετατρέποντας έτσι τον μύθο σε γιγάντια neon billboards.
— Έχεις κάποιον αγαπημένο χαρακτήρα από τα έργα της έκθεσης;
Τον χταπόδη, αυτή την ανολοκλήρωτη μορφή η οποία έχει πλοκάμια για άκρα. Είναι ένας από τους τέσσερις χαρακτήρες του έργου «Αlmost Ηuman».
— Γιατί σπούδασες ψυχοθεραπεία;
Οι σπουδές μου στην ψυχοθεραπεία ήρθαν μετά από πολλά χρόνια που έκανα ο ίδιος θεραπεία. Έχοντας ζήσει αυτό το απίστευτο ταξίδι και τη θετική αλλαγή που έφερε στη ζωή μου, θέλησα να το σπουδάσω για να εμβαθύνω περαιτέρω. Στην πορεία διαπίστωσα πόσο συμπληρωματικά λειτουργούν αυτές οι σπουδές με τη ζωγραφική.
— Ποιος είναι ο αγαπημένος σου μύθος;
Ο «Ήλιος και ο αέρας» του Αισώπου. Μου θυμίζει κάθε φορά τον τρόπο με τον οποίον θέλω να πλησιάζω τους ανθρώπους, με ζέστη.
Η έκθεση «neo-mythical» φιλοξενείται από τις μέχρι τις 4 Απριλίου στη Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι).
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 11:00-14:30 & 18:00-21:00, Σάβ. 11:00-14:30
Είσοδος ελεύθερη.
σχόλια