80 νεκροί τη μέρα φτάνουν;

80 νεκροί τη μέρα φτάνουν; Facebook Twitter
Aιγάλεω... Φωτ.: Σπύρος Στάβερης / LIFO
0

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ στη διαχείριση της πανδημίας. Στα πόσα φέρετρα θα λιώσει η καραμέλα «λοκντάουν δεν πρόκειται να ξαναγίνει»;

Μια τραγωδία εκτυλίσσεται καθημερινά (80 φέρετρα παραταγμένα σε μια μέρα), και το επιχείρημα είναι περίπου ότι δεν μας ενδιαφέρει πλέον, αφού ευθύνονται βασικά οι ανόητοι ανεμβολίαστοι.

Είναι όντως ανόητοι, ανεύθυνοι, εγκληματίες οι ανεμβολίαστοι. Παρακολουθώ την ασυνάρτητη ρητορική τους, τις λιτανείες τους με Εσταυρωμένους και γαλανόλευκες – πηχτή αμάθεια σπηλαίων, μεσαίωνας καραμπινάτος.

Αλλά πεθαίνουν! Και παρασέρνουν αρκετούς αθώους.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος φύτεψε μέσα στο μυαλό τους τόση απέχθεια προς την επιστήμη, ποιος τους έπεισε να αυτοκτονήσουν «ηρωικά». Η Εκκλησία; Ο Πολάκης; Οι κομπογιαννίτες του ίντερνετ; Το σάλεμα του εγκλεισμού;

Σημασία έχει ότι αυτοκτονούν. Μαζικά. Επιθετικά. Γεωμετρικά.

Και παρότι παραπλανημένοι, είναι κι αυτοί άνθρωποι. Και Έλληνες πολίτες.

Το κράτος παίρνει από τον φυλακισμένο τα κορδόνια του, για να μην αυτοκτονήσει. Αλλά τον ανεμβολίαστο τον αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος, χωρίς μάσκα στους δρόμους, να πηγαίνει υπέρ πίστεως μετά των αλλοφύλων, να ποδοπατάει μάσκες μπροστά στη Βουλή... Τη ζωή του δολοφόνου την προστατεύει, τη ζωή του ανεμβολίαστου όχι. Μοιάζει λίγο σαν εκδίκηση. «Τα ‘θελες και τα ’παθες!»

Το κράτος παίρνει από τον φυλακισμένο τα κορδόνια του, για να μην αυτοκτονήσει. Αλλά τον ανεμβολίαστο τον αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος, χωρίς μάσκα στους δρόμους, να πηγαίνει υπέρ πίστεως μετά των αλλοφύλων, να ποδοπατάει μάσκες μπροστά στη Βουλή... Τη ζωή του δολοφόνου την προστατεύει, τη ζωή του ανεμβολίαστου όχι. Μοιάζει λίγο σαν εκδίκηση. «Τα 'θελες και τα 'παθες!»

Με ημίμετρα υποκριτικά, που φανερά ΔΕΝ λειτουργούν και φανερά ΔΕΝ προστατεύουν, αφήνει την (επίσης υποκριτική, παραβατική αγορά) ανοιχτή, ακόμα και με 80 φέρετρα τη μέρα – να ψοφήσουν οι άνθρωποι, αλλά όχι οι αριθμοί.

Χορεύει με την Εκκλησία (που ξύπνησε πολύ αργά, όταν είχε ήδη κάνει την ζημιά της τύφλας της – «δεν κολλάει το σώμα του Χριστού!») ένα επίσης υποκριτικότατο βαλς εζιτασιόν.

Ακόμα και κάτι άθλιους αρνητές του νοσηλευτικού προσωπικού, τους αφήνει να παίρνουν στον λαιμό τους ασθενείς που υποτίθεται έπρεπε να τους σώσουν. Αυτοί ειδικά, έπρεπε να μπαίνουν φυλακή!

Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιο είναι το όριο που ξυπνάει ένας κρατικός μάνατζερ, για να ανακαλύψει ότι βρίσκεται μέσα σε ένα τοπίο πτωμάτων. Με πόσους τάφους διασφαλίζεται ο δέων ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ;

Αφού 80 νεκροί τη μέρα δεν φτάνουν – πόσοι;

Κύριε πρωθυπουργέ, πάρτε το αλλιώς. Πάρτε άλλα μέτρα. Αυστηρά. Καίρια. Αποδοτικά. Η τωρινή διαχείριση αποδεικνύεται καθημερινά αδιέξοδη.

Κανένας θάνατος δεν είναι καλός για ένα σύγχρονο κράτος.

Οπτική Γωνία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Οπτική Γωνία / Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Υπάρχει τελικά ασυμβίβαστο μεταξύ χριστιανισμού και φεμινισμού; Μπορούν οι δύο ταυτότητες να συνυπάρξουν ή πρόκειται για έναν αδύνατο συνδυασμό; Δύο γυναίκες παραθέτουν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Ρεπορτάζ / Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Το πράσινο της πόλης μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι αξιόλογο - και η άνοιξη το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τα προβλήματά του. Λύσεις υπάρχουν· το ζητούμενο είναι να εισακουστούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζωή, όπως Ζορό

Βασιλική Σιούτη / Ζωή, όπως Ζορό

Τιμωρός του κατεστημένου ή εκπρόσωπος μιας δήθεν αντισυστημικής ελίτ που παίζει με τα σπίρτα; Η δημοσκοπική εκτόξευσή της είναι γεγονός και όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πόσο θα κρατήσει και ποιες θα είναι οι συνέπειες.   
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Πράγματι, μεγάλος αριθμός των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα»

Οπτική Γωνία / Οι ΕΔΕ στην Ελλάδα: Πόσες καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα;

Πότε διενεργείται μια Ένορκη Διοικητική Eξέταση; Είναι αλήθεια ότι μεγάλος αριθμός ΕΔΕ καταλήγουν στο αρχείο και τι πρέπει να αλλάξει στο ρυθμιστικό πλαίσιο; Μιλά στη LiFO ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Νίκος Βιτώρος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές Κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Ρεπορτάζ / Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Μια κραυγαλέα κατάχρηση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων στα Ακαρνανικά Όρη αμαυρώνει τον θεσμό, παρακάμπτει την περιβαλλοντική νομοθεσία και αποκαλύπτει την αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει την επιχειρηματική δραστηριότητα που βλάπτει το περιβάλλον και την οικονομία.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τελικά αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά θα σωθούν οι γυναίκες απ’ το trafficking; 

Οπτική Γωνία / Τελικά, αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά, θα σωθούν οι γυναίκες από το trafficking; 

Τι αλλάζει με την τροποποίηση Φλωρίδη για την παρένθετη κυοφορία και γιατί ο όρος «παρένθετη μητρότητα» είναι λάθος; Η νομικός Μαριάννα Βασιλείου λύνει όλες μας τις απορίες.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Οπτική Γωνία / Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Πολιτικός «παντός καιρού», κυνικός, αλαζόνας, οπορτουνιστής, οπισθοδρομικός με εκσυγχρονιστικό προσωπείο, γίνεται όλο και περισσότερο «βασιλικότερος του βασιλέως» μετά τη μετεγγραφή του στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δηλώσεις του για τα Τέμπη, τον νέο Π.Κ. και τη χρήση της παρενθεσίας από ζευγάρια ανδρών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Οπτική Γωνία / «Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Η μαζική χρήση AI για τη δημιουργία εικόνων με την αισθητική του Studio Ghibli ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ποια είναι τα όρια της αντιγραφής στην τέχνη. Γιορτάζουμε την προσβασιμότητα ή κηδεύουμε τη δημιουργία;
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ