Υπέρ Κεραμέως, αναγκαστικά

Υπέρ Κεραμέως, αναγκαστικά Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

EXEI ΔΕΧΤΕΙ τόσες άγριες και κάτω από τη ζώνη επιθέσεις από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες η Νίκη Κεραμέως που, ασχέτως του τι άποψη μπορεί να έχει κάποιος/α για την αμφιλεγόμενη και διχαστική πολιτεία της στο υπουργείο Παιδείας, καταλήγει να παίρνει το μέρος της – ακόμα κι αν δεν συμμερίζεται καθόλου τις αντιλήψεις της περί «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης» σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί και μόνο να θυμηθεί κανείς, ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας αντανακλαστικής και συμβολικού τύπου δυσανεξίας προς το πρόσωπό της, τις φοβερές και εκτός κάθε πολιτικού πλαισίου αναφορές στη «δυστοπική» εμφάνισή της (και στο ότι φορούσε μαύρα ενώ βρισκόταν σε κηδεία!) που είχε εκτοξεύσει εναντίον της το προφίλ της κ. Ακρίτα στο πρόσφατο παρελθόν.

Κακώς ασχολούμαστε, θα μου πεις, με τα viral σπαράγματα του τοξικού βασιλείου των social media. Σε ένα τέτοιο μέσο όμως εμφανίστηκε και η απίστευτη αναλογία που χρησιμοποίησε χθες ο κ. Βερναρδάκης για να την εμφανίσει περίπου ως παιδοκτόνο τέρας, υπερβαίνοντας κάθε ηθικό όριο και κάθε κακό γούστο (αν αυτό που είπε μείνει ατιμώρητο κι αν δεν τον στοιχειώσει εφ’ όρου ζωής, τότε… anything goes, που λένε κι οι Αμερικάνοι). Και βρήκε μάλιστα να το κάνει σε μια «νεανική» και υβριδική πλατφόρμα, τα βασικά εργαλεία της οποίας έμοιαζε να αγνοεί, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Το TikTok τον μάρανε.

Υπέρ Κεραμέως, αναγκαστικά Facebook Twitter
Αν αυτό που είπε μείνει ατιμώρητο κι αν δεν τον στοιχειώσει εφ’ όρου ζωής, τότε… anything goes, που λένε κι οι Αμερικάνοι.

Όταν μια (αριστερή) αξιωματική αντιπολίτευση ξεπέφτει τόσο  χαμηλά, κάτι σάπιο τρώει τον οργανισμό της, χλευάζοντας κάθε ιδέα περί ηθικού πλεονεκτήματος.

Δεν στερείται βάσης η εντύπωση μιας βαθιά συντηρητικής περίπτωσης (ταγμένης με τον τρόπο της στα απαράμιλλα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη) που έχει δημιουργηθεί για την ίδια. Από την άλλη, δικαιούται να ισχυριστεί (και το έχει κάνει) ότι ήταν ανάμεσα στους 14 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν το 2015 υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και μία από τις 4 μόλις εκπροσώπους (γυναίκες όλες) του νυν κυβερνώντος κόμματος που ψήφισαν τρία χρόνια αργότερα υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ως υπουργός Παιδείας πέρασε την τροποποίηση για τη μη αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών.

Είναι σαν ν’ ακούω ήδη την αντίρρηση: «Τοκενισμός και τακτικές αποπροσανατολισμού… Στηρίζουμε κάποια "δικαιωματικά" για τα μάτια του κόσμου, ενώ συγχρόνως προωθούμε επίσης, φανερά ή υπογείως, τις πιο αντιδραστικές μεθοδεύσεις». Ίσως. Αν γκουγκλάρεις το ονοματεπώνυμό της πάντως, θα δεις να εμφανίζεται ανάμεσα στις πρώτες αναζητήσεις το «Νίκη Κεραμέως Εβραία», αποτέλεσμα των δεκάδων άρθρων ακροδεξιάς (και όχι μόνο) ρητορικής που τη συγκαταλέγουν στους γνωστούς σκοτεινούς κύκλους που συχνάζουν σε παντοδύναμες Στοές και Λέσχες. Όταν μια (αριστερή) αξιωματική αντιπολίτευση ξεπέφτει τόσο πιο χαμηλά ακόμα κι από τέτοια επίπεδα, κάτι σάπιο τρώει τον οργανισμό της, χλευάζοντας κάθε ιδέα περί ηθικού πλεονεκτήματος.

Οπτική Γωνία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί στην Αμερική δεν μπορεί να βγει γυναίκα πρόεδρος;

Οπτική Γωνία / Γιατί στην Αμερική δεν μπορεί να βγει γυναίκα Πρόεδρος;

Είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμηθεί ο ρόλος που έπαιξε ο σεξισμός στην ήττα της Χάρις, σύμφωνα όμως με τις σχετικές έρευνες, υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντι στις γυναίκες υποψήφιες για την προεδρία.
LIFO NEWSROOM
Περιμένοντας τον Ντόναλντ Τραμπ 

Βασιλική Σιούτη / Περιμένοντας τον Ντόναλντ Τραμπ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αισιόδοξος, αλλά και προβληματισμένος, άλλοι ηγέτες της Ευρώπης ανησυχούν σοβαρά και κάποιοι θεωρούν ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ίσως προσφέρει στην Ε.Ε. το σοκ που χρειάζεται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αμαλιάδα: Ένα γκροτέσκο τηλεριάλιτι που παριστάνει τη δημοσιογραφία στήνεται με «σταρ» την Ειρήνη Μουρτζούκου - Μικροπράγματα

Οπτική Γωνία / Αμαλιάδα: Ένα γκροτέσκο τηλεριάλιτι που παριστάνει τη δημοσιογραφία στήνεται με «σταρ» την Ειρήνη Μουρτζούκου

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, η κοπέλα της υπόθεσης στην Αμαλιάδα, περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, εκτίθεται, δικάζεται και στριμώχνεται, σε ένα γκροτέσκο τηλεριάλιτι που παριστάνει τη δημοσιογραφία.
THE LIFO TEAM
Η woke κουλτούρα, η «ψήφος της λεβάντας» και οι αμερικανικές εκλογές

Οπτική Γωνία / Η «ψήφος της λεβάντας» και οι αμερικανικές εκλογές

Μπορεί η ιστορία να «γυρίσει πίσω»; Όχι βέβαια ή έτσι πιστεύουμε. Οι «LGBTQI+ unfriendly» πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ κόντρα σε κάθε λογική –ή μήπως όχι;‒ προβληματίζουν την αμερικανική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν πεθαίνουν μόνο οι μουριές στην Αθήνα. Tώρα πεθαίνουν και οι όμορφοι συριακοί Ιβίσκοι

Αστικό πράσινο / Δεν πεθαίνουν μόνο οι μουριές στην Αθήνα. Tώρα πεθαίνουν και οι συριακοί ιβίσκοι

Εκατοντάδες δέντρα της Αθήνας πεθαίνουν. Είναι συριακοί ιβίσκοι που ξεραίνονται ο ένας μετά τον άλλο, από μια ασθένεια που πρώτη φορά επελαύνει στο αστικό πράσινο. Η LiFO έμαθε ποια είναι η μυστηριώδης ασθένεια που αποδεκατίζει τους ιβίσκους και ρώτησε τον δήμο τι κάνει γι' αυτό.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γρίφος της εξωτερικής πολιτικής της Κίνας και το ρίσκο του Σι

Διεθνή / Ο γρίφος της εξωτερικής πολιτικής της Κίνας και το ρίσκο του Σι Τζινπίνγκ

Η Κίνα επιδιώκει ταυτόχρονα τη μακροπρόθεσμη ανατροπή της διεθνούς τάξης και τη βραχυπρόθεσμη διατήρησή της. Ο Σι είναι πρόθυμος να ανεχθεί έναν κόσμο που φλέγεται, με την ελπίδα ότι η Κίνα δεν θα καεί.
LIFO NEWSROOM
«Η ζωή στην Ευρώπη εξαρτάται από τους ψηφοφόρους στη Βόρεια Καρολίνα και την Αριζόνα»

Διεθνή / «Η ζωή στην Ευρώπη εξαρτάται από τους ψηφοφόρους στη Βόρεια Καρολίνα και την Αριζόνα»

Ο παγκοσμίου φήμης ιστορικός Πίτερ Φράνκοπαν και ο επικεφαλής διπλωματικός ανταποκριτής και βετεράνος των «New York Times» Στίβεν Ερλάνγκερ σχολιάζουν τη σημερινή εκλογική μάχη στις ΗΠΑ και τη σημασία της για τον υπόλοιπο κόσμο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ