Ομαδικός βιασμός 12χρονης στην Ιεράπετρα: 3 σημεία–κλειδιά

Ομαδικός βιασμός 12χρονης στην Ιεράπετρα: 3 σημεία–κλειδιά Facebook Twitter
Γίνεται λόγος για επιθέσεις και σε άλλα κορίτσια της ευρύτερης περιοχής, τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν.
0

ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ πριν από λίγες μέρες, ένα γιαπί πριν από δύο χρόνια, σοκάκια και στενά, στα οποία παλιά έπαιζαν παιδιά, πλέον σταδιακά μετατρέπονται σε σκηνικά φρίκης με ανήλικους να βιάζουν, να ξυλοκοπούν, να βασανίζουν άλλους ανήλικους. Παιδιά να βιάζουν παιδιά.

Ωστόσο, το νέο περιστατικό φρίκης με τον ομαδικό –κατ’ επανάληψη– βιασμό μίας 12χρονης στην Ιεράπετρα δεν σοκάρει μόνο για την αγριότητά του: κατ’ αρχάς διαφοροποιεί τον βαθμό αγριότητας, καθώς στην πρώτη επίθεση εναντίον του κοριτσιού, φαίνεται να συμμετείχε ως «αρένα» σχεδόν μισή τάξη. Κατά δεύτερον –είτε γίνεται αντιληπτό είτε όχι– χτυπάει έναν ανατριχιαστικό συναγερμό αναφορικά με τη συχνότητα των περιστατικών σεξουαλικής βίας μεταξύ ανηλίκων.

Την υπόθεση –που αξίζει να αναφερθεί ότι έφερε στο φως ο κρητικός ραδιοφωνικός σταθμός RadioLasithi.gr, μέσα από τη μαρτυρία της μητέρας του 15χρονου σήμερα κοριτσιού– κάνει ακόμα πιο σοβαρή τόσο η νοσηλεία της για περίπου 6 μήνες σε ψυχιατρική κλινική όσο και 3 σημεία-κλειδιά, τα οποία «κατάπιε» η φόρα της αποκάλυψης της πρώτης είδησης.

Η αρχική είδηση λέει ότι το 12χρονο κορίτσι, μέσα στο καλοκαίρι του 2020 έπεσε δύο φορές θύμα κτηνωδών επιθέσεων, την πρώτη φορά σε ένα γιαπί με «αρένα» 15 ακόμα ανηλίκων να παρακολουθούν το αποτρόπαιο θέαμα και να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Τη δεύτερη φορά, λίγους μήνες μετά, το κορίτσι βιάστηκε από τρία άτομα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο οποίο βρέθηκε.

Η ανήλικη βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι στο σπίτι όπου γινόταν πάρτι και της επιτέθηκαν για δεύτερη φορά υπήρχε κινητό με την κάμερα ανοιχτή στις τουαλέτες για να βιντεοσκοπεί τα κορίτσια.

Λίγο καιρό μετά, το παιδί παρουσίασε συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης και τελικά αποφασίστηκε η νοσηλεία του στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ (μέσα στο οποίο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ αυτοτραυματιζόταν πολύ συχνά, με αποτέλεσμα τη χορήγηση ισχυρής αγωγής για να αποφευχθούν τα χειρότερα).

Σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά, με τη δικογραφία να αναμένεται ακόμη στην Εισαγγελία Λασιθίου, από τη μαρτυρία της μητέρας της ανήλικης προκύπτουν μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει να αντιμετωπιστούν με προσοχή από τις αρμόδιες αρχές.

• Στη φήμη, εν είδει περίκλειστου κοινού μυστικού, για τον νεαρό «βιαστή της Ιεράπετρας». Γίνεται λόγος για επιθέσεις και σε άλλα κορίτσια της ευρύτερης περιοχής, τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν για τις επιθέσεις που βίωσαν και να καταγγείλουν το περιστατικό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στη LIFO καλά πληροφορημένες πηγές του νησιού, οι φήμες αφορούν τον έναν από τους 4 βιαστές της 12χρονης, ο οποίος έχει πλέον ενηλικιωθεί. Για την περίπτωσή του, κυρίως, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης του περιστατικού.

• Στις σκιές που παρουσιάζονται στην υπόθεση και αναφορικά με την ύπαρξη μαγνητοσκοπημένου υλικού από τον βιασμό της ανήλικης παρουσία πλήθους παιδιών στο γιαπί. Επίσης, η ανήλικη βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι στο σπίτι όπου γινόταν πάρτι και της επιτέθηκαν για δεύτερη φορά υπήρχε κινητό με την κάμερα ανοιχτή στις τουαλέτες για να βιντεοσκοπεί τα κορίτσια...

• Στην καταγγελία της μητέρας για τη στάση του σχολείου της 15χρονης. Σύμφωνα με τα όσα η ίδια έχει αποκαλύψει, οι καθηγητές της ανήλικης γνώριζαν τα πάντα, γνώριζαν τον λόγο για τον οποίο η οικογένειά της αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον τόπο διαμονής της, όμως ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να ενδιαφερθούν για την τύχη του κοριτσιού, για την κατάσταση της υγείας του, ούτε φυσικά ανακίνησαν καμία πειθαρχική ή άλλη ελεγκτική διαδικασία μέσα στο σχολείο.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Οπτική Γωνία / Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Υπάρχει τελικά ασυμβίβαστο μεταξύ χριστιανισμού και φεμινισμού; Μπορούν οι δύο ταυτότητες να συνυπάρξουν ή πρόκειται για έναν αδύνατο συνδυασμό; Δύο γυναίκες παραθέτουν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Ρεπορτάζ / Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Το πράσινο της πόλης μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι αξιόλογο - και η άνοιξη το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τα προβλήματά του. Λύσεις υπάρχουν· το ζητούμενο είναι να εισακουστούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζωή, όπως Ζορό

Βασιλική Σιούτη / Ζωή, όπως Ζορό

Τιμωρός του κατεστημένου ή εκπρόσωπος μιας δήθεν αντισυστημικής ελίτ που παίζει με τα σπίρτα; Η δημοσκοπική εκτόξευσή της είναι γεγονός και όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πόσο θα κρατήσει και ποιες θα είναι οι συνέπειες.   
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Πράγματι, μεγάλος αριθμός των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα»

Οπτική Γωνία / Οι ΕΔΕ στην Ελλάδα: Πόσες καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα;

Πότε διενεργείται μια Ένορκη Διοικητική Eξέταση; Είναι αλήθεια ότι μεγάλος αριθμός ΕΔΕ καταλήγουν στο αρχείο και τι πρέπει να αλλάξει στο ρυθμιστικό πλαίσιο; Μιλά στη LiFO ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Νίκος Βιτώρος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές Κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Ρεπορτάζ / Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Μια κραυγαλέα κατάχρηση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων στα Ακαρνανικά Όρη αμαυρώνει τον θεσμό, παρακάμπτει την περιβαλλοντική νομοθεσία και αποκαλύπτει την αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει την επιχειρηματική δραστηριότητα που βλάπτει το περιβάλλον και την οικονομία.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τελικά αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά θα σωθούν οι γυναίκες απ’ το trafficking; 

Οπτική Γωνία / Τελικά, αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά, θα σωθούν οι γυναίκες από το trafficking; 

Τι αλλάζει με την τροποποίηση Φλωρίδη για την παρένθετη κυοφορία και γιατί ο όρος «παρένθετη μητρότητα» είναι λάθος; Η νομικός Μαριάννα Βασιλείου λύνει όλες μας τις απορίες.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Οπτική Γωνία / Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Πολιτικός «παντός καιρού», κυνικός, αλαζόνας, οπορτουνιστής, οπισθοδρομικός με εκσυγχρονιστικό προσωπείο, γίνεται όλο και περισσότερο «βασιλικότερος του βασιλέως» μετά τη μετεγγραφή του στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δηλώσεις του για τα Τέμπη, τον νέο Π.Κ. και τη χρήση της παρενθεσίας από ζευγάρια ανδρών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Οπτική Γωνία / «Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Η μαζική χρήση AI για τη δημιουργία εικόνων με την αισθητική του Studio Ghibli ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ποια είναι τα όρια της αντιγραφής στην τέχνη. Γιορτάζουμε την προσβασιμότητα ή κηδεύουμε τη δημιουργία;
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ