Το λυπητερό τραγούδι του Ari

ari boulogne Facebook Twitter
Το 2019 κίνησε για μία ακόμη φορά τις νομικές διαδικασίες σε μια έσχατη, απέλπιδα (και μάταια εν τέλει) προσπάθεια να τον αναγνωρίσει ο άνθρωπος με τον οποίον τόσο σκανδαλωδώς έμοιαζε.
0



EMOIAZE AΠΟΛΥΤΩΣ
 προδιαγεγραμμένο το τραγικό και μοναχικό τέλος –και πολύ που άργησε– του γιου της Nico, που από βρέφος ακόμα υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας αυστηρά ενήλικων και αλλόκοτων καταστάσεων, και μόλις μεγάλωσε λίγο βούτηξε κι ο ίδιος με τα μούτρα στις καταχρήσεις και την παράνοια. Το πτώμα του εξηντάχρονου Αρί βρέθηκε πριν από λίγες μέρες σε κατάσταση αποσύνθεσης στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, ποιος ξέρει πόσες μέρες μετά το μοιραίο. Όμως το πιο τραγικό ίσως ήταν οι επικεφαλίδες στις ειδήσεις που συχνά δεν ανέφεραν καν το όνομά του (ούτε καν της μητέρας του), αλλά έκαναν λόγο μόνο για τον «άνδρα που ισχυριζόταν ότι είναι γιος του Αλέν Ντελόν».  

Οι διάσημοι συνήθως εξαγοράζουν την ευθύνη με το χρήμα – η Nico δεν το διέθετε (δεν την απασχόλησε ποτέ), ο Ντελόν δεν είχε καμιά διάθεση να το παραχωρήσει μαζί με το όνομά του στον πρώτο «μπάσταρδο» τυχόντα.

Κρίστιαν Ααρών τον είχε βαφτίσει η Nico, ελπίζοντας ότι το επίθετό του θα κατέληγε να είναι Ντελόν. Τελικά ο μικρός Αρί, σε μία από τις τραγικές ειρωνείες που θα συνέθεταν το καμβά της ζωής του, θα έπαιρνε το επίθετο Μπουλόν από τον δεύτερο σύζυγο της γιαγιάς του, της Εντίθ, μητέρας του Αλέν Ντελόν, η οποία ήταν εκείνη που ουσιαστικά τον μεγάλωσε, δηλώνοντας αργότερα ότι λειτούργησε ως η «ένοχη συνείδηση» του γιου της. Παρότι ως μικρό παιδάκι εμφανίζεται σε διάφορα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του Factory (αλλά και στην ταινία Chelsea Girls) και σε άλλες σκηνές από τη νομαδική και αγρίως μποέμικη και περιπετειώδη διαδρομή της μάνας του, ουσιαστικά συνδέθηκε μαζί της από τα δεκάξι του και μετά. 

ari boulogne nico Facebook Twitter
Κρίστιαν Ααρών τον είχε βαφτίσει η Nico, ελπίζοντας ότι το επίθετό του θα κατέληγε να είναι Ντελόν.

«Από τα 16 μου και μέχρι το τέλος [της], μοιραζόμαστε την ίδια σύριγγα, αυτός ήταν ο τρόπος για να είμαστε μαζί», έλεγε το 2018, έναν χρόνο προτού κινήσει για μία ακόμη φορά τις νομικές διαδικασίες σε μια έσχατη, απέλπιδα (και μάταια εν τέλει) προσπάθεια να τον αναγνωρίσει ο άνθρωπος με τον οποίον τόσο σκανδαλωδώς έμοιαζε. Υπό ιδανικές, παραμυθένιες συνθήκες (που, βέβαια, πολύ σπάνια συμβαίνουν σε οποιονδήποτε) αυτός ο πανέμορφος καρπός μιας ένωσης δύο ουράνιων πλασμάτων από τη βόρεια και από τη μεσογειακή Ευρώπη θα περνούσε ζωή χαρισάμενη και μαγική.

Για τον πατέρα του όμως απλώς δεν υπήρξε ποτέ, όπως δεν υπήρξε συχνά και για τη μάνα του, ασχέτως του αν υπήρξε η έμπνευση για κάποια από τα πιο τρυφερά όσο και στοιχειωμένα τραγούδια της («Ari’s Song», «My only child», «Le petit chevalier»). Οι διάσημοι συνήθως εξαγοράζουν την ευθύνη με το χρήμα – η Nico δεν το διέθετε (δεν την απασχόλησε ποτέ), ο Ντελόν δεν είχε καμιά διάθεση να το παραχωρήσει μαζί με το όνομά του στον πρώτο «μπάσταρδο» τυχόντα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Nico, επηρεασμένη και από την τρομακτική φήμη και τις σκοτεινές διασυνδέσεις του Γάλλου σούπερ σταρ, έλεγε ότι ο Ντελόν είναι στην πραγματική του ζωή «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», πέρα από τον ρόλο του στην ομώνυμη ταινία. 

ari boulogne chelsea girls Facebook Twitter
Ο Αρί Μπουλόν στην ταινία «Chelsea Girls» με την drag queen Mario Montez.

Τον Ιούλιο του 1988, δύο μέρες αφότου η «Libération» είχε δημοσιεύσει τη νεκρολογία της Nico, όπου αναφερόταν ως πατέρας του παιδιού της ο Ντελόν, η εφημερίδα, υπό την πίεση των δικηγόρων του, αναγκάστηκε να επανορθώσει: «Ο Αλέν Ντελόν, πατέρας του Άντονι Ντελόν, διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο (όπως πάντα έκανε) τις πληροφορίες που περιέχονται σε δημοσίευμα της 23ης Ιουλίου στην εφημερίδα μας σχετικά με τον Άρι, 25 ετών, γιο της τραγουδίστριας Nico». Τέσσερα χρόνια πριν, η μητέρα του Ντελόν έλεγε σε έναν Γερμανό δημοσιογράφο: «Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν πάντα όπως τα περιμένεις… Νομίζω ότι όσο καλή είμαι εγώ τόσο κακός είναι ο γιος μου… Όλοι οι άνθρωποι, σημαντικοί ή ασήμαντοι για εκείνον, που βρέθηκαν πολύ κοντά στον γιο μου έπαθαν μεγάλη ζημιά».  

Νico - Ari's Song

Daily
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

velvet underground

Daily / The Velvet Underground: Ένα έγκυρο ντοκιμαντέρ αλλά και μια μοναδική αισθητική εμπειρία

Η ταινία του Τοντ Χέινς είναι απολύτως αντάξια του μύθου, της αισθητικής και της αντίληψης όχι μόνο της θρυλικής μπάντας, αλλά και ολόκληρης της νεοϋορκέζικης πρωτοπορίας του ’60 απ’ όπου προήλθε, ως σαρξ εκ της σαρκός της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Daily / Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Ο Τζον Χαμ υποδύεται τον επιτυχημένο επενδυτή που χάνει ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια του σ΄αυτή την εκλεκτικά διασκεδαστική, κατά τόπους δραματική και συχνά διεισδυτική σάτιρα ηθών της πλουτοκρατικής ελίτ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Είμαστε όλοι αθώα και χαριτωμένα καρτούν κατά βάθος

Daily / Είμαστε όλοι αθώα και χαριτωμένα καρτούν κατά βάθος

Αν υπήρξε ένα ναδίρ στην μαζική χρήση του Chat GTP για τη δημιουργία εικόνων που μιμούνται την αισθητική του γιαπωνέζικου Studio Ghibli, αυτό ήταν μάλλον η «παιγνιώδης» οικειοποίηση του εργαλείου από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Tο πρόβλημα με την «Εφηβεία»

Daily / Tο πρόβλημα με την «Εφηβεία»

Συμπονά κανείς όχι μόνο τους γονείς που μετά την παρακολούθηση της δραματικής μίνι σειράς του Netflix θα ψάχνουν μάταια απαντήσεις στα «ιερογλυφικά» μηνύματα που κρύβονται στα κινητά των παιδιών τους, αλλά και τα ίδια τα παιδιά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η αλεπού στο παζάρι κι ο «Γατόπαρδος» στο Netflix  

Daily / Η αλεπού στο παζάρι κι ο «Γατόπαρδος» στο Netflix  

Έξι δεκαετίες μετά από την κλασική ταινία του Βισκόντι, το ιταλικό έπος του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα αναβιώνει στο Netflix, σε μια άρτια και πολυτελή σειρά έξι επεισοδίων, λουσμένη στο σικελικό φως 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Πένθος και ανάνηψη: Ο δικός μας Σαββόπουλος

Daily / Πένθος και ανάνηψη: Ο δικός μας Σαββόπουλος

Μια εικοσαετία μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου, κυκλοφορεί ξανά σε αναθεωρημένη μορφή, η ενθουσιώδης, στοχαστική, λυρική μελέτη του έργου του σπουδαίου όσο και «πολωτικού» Έλληνα τραγουδοποιού από τον Δημήτρη Καράμπελα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
‘CHAOS: The Manson Murders’: Ο Μάνσον βρίσκεται ακόμα μέσα στο κεφάλι μας 

Daily / «CHAOS: The Manson Murders». Ο Μάνσον βρίσκεται ακόμα μέσα στο κεφάλι μας 

Το νέο ντοκιμαντέρ του σπουδαίου Έρολ Μόρις επιχειρεί ένα διαφορετικό προφίλ του «σατανικού μεσσία», φωτίζοντας κάποιες από τις λιγότερο ίσως προβεβλημένες εκδοχές, αιτιάσεις και εικασίες γύρω από μια υπόθεση που μοιάζει με σταυροδρόμι του Κακού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ