Ομαδικός βιασμός 12χρονης στην Ιεράπετρα: 3 σημεία–κλειδιά

Ομαδικός βιασμός 12χρονης στην Ιεράπετρα: 3 σημεία–κλειδιά Facebook Twitter
Γίνεται λόγος για επιθέσεις και σε άλλα κορίτσια της ευρύτερης περιοχής, τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν.
0

ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ πριν από λίγες μέρες, ένα γιαπί πριν από δύο χρόνια, σοκάκια και στενά, στα οποία παλιά έπαιζαν παιδιά, πλέον σταδιακά μετατρέπονται σε σκηνικά φρίκης με ανήλικους να βιάζουν, να ξυλοκοπούν, να βασανίζουν άλλους ανήλικους. Παιδιά να βιάζουν παιδιά.

Ωστόσο, το νέο περιστατικό φρίκης με τον ομαδικό –κατ’ επανάληψη– βιασμό μίας 12χρονης στην Ιεράπετρα δεν σοκάρει μόνο για την αγριότητά του: κατ’ αρχάς διαφοροποιεί τον βαθμό αγριότητας, καθώς στην πρώτη επίθεση εναντίον του κοριτσιού, φαίνεται να συμμετείχε ως «αρένα» σχεδόν μισή τάξη. Κατά δεύτερον –είτε γίνεται αντιληπτό είτε όχι– χτυπάει έναν ανατριχιαστικό συναγερμό αναφορικά με τη συχνότητα των περιστατικών σεξουαλικής βίας μεταξύ ανηλίκων.

Την υπόθεση –που αξίζει να αναφερθεί ότι έφερε στο φως ο κρητικός ραδιοφωνικός σταθμός RadioLasithi.gr, μέσα από τη μαρτυρία της μητέρας του 15χρονου σήμερα κοριτσιού– κάνει ακόμα πιο σοβαρή τόσο η νοσηλεία της για περίπου 6 μήνες σε ψυχιατρική κλινική όσο και 3 σημεία-κλειδιά, τα οποία «κατάπιε» η φόρα της αποκάλυψης της πρώτης είδησης.

Η αρχική είδηση λέει ότι το 12χρονο κορίτσι, μέσα στο καλοκαίρι του 2020 έπεσε δύο φορές θύμα κτηνωδών επιθέσεων, την πρώτη φορά σε ένα γιαπί με «αρένα» 15 ακόμα ανηλίκων να παρακολουθούν το αποτρόπαιο θέαμα και να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Τη δεύτερη φορά, λίγους μήνες μετά, το κορίτσι βιάστηκε από τρία άτομα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο οποίο βρέθηκε.

Η ανήλικη βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι στο σπίτι όπου γινόταν πάρτι και της επιτέθηκαν για δεύτερη φορά υπήρχε κινητό με την κάμερα ανοιχτή στις τουαλέτες για να βιντεοσκοπεί τα κορίτσια.

Λίγο καιρό μετά, το παιδί παρουσίασε συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης και τελικά αποφασίστηκε η νοσηλεία του στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ (μέσα στο οποίο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ αυτοτραυματιζόταν πολύ συχνά, με αποτέλεσμα τη χορήγηση ισχυρής αγωγής για να αποφευχθούν τα χειρότερα).

Σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά, με τη δικογραφία να αναμένεται ακόμη στην Εισαγγελία Λασιθίου, από τη μαρτυρία της μητέρας της ανήλικης προκύπτουν μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει να αντιμετωπιστούν με προσοχή από τις αρμόδιες αρχές.

• Στη φήμη, εν είδει περίκλειστου κοινού μυστικού, για τον νεαρό «βιαστή της Ιεράπετρας». Γίνεται λόγος για επιθέσεις και σε άλλα κορίτσια της ευρύτερης περιοχής, τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν για τις επιθέσεις που βίωσαν και να καταγγείλουν το περιστατικό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στη LIFO καλά πληροφορημένες πηγές του νησιού, οι φήμες αφορούν τον έναν από τους 4 βιαστές της 12χρονης, ο οποίος έχει πλέον ενηλικιωθεί. Για την περίπτωσή του, κυρίως, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης του περιστατικού.

• Στις σκιές που παρουσιάζονται στην υπόθεση και αναφορικά με την ύπαρξη μαγνητοσκοπημένου υλικού από τον βιασμό της ανήλικης παρουσία πλήθους παιδιών στο γιαπί. Επίσης, η ανήλικη βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι στο σπίτι όπου γινόταν πάρτι και της επιτέθηκαν για δεύτερη φορά υπήρχε κινητό με την κάμερα ανοιχτή στις τουαλέτες για να βιντεοσκοπεί τα κορίτσια...

• Στην καταγγελία της μητέρας για τη στάση του σχολείου της 15χρονης. Σύμφωνα με τα όσα η ίδια έχει αποκαλύψει, οι καθηγητές της ανήλικης γνώριζαν τα πάντα, γνώριζαν τον λόγο για τον οποίο η οικογένειά της αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον τόπο διαμονής της, όμως ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να ενδιαφερθούν για την τύχη του κοριτσιού, για την κατάσταση της υγείας του, ούτε φυσικά ανακίνησαν καμία πειθαρχική ή άλλη ελεγκτική διαδικασία μέσα στο σχολείο.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πύλος ένα προαναγγελθέν δυστύχημα

Ιλεκτρίσιτυ / Πύλος, ένα προαναγγελθέν δυστύχημα

Ο λόγος που οι θάνατοι των μεταναστών περνούν «απαρατήρητοι» είναι ένας λιγότερο ή περισσότερο φανερός ρατσισμός, μια προ-συνειδητή αξιολογική κρίση που διαχωρίζει τις ζωές σε σημαντικές και ασήμαντες, πενθήσιμες και μη.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα «μυστήρια» της Μήλου και το κρυφτούλι της τουριστικής υπερδόμησης στις Κυκλάδες

Ρεπορτάζ / Τα «μυστήρια» της Μήλου και το κρυφτούλι της τουριστικής υπερδόμησης στις Κυκλάδες

Μετά την κραυγαλέα υπόθεση ανέγερσης ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στις περιοχές του νησιού για τις οποίες προτείνονται ειδικά μέτρα προστασίας μέσα από τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
trump hitler

Οπτική Γωνία / Είναι ο Τραμπ ο Χίτλερ των ημερών μας;

Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται αν όσα συμβαίνουν μετά την εκλογή του είναι πραγματικά ή πρόκειται για έναν κακό εφιάλτη. Όλα δείχνουν ότι έχουν πολλούς και βάσιμους λόγους γι’ αυτό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από το νέο δόγμα Τραμπ;

Οπτική Γωνία / Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από το νέο δόγμα Τραμπ;

Το μπρα ντε φερ ΗΠΑ – Ουκρανίας, η Ε.Ε. και οι ευρύτερες συνέπειες. Μιλά στη LiFO ο δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
μαρκο ρούμπιο

Daily / Σταυροί στο μέτωπο 

Ο σταυρός στο μέτωπο του Αμερικανού ΥΠΕΞ, μεταξύ άλλων δυσοίωνων σκέψεων, έφερε στο μυαλό τον βανδαλισμό από Χριστιανούς των αρχαίων αγαλμάτων, συχνά με την χάραξη ενός σταυρού στη μορφή τους, όπως η κεφαλή της Αφροδίτης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Εμπόλεμος «φιλελευθερισμός» ή για το τωρινό μας αδιέξοδο 

Οπτική Γωνία / Εμπόλεμος «φιλελευθερισμός» ή για το τωρινό μας αδιέξοδο 

Οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά την εκλογή Τραμπ και το αδιέξοδο στην Ουκρανία, οδηγούν πλέον σε έναν ιδιόμορφο ευρωπαϊσμό της θωράκισης, της στρατιωτικοποίησης και των αντίστοιχων τεράστιων επενδύσεων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου: «Δεν ξέρω πώς είναι ο κόσμος για τα μη τυφλά άτομα. Για μένα είναι αυτός που αντιλαμβάνομαι»

Κοκέτα / Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου: «Δεν ξέρω πώς είναι ο κόσμος για τα μη τυφλά άτομα. Για μένα είναι αυτός που αντιλαμβάνομαι»

Η ψυχολόγος στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» και συνιδρύτρια της πρώτης σχολής σκύλων οδηγών στη χώρα μας μιλά στην Κοκέτα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Αμαλία Κωβαίου: «Κανείς δεν είναι άσxημος. Πάντα όμορφες είμαστε, και στα 80. Την αγάπη μου από τη Δονούσα, ώρα σας καλή»

Κοκέτα / Αμαλία Κωβαίου: «Κανείς δεν είναι άσxημος. Πάντα όμορφες είμαστε, και στα 80. Την αγάπη μου από τη Δονούσα, ώρα σας καλή»

Ακούγοντας τους πολύ μεγάλους: Ένα τηλεφώνημα στη γιαγιά της φίλης μου, στην Αμαλία Κωβαίου που μας στέλνει την αγάπη της από τη Δονούσα.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ
Βασιλίσσης Όλγας: Ένα σίριαλ που δεν λέει να τελειώσει

Ρεπορτάζ / Βασιλίσσης Όλγας: Ένα σίριαλ που δεν λέει να τελειώσει

Το επόμενο δίμηνο θα κλείσει ο κύκλος ενός έργου που ξεκίνησε να μελετάται πριν από 28 χρόνια. Πρόκειται για την ανάπλαση της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας που έχει γίνει σίριαλ με παλιά και νέα επεισόδια. Άραγε, ετοιμάζεται να παιχτεί το τελευταίο; Ή μήπως όχι; 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ