«Σε όποιον είναι αντίθετος προτείνω να ενημερωθεί, να ενημερώνεται συνεχώς»

«Ας κοιτάξουν να κάνουν το καλύτερο για τους δικούς τους και να αφήσουν τους άλλους ανθρώπους να κάνουν και αυτοί το ίδιο» Facebook Twitter
Θα έπρεπε να μαθαίνουμε από αυτούς τους ανθρώπους και όχι να τους κατακρίνουμε. Είναι το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις∙ κοίταξε τη δική σου ζωή και κάνε ό,τι μπορείς γι’ αυτή. 
0

TΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μένουμε στην Χαλκίδα. Έχω αρκετά μεγάλο κοινωνικό κύκλο και πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μέσα σε αυτόν, αλλά οι πιο κοντινοί μου είναι ο νονός μου και οι κολλητοί μου φίλοι, ο Κ. και ο Μ., που είναι ζευγάρι και έχουν και δυο παιδάκια. Με τον Μ. μεγαλώσαμε μαζί, παραθερίζαμε στο ίδιο μέρος έξω από τη Χαλκίδα, στην Αυλίδα. Στη συνέχεια, μεγαλώνοντας, κάναμε παρέα και στην Αθήνα. Είναι τόση η αγάπη και η φιλία που μας δένει με τον Μ. που δεν τον είδα ποτέ ως διαφορετικό. Έκανε coming out πριν από 21, όταν τα έφτιαξε με τον Κ. και μπήκε και ο Κ. στην παρέα, οπότε είμαι πολύ κοντά και με τους δύο. Μετά από λίγα χρόνια παντρεύτηκαν, αργότερα υιοθέτησαν δυο αγόρια, και τολμώ να πω ότι είναι από τις πιο όμορφες οικογένειες που γνωρίζω. Τα παιδάκια τους είναι χαρούμενα, υγιή, υπάρχει μεγάλη στήριξη από το περιβάλλον τους και από εμάς, είναι όπως μια οποιαδήποτε τυπική οικογένεια και όσοι λένε «έχουμε αντίθετη άποψη» το ακούω βερεσέ. Καλό θα ήταν όλοι να ενημερώνονται και μετά να έχουν την οποιαδήποτε άποψη ή κρίση, αλλά αυτό ισχύει για όλα, όχι μόνο για τις συγκεκριμένες οικογένειες. 

Αυτό τώρα έχει παραγίνει. Θα έπρεπε να μαθαίνουμε από αυτούς τους ανθρώπους και όχι να τους κατακρίνουμε. Είναι το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις∙ κοίταξε τη δική σου ζωή και κάνε ό,τι μπορείς γι’ αυτή. 

Σε όποιον είναι αντίθετος προτείνω να ενημερωθεί, να ενημερώνεται συνεχώς. Η πληροφορία είναι ελεύθερη για όλους. Ας κοιτάξουν να κάνουν το καλύτερο για τους δικούς τους και να αφήσουν τους άλλους να κάνουν κι αυτοί το ίδιο.

Δεν αντέχω τους χαρακτηρισμούς, υπάρχει μια τεράστια ομπρέλα που από κάτω χωράνε όλοι οι άνθρωποι, κι αυτή είναι η αγάπη. Δηλαδή, όπου υπάρχει υγιής, ανιδιοτελής αγάπη, δεν μπορείς να πεις τίποτα, δεν δικαιούσαι να πεις. Ο γάμος και η τεκνοθεσία είναι ένα σημαντικό βήμα για να νιώθουν ίσοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ίσοι έτσι κι αλλιώς. Δεν χωράει ανισότητα όταν θέλεις να δώσεις την αγάπη σου σε ένα παιδί, όταν αγαπάς τον άνθρωπό σου. Η διαδικασία υιοθεσίας στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη ακόμα και για στρέιτ άτομα. Παίρνει πολύ καιρό και επειδή παρακολούθησα όλη τη διαδικασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς ξέρω ότι μπορεί να είναι κάτι πολύ ψυχοφθόρο. Ωστόσο είναι συγκινητική η διαδρομή μέχρι εδώ, γιατί έκαναν κάτι συνειδητά και έφτιαξαν μια καταπληκτική οικογένεια.  

Σε όποιον είναι αντίθετος προτείνω να ενημερωθεί, να ενημερώνεται συνεχώς. Η πληροφορία είναι ελεύθερη για όλους. Ας κοιτάξουν να κάνουν το καλύτερο για τους δικούς τους και να αφήσουν τους άλλους να κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Και να ξέρουν ότι η συναναστροφή με αυτά τα άτομα μόνο θετικά θα τους επηρεάσει, θα τους πάει λίγο πιο μπροστά. 

Τα παιδιά είναι τυχερά γιατί δεν ζουν στην Ελλάδα, οπότε ουδέποτε αντιμετώπισαν πρόβλημα ως οικογένεια. Έχουν κάνει γάμο και οι υιοθεσίες έγιναν βάσει νόμου, η δυσκολία όμως ξεκινά μόλις προσγειωθούν στην Ελλάδα, γιατί δεν αναγνωρίζονται ως τετραμελής οικογένεια. Ευτυχώς, δεν έχει προκύψει κάποιο σοβαρό θέμα υγείας, γιατί έχουμε ακούσει ιστορίες πολλών άλλων ανθρώπων που μπαίνει το παιδάκι στο νοσοκομείο και δεν μπορεί ο ένας εκ των δύο γονέων να το δει, να το επισκεφθεί και τα λοιπά. Επειδή εμείς τους βλέπουμε κατά κύριο λόγο το καλοκαίρι, δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα, παρότι είμαστε μια μικρή κοινωνία, αρκετά κλειστή. Δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο σε όλο αυτό και οι περισσότεροι έτσι το βλέπουν. 

Μιλούσα με μια φίλη μου που μένει στην Αθήνα και μου είπε «βλέπω πολλά γκέι ζευγάρια, αγόρια και κορίτσια, να περπατάνε χέρι χέρι». Πρόσεξα ότι συμβαίνει αυτό και στη Χαλκίδα, κυρίως κορίτσια, αλλά είναι ελάχιστα τα ομόφυλα ζευγάρια που εκδηλώνονται. Είμαστε ακόμα πολύ πίσω και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα γίνει αυτό το βήμα, η νομιμοποίηση του γάμου, αλλά είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν ξέρω αν θα αλλάξουν ποτέ. Είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα στην επαρχία. 

Η Μαρία Δαγριτζίγου είναι δασκάλα μπαλέτου από τη Χαλκίδα και φίλη ζευγαριού ανδρών με δύο παιδιά.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμητρα Καμπέλη: «Το πρόβλημα το έχουν οι ομάδες που δεν έχουν επαφή με άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, γιατί, όσο τα γνωρίζεις, καταρρέει το αφήγημα»

Η κοινωνία είναι έτοιμη από καιρό / «Το πρόβλημα το έχουν όσοι δεν έχουν επαφή με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, γιατί, όσο τη γνωρίζεις, καταρρέει το αφήγημα»

Η Δήμητρα Καμπέλη, φίλη ζευγαριού ανδρών με δύο παιδιά, εξηγεί γιατί η μη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών συνιστά ένα είδος ιδιότυπης ομηρίας.
M. HULOT
«Η κόρη μου είναι “αόρατη μητέρα”, δεν συνδέεται νομικά με το παιδί της και κατ’ επέκταση δεν συνδέομαι ούτε εγώ ως γιαγιά»

Η κοινωνία είναι έτοιμη από καιρό / «Η κόρη μου είναι “αόρατη μητέρα”, δεν συνδέεται νομικά με το παιδί της και κατ’ επέκταση δεν συνδέομαι ούτε εγώ ως γιαγιά»

Η Κλειώ Δαρατσάνου εξηγεί πως η στήριξη στο παιδί της, που είναι γονέας ομόφυλης οικογένειας, είναι για εκείνη δεδομένη.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η Μελόνι αγάπησε τον Γκράμσι

Οπτική Γωνία / Πώς η Μελόνι αγάπησε τον Γκράμσι

Όπως και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι της σύγχρονης ακροδεξιάς, η Ιταλίδα πρωθυπουργός έχει στραφεί στις ιδέες του κομμουνιστή φιλόσοφου περί «πολιτισμικής ηγεμονίας» για την οικοδόμηση μιας δεξιάς κυριαρχίας στον χώρο του πολιτισμού.
THE LIFO TEAM
Συρία: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συμφιλιώσουν ομάδες Κούρδων καθώς η Τουρκία συγκεντρώνει στρατό στο Κομπάνι

Ανάλυση / Συρία: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συμφιλιώσουν ομάδες Κούρδων καθώς η Τουρκία συγκεντρώνει στρατό στο Κομπάνι

Αφίχθη στη Συρία ο υπεύθυνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη βορειοανατολική Συρία, Σκοτ Μπολτζ - Οι Κούρδοι της Συρίας νιώθουν ότι η δέσμευση της Ουάσιγκτον απέναντί ​​τους εξασθενεί γρήγορα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Δρούζοι: Η μουσουλμανική μειονότητα στη διελκυστίνδα Ισραήλ - Συρίας

Ανάλυση / Δρούζοι: Η μουσουλμανική μειονότητα διχάζεται μεταξύ Ισραήλ και Συρίας

Η μειονότητα των Δρούζων γύρω από τα υψώματα του Γκολάν δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στη Συρία - Η εκστρατεία προσεταιρισμού από το Ισραήλ, η προσπάθεια πειθούς του Τζολάνι και οι μπερδεμένοι Δρούζοι
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιος είναι ο ράπερ Noizy που τραγούδησε στις φιέστες του Έντι Ράμα στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ / Noizy: Ο υπόδικος τράπερ φίλος του Έντι Ράμα

Δύο μήνες πριν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη για να τραγουδήσει στην εθνικιστική φιέστα του Αλβανού πρωθυπουργού, οι αρχές του Κοσόβου καταζητούσαν τον Noizy, ύστερα από καταγγελία γνωστού TikΤoker, με τον οποίο είχε beef, για άγριο ξυλοδαρμό και βιασμό. 
ΜΑΡΙΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ
Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Συρία;

Διεθνή / Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Συρία;

Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και η νέα εποχή στη Συρία: Ο Ιωάννης Γρηγοριάδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, κάτοχος έδρας Jean Monnet στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ στην Τουρκία και ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η Άλις Μονρό δεν μίλησε;

Οπτική Γωνία / Γιατί η Άλις Μονρό κάλυψε τον παιδόφιλο άντρα της και την κακοποίηση της κόρης της;

Ο δεύτερος σύζυγος της πρόσφατα αποθανούσας, βραβευμένης με Νόμπελ Καναδής συγγραφέως ήταν παιδόφιλος και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τη μικρότερη κόρη της. Γιατί εκείνη παρέμεινε σιωπηλή;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Περιβάλλον / Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Γιατί δεν περιορίζεται η πλαστική ρύπανση στην Ελλάδα; Μια αποκαλυπτική έκθεση του WWF η οποία δίνει απαντήσεις για τις αλλαγές που δεν έγιναν στην καθημερινότητά μας, τις ευθύνες της πολιτείας αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ