Τούρκος καταζητούμενος συνελήφθη στον Εβρο και βρίσκεται στις φυλακές της Κομοτηνής

Τούρκος καταζητούμενος συνελλήφθη στον Εβρο και βρίσκεται στις φυλακές της Κομοτηνής Facebook Twitter
Πληροφορίες λένε ότι ο Ali Yeşildağ συνελήφθη στον Έβρο την περασμένη Παρασκευή. Φωτ.: via x
0

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ που συνελήφθη στον Εβρο και βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην φυλακή της Κομοτηνής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Ali Yeşildağ, ένας πρώην συνεργάτης του Ερντογάν, που όπως γράφουν τουρκικά δημοσιεύματα, πριν από τις πρόσφατες εκλογές προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Τουρκία με τις αποκαλύψεις του για σκάνδαλο χρηματισμού ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Αυτή είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ίδιο, αλλά και (άλλη) μία καυτή πατάτα για την κυβέρνηση, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Τούρκο Πρόεδρο τον άλλο μήνα και έχει ήδη πολλούς λόγους για να ανησυχεί. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ali Yeşildağ συνελήφθη στον Έβρο την περασμένη Παρασκευή, για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Αλλά ο πραγματικός λόγος για τον οποίο βρέθηκε στη φυλακή ήταν το ένταλμα σύλληψης που υπάρχει για αυτόν.

«Ο Yeşildağ είναι διαβητικός και υποστηρίζει ότι η υγεία του επιδεινώνεται στη φυλακή. Του είπαν ότι θα οδηγηθεί στο δικαστήριο σε λίγες εβδομάδες. Φοβάται όμως, ότι θα εκδοθεί στην Τουρκία πριν ή μετά την επίσκεψη Ερντογάν» αναφέρει Τούρκος δημοσιογράφος. 

Το ένταλμα εκδόθηκε από τις τουρκικές αρχές μετά τις αποκαλύψεις για τον Ταγίπ Ερντογάν. Η περίπτωσή του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ξέρει πολλά για τον Ταγίπ Ερντογάν, μας λέει Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος, ο οποίος υποστηρίζει ότι «αν σταλεί πίσω, το καθεστώς θα τον σκοτώσει». «Νομίζω ότι ο Ερντογάν θα ασκήσει μεγάλη πίεση στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι ο Yeşildağ θα είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα που θα συζητήσει» λέει. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ali Yeşildağ συνελήφθη μαζί με άλλους Τούρκους φυγάδες και αρχικά μεταφέρθηκαν όλοι μαζί  στο αστυνομικό τμήμα Φερών Εβρου. Όταν οι Έλληνες αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε ένταλμα σύλληψης για τον Yeşildağ, τον διαχώρισαν από την υπόλοιπη ομάδα. Τους άλλους τους έστειλαν στο ΚΥΤ Φυλακίου και εκείνον τον οδήγησαν στις φυλακές Κομοτηνής.

Μέχρι χθες δεν είχε ακόμα δικηγόρο. «Βρήκε έναν την πρώτη μέρα, ο οποίος νόμιζε ότι ήθελε να καταθέσει αίτημα ασύλου, αλλά παραιτήθηκε αμέσως όταν ανακάλυψε ότι είχε ένταλμα σύλληψης από την Τουρκία». «Ο Yeşildağ είναι διαβητικός και υποστηρίζει ότι η υγεία του επιδεινώνεται στη φυλακή. Του είπαν ότι θα οδηγηθεί στο δικαστήριο σε λίγες εβδομάδες. Φοβάται όμως, ότι θα εκδοθεί στην Τουρκία πριν ή μετά την επίσκεψη Ερντογάν» αναφέρει Τούρκος δημοσιογράφος. 

Ο ίδιος μας λέει ότι ο Ali Yeşildağ είναι πρώην συνεργάτης του Ερντογάν και μέλος μιας ισχυρής τουρκικής οικογένειας με μεγάλες εταιρείες. Ο δημοσιογράφος Cevheri Güven που βρισκόταν στην Ελλάδα, πριν φύγει για λόγους ασφάλειας στη Γερμανία, έχει γράψει για αυτόν ότι αποκάλυψε λεπτομέρειες μιας υπόθεσης χρηματισμού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που αφορούσε διαγωνισμό του 2007, εμπλέκοντας τον τότε πρωθυπουργό και σημερινό Πρόεδρο της Τουρκίας. 

Ο Güven βρίσκεται κι αυτός στη λίστα των καταζητούμενων του Ερντογάν για ένα εξώφυλλο που δεν άρεσε όταν ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Νόκτα. Στα βίντεό του στο YouTube παρουσιάζει τη διαφθορά και τις σκοτεινές σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης κι έχει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.

Βίντεο του Cevheri Güven για το σκάνδαλο χρηματισμού του Ταγίπ Ερντογάν

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube, με τίτλο Tayyip Abi ile Düello, «Μονομαχία με τον αδελφό Tayyip» από τον ερευνητή δημοσιογράφο Cevheri Güven, ο Yeşildağ ισχυρίζεται ότι ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο σύστημα διαφθοράς που απομυζά δημόσιους πόρους για προσωπικό όφελος. «Ο Yeşildağ ισχυρίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και ο γιος του Μπιλάλ κατέχουν βασικά μερίδια σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν προσοδοφόρα κρατικά συμβόλαια».

Το ρεπορτάζ του Τούρκου δημοσιογράφου αναφέρει ότι ο Yeşildağ κατηγορεί επίσης τον Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από την ιδιοκτησία του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Οπτική Γωνία / Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Υπάρχει τελικά ασυμβίβαστο μεταξύ χριστιανισμού και φεμινισμού; Μπορούν οι δύο ταυτότητες να συνυπάρξουν ή πρόκειται για έναν αδύνατο συνδυασμό; Δύο γυναίκες παραθέτουν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Ρεπορτάζ / Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Το πράσινο της πόλης μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι αξιόλογο - και η άνοιξη το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τα προβλήματά του. Λύσεις υπάρχουν· το ζητούμενο είναι να εισακουστούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζωή, όπως Ζορό

Βασιλική Σιούτη / Ζωή, όπως Ζορό

Τιμωρός του κατεστημένου ή εκπρόσωπος μιας δήθεν αντισυστημικής ελίτ που παίζει με τα σπίρτα; Η δημοσκοπική εκτόξευσή της είναι γεγονός και όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πόσο θα κρατήσει και ποιες θα είναι οι συνέπειες.   
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Πράγματι, μεγάλος αριθμός των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα»

Οπτική Γωνία / Οι ΕΔΕ στην Ελλάδα: Πόσες καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα;

Πότε διενεργείται μια Ένορκη Διοικητική Eξέταση; Είναι αλήθεια ότι μεγάλος αριθμός ΕΔΕ καταλήγουν στο αρχείο και τι πρέπει να αλλάξει στο ρυθμιστικό πλαίσιο; Μιλά στη LiFO ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Νίκος Βιτώρος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές Κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Ρεπορτάζ / Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Μια κραυγαλέα κατάχρηση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων στα Ακαρνανικά Όρη αμαυρώνει τον θεσμό, παρακάμπτει την περιβαλλοντική νομοθεσία και αποκαλύπτει την αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει την επιχειρηματική δραστηριότητα που βλάπτει το περιβάλλον και την οικονομία.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τελικά αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά θα σωθούν οι γυναίκες απ’ το trafficking; 

Οπτική Γωνία / Τελικά, αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά, θα σωθούν οι γυναίκες από το trafficking; 

Τι αλλάζει με την τροποποίηση Φλωρίδη για την παρένθετη κυοφορία και γιατί ο όρος «παρένθετη μητρότητα» είναι λάθος; Η νομικός Μαριάννα Βασιλείου λύνει όλες μας τις απορίες.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Οπτική Γωνία / Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Πολιτικός «παντός καιρού», κυνικός, αλαζόνας, οπορτουνιστής, οπισθοδρομικός με εκσυγχρονιστικό προσωπείο, γίνεται όλο και περισσότερο «βασιλικότερος του βασιλέως» μετά τη μετεγγραφή του στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δηλώσεις του για τα Τέμπη, τον νέο Π.Κ. και τη χρήση της παρενθεσίας από ζευγάρια ανδρών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Οπτική Γωνία / «Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Η μαζική χρήση AI για τη δημιουργία εικόνων με την αισθητική του Studio Ghibli ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ποια είναι τα όρια της αντιγραφής στην τέχνη. Γιορτάζουμε την προσβασιμότητα ή κηδεύουμε τη δημιουργία;
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ