Όσκαρ 2016: Προβλέψτε τους μεγάλους νικητές

Όσκαρ 2016: Προβλέψτε τους μεγάλους νικητές Facebook Twitter
1

Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα μείνει μάλλον στην ιστορία ως η βραδιά που «το σήκωσε» ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο Αμερικανός ηθοποιός θεωρείται δικαίως ένας από τους μεγάλους αδικημένους της Ακαδημίας και φέτος τίποτα δεν φαίνεται ικανό να του στερήσει τη διάκριση.

Από εκεί και πέρα όμως, η βραδιά ίσως και να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Οι 12 υποψηφιότητες της «Επιστροφής» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου της δίνουν σαφές προβάδισμα, ωστόσο το μόλις περσινό double του Μεξικανού σκηνοθέτη με το «Birdman» σε Ταινία και Σκηνοθεσία ίσως να κάνει διστακτικά τα μέλη της Ακαδημίας στο να τον ψηφίσουν ξανά.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου (3:30 τα ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα), που θα ξεκινήσει η ζωντανή μετάδοση της 88ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema για την Ελλάδα (η τελετή θα είναι επίσης για πρώτη φορά διαθέσιμη σε live streaming μέσω της υπηρεσίας Nova GO, αλλά όπως κάθε χρόνο και μέσω Nova On Demand), μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προβλέψεις στο παρακάτω poll που ετοιμάσαμε για τις 8 βασικές κατηγορίες (Ταινία, Σκηνοθεσία, Α' & Β' Ρόλοι, Σενάρια) και να δείτε αν το κοινό του LIFO.gr συμφωνεί μαζί σας:

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Οθόνες / Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Στο Φεστιβάλ Βενετίας έκανε πρεμιέρα ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται την παράξενη ιστορία της ταινίας «Η μέρα που έκλαψε ο κλόουν», που ο διάσημος κωμικός ήθελε να θαφτεί για πάντα.
THE LIFO TEAM
Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Οθόνες / Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Το έτοιμο να βάλει πλώρη για τα Όσκαρ και γατόφιλο «Flow» και το ιρλανδικό «Oddity», που μας έκοψε τη χολή, θα κάνουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

The Review / Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (aka Αλεκσάντερ Πλατς) συζητούν για τη νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον, για τη φιλμογραφία του και τις εμμονές του, για τις μεγάλες παρεξηγήσεις γύρω από το πρόσωπο του και για το ειδύλλιό του με τη Μόνικα Μπελούτσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Θλιμμένης Συζύγου;

Οθόνες / Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της θλιμμένης συζύγου;

Στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, η ηθοποιός μοιάζει να υποδύεται αποκλειστικά όμορφες γυναίκες που υπάγονται σε υψηλές φορολογικές κλίμακες, τις βαρύνουν όμως τα κασμιρένια μαντήλια και το ταραγμένο παρελθόν τους.
THE LIFO TEAM