Estrella Athens
Το καλύτερο πρωινό στην πόλη σερβίρεται όλη μέρα!
Αν υπάρχει ένα μέρος στην Αθήνα όπου μπορείς όλη τη μέρα να φας πιάτα brunch, είναι σίγουρα το Estrella Athens. Η φιλοσοφία πίσω απ' αυτό είναι το ολοήμερο brunch, όπως και στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου ξεκίνησε το brand και έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τις σελίδες εφημερίδων όπως οι «New York Times» και η «Guardian». Το γουστόζικο μαγαζί στη Ρόμβης που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό τα αδέρφια Γιpoάννης Πουλής και Άκης Αρμάος πριν από περίπου δύο χρόνια απέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό και όποια μέρα κι αν περάσεις η ουρά απέξω είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Και μόνο αυτό αρκεί για να καταλάβεις ότι εδώ παίζει κάτι πολύ καλό.
Απ' την κουζίνα του βγαίνουν αυγά μαγειρεμένα με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς, pancakes, μπέργκερ και ζυμαρικά σε εκδοχές που δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις. Απ' τα best sellers ξεχωρίζουν σίγουρα το Οθωμανικό Βurger, ένα πιάτο εμπνευσμένο από την οθωμανική ιστορία της Θεσσαλονίκης, αλλά και η Breakfast Pizza με βάση από κουλούρι Θεσσαλονίκης που επαναπροσδιορίζει ό,τι ήξερες μέχρι τώρα για την πίτσα.
Σήμα κατατεθέν του, όμως, που είναι από μόνο του ένας λόγος για να επισκεφθείς το Estrella, δεν είναι άλλο απ' το φημισμένο μπουγατσάν, το κρουασάν που σερβίρεται με ζεστή κρέμα μπουγάτσας και εμπνεύστηκε ο Δημήτρης Κοπαράνης, ο σεφ του Estrella στη Θεσσαλονίκη, που υπογράφει και το μενού του Estrella Athens. Εδώ, βέβαια, τα ηνία στην κουζίνα έχει ο σεφ Νίκος Γερασκλής που φροντίζει καθημερινά και την παραμικρή λεπτομέρεια σε κάθε πιάτο, ενώ το αθηναϊκό μπουγατσάν δεν διαφέρει καθόλου από εκείνο της Θεσσαλονίκης.
Όμως, brunch χωρίς χυμό και καφέ δεν γίνεται! Στο Estrella, πέρα απ' όλες αυτές τις αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, μπορείς να απολαύσεις φρέσκους χυμούς από φρούτα εποχής αλλά και εξαιρετικό speciality καφέ 3ης γενιάς που επεξεργάζεται ειδικά για το Estrella η Kudu Coffee Roasters. Ωστόσο και οι φίλοι του τσαγιού δεν μένουν παραπονεμένοι, αφού στον κατάλογο φιγουράρουν 12 είδη ελληνικών βοτάνων.
Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.
Estrella Athens, Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 2103218000, Facebook
Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι
Το μπιστρό του Κεραμεικού με το μυστηριώδες όνομα ξέρει από δημιουργική μαγειρική.
Περπατώντας στα στενά του Κεραμεικού με τα ευφάνταστα γκράφιτι που έχουν ομορφύνει την πλέον ανερχόμενη γειτονιά για έξοδο στην Αθήνα, συναντάς ένα μαγαζί με πολύ ιδιαίτερο όνομα. «Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι» γράφει η τζαμαρία στον αριθμό 80 της οδού Λεωνίδου και αβίαστα σε βάζει σε σκέψεις. Εμπνευσμένο απ' το ομώνυμο βιβλίο του Αντρέα Τσορμπατζόγλου, που μαζί με τον φίλο του Μανώλη δημιούργησαν το μαγαζί, αυτό το μπιστρό ήρθε για να μας ταξιδέψει σε αγαπημένες γεύσεις που ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις. Με ένα μενού που θυμίζει μυστικές συνταγές της γιαγιάς αλλά και διάφορες γωνιές της Ελλάδας, η κουζίνα της Σαμ παρουσιάζει πιάτα και συνταγές από περιοχές που βρέχονται απ' τη Μεσόγειο και είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά. Φυσικά, την τιμητική τους έχουν αρκετά τοπικά προϊόντα που αναδεικνύονται μοναδικά με τη δημιουργική ματιά του σεφ Τάσου Θεοτόκη.
Ζεστός και ευχάριστος χώρος στις αποχρώσεις του γκρι, με τα κόκκινα κιλίμια να δίνουν έναν πιο ζωηρό τόνο, πολλούς καθρέφτες στους τοίχους και μια εντυπωσιακή μπάρα, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε το κρασί ή την μπίρα σας.
Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι, Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5222999, Facebook, Instagram
Beauty Killed the Beast
Στο νέο all day bar του Κεραμεικού θα θες να ξεχειμωνιάσεις.
Με όνομα που παραπέμπει στην ταινία King Kong και στέγη ένα πανέμορφο νεοκλασικό στην ανερχόμενη γειτονιά του Κεραμεικού, το Beauty Killed the Beast είναι η νέα άφιξη στην πόλη που ήρθε να ταράξει τα νερά σε αυτό που λέμε all day στέκια. Περνώντας το κατώφλι του παίρνεις αμέσως μια γεύση απ' τη γοητεία της παλιάς Αθήνας, στην οποία έρχονται να προστεθούν μοντέρνες πινελιές που κάνουν τον χώρο καλαίσθητο και οικείο. Απαλά χρώματα, vintage έπιπλα κι ένα ατμοσφαιρικό μπαρ που στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι ζούγκλας το οποίο ξεμυτίζει από το πάτωμα είναι μερικά απ' τα χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτό τον χώρο. Σαν γνήσιο all day bar, ξεκινά με premium χαρμάνι καφέ Mrs. Rose, σοκολάτα Valrhona αλλά και detox χυμούς και energy smoothies βασισμένα σε συνταγές από τη σύμβουλο ολιστικής διατροφής Αρετή Καφαντάρη για την έναρξη της ημέρας. Όσο η ώρα προχωράει, η ένταση της μουσικής ανεβαίνει και στο παιχνίδι μπαίνουν τα ποτά. Κι αυτά είναι ίσως το πιο δυνατό χαρτί του Beauty Killed Τhe Beast, αφού, πέρα απ' την πλούσια κάβα, η ομάδα πίσω από το μπαρ υπογράφει μια ευρηματική λίστα με πολύ ενδιαφέροντα και ευφάνταστα κοκτέιλ από τους bartenders Βασίλη Ρούσσου και Νίκο Πουζμπούρη. Απ' την κουζίνα, της οποίας τα ηνία έχει ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος, βγαίνουν ποιοτικά πιάτα, ιδανικά για να συνοδεύσουν άψογα τα ποτά του καταλόγου.
Beauty Killed the Beast, Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, 210 5240117, Facebook
Franzesca Bistro
Η νέα γαστρονομική πρόταση στην Αγία Παρασκευή.
Ανηφορίζοντας την Αγίου Ιωάννου, τον πιο «ζωντανό» δρόμο στην Αγία Παρασκευή, συναντάς το Franzesca Bistro, μια σχετικά νέα άφιξη στην περιοχή που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας, ειδικά αν είστε λάτρεις του ψαγμένου φαγητού.
Η ολοκαίνουρια πρόταση των βορείων προαστίων τα έχει όλα: εκλεπτυσμένα πιάτα, ωραία κρασιά αλλά και έναν πολύ όμορφο χώρο που σε προδιαθέτει για επικοινωνία. Στην εσωτερική σάλα κυριαρχεί η minimal διακόσμηση με αρχοντικές πινελιές, όπως τα μαρμάρινα τραπέζια αλλά και το εντυπωσιακό μπαρ, ενώ, όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει, συστήνεται το εξωτερικό πλακόστρωτο. Το Franzesca Bistro είναι κατά βάση dinner, καθώς ανοίγει καθημερινά μετά τις 7 το απόγευμα, αλλά είναι ιδανικό και για after work χαλάρωση με ένα κρασί και ελαφρύ τσιμπολόγημα. Φιλοσοφία του άλλωστε είναι το «όλα στη μέση» κι αν δεις τα πιάτα του μενού, το βέβαιο είναι ότι δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις.
Η κουζίνα παρουσιάζει πιάτα που συνδυάζουν γεύσεις της Μεσογείου και της Ασίας και γαργαλάνε ευχάριστα τον ουρανίσκο, αλλά και μερικές comfort food επιλογές. Όλα έχουν την υπογραφή του έμπειρου σεφ Χάρη Αντωνόπουλου, γνώριμου σε πολλούς για τις γευστικές του δημιουργίες απ' το Blue Cuisine στη Φολέγανδρο, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στο θρυλικό Λονδρέζικο εστιατόριο Lindsay House (1 αστέρι Michelin), στο Nobu Matsuhisa σε Αθήνα και Παρίσι, καθώς και στο περίφημο διάστερο Atelier De Joel Robuchon, St Germain, στο Παρίσι. Με εξειδίκευση στο fusion και αγάπη για τις καλές πρώτες ύλες, ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού που περιλαμβάνει ωμοφαγία (σεβίτσε, ταρτάρ), χειροποίητα bao bun, χοτ ντογκ και προζυμένιο ψωμί.
Το μενού συμπληρώνεται από μια προσεκτικά επιλεγμένη οινική λίστα με κρασιά τόσο απ' τον ελληνικό όσο και απ' τον διεθνή αμπελώνα και εκλεκτές ετικέτες μπίρας. Το Franzesca Bistro θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά μετά τις 19:00 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), το Σάββατο από τη μία το μεσημέρι και τις Κυριακές θα σερβίρει lunch απ' τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Franzesca Bistro, Αγίου Ιωάννη 63, Αγία Παρασκευή, 211 4103598, www.franzescabistro.gr, Facebook
Prosopa Restaurant
Νέα σεζόν νέες γεύσεις.
Τα Prosopa υποδέχονται τη νέα σεζόν με ολοκαίνουριο μενού με πιάτα από τη διεθνή κουζίνα και τη Μεσόγειο. Ένας προορισμός που δεν τελειώνει ποτέ. Ταξιδέψτε μαζί μας από τη Σαντορίνη ως το Βιετνάμ και τη Χαβάη με νέες γεύσεις. Όλα αυτά συνοδεύονται από τη μεγάλη νέα λίστα κρασιών, η οποία αποτελεί μοναδική εμπειρία και απόλαυση. Δοκιμάστε το Hawaiian poké σολoμού με μάνγκο, άνηθο, lime και σχινόπρασο, μανιτάρια shiitake και πλευρώτους με φρέσκο κρεμμύδι και φιστίκια Αιγίνης, Ιberico καρέ με πουρέ πατάτας και θυμάρι, πικάνια Black Angus Αμερικής, satay κοτόπουλου με σoς φιστικιού και αρωματικό ρύζι. Ένας ιδανικός χώρος για επαγγελματικά ραντεβού αλλά και για χαλαρές, ωραίες συναντήσεις! Τα Σαββατοκύριακα αφεθείτε στις υπεροχές μουσικές και απολαύστε τα νέα signature cocktails. Τα Prosopa είσαστε εσείς. Σας περιμένουμε!
Prosopa, Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4, Αθήνα, 210 3413433, www.prosopa.gr, Facebook
Vinarte
Το wine bar της Γλυφάδας που συνδυάζει πλούσια κάβα και δημιουργική κουζίνα.
Την εποχή που τα wine bars αποτελούν τη must τάση στην εστίαση, το Vinarte στη Γλυφάδα δεν είναι απλώς ένα ακόμη του είδους αλλά ένας καλαίσθητος χώρος που φημίζεται για τη μοναδική εμπειρία οινογνωσίας που προσφέρει σε όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του κρασιού και συγχρόνως να απολαύσουν ωραίο φαγητό. Μια βόλτα στη walk in κάβα του με τις δεκάδες ετικέτες και την καθοδήγηση του έμπειρου sommelier, που σου προτείνει τα πιο μοντέρνα και ψαγμένα κρασιά που δεν θα βρεις αλλού, θα σε πείσει ότι εδώ οι άνθρωποι έχουν εντρυφήσει στο κεφάλαιο «κρασί». Με 300 ετικέτες σε φιάλη και πάνω από 30 by the glass με τη μέθοδο coravin, που αλλάζουν κάθε μήνα, το σίγουρο είναι πως μόνο μια επίσκεψη στο Vinarte ποτέ δεν είναι αρκετή. Λευκό, κόκκινο, ροζέ ή αφρώδες, ό,τι κι αν θελήσεις να πιεις υπάρχει και το ανάλογο πιάτο για να το συνοδεύσεις, επιλέγοντας από ένα μενού με έντονες μεσογειακές πινελιές και την υπογραφή του σεφ Terrens. Σταθερή αξία η ναπολιτάνικης συνταγής πίτσα του Vinarte αλλά και τα νέα πιάτα Risotto Princess με γκοργκοντζόλα, αχλάδι και κρασί Αβαντίς, bistecca Florentine από λευκή αγελάδα Τοσκάνης και τραγανή μπρουσκέτα με τρούφα, σπαράγγια και παρμεζάνα, που είναι μοναδικά.
Vinarte, Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511, 6944 828890, www.vinarte.gr, Facebook
Ramino Resto
Ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία σάς περιμένει στην καρδιά της Γλυφάδας.
Κάτι πολύ νόστιμο και φινετσάτο παίζει τα τελευταία περίπου δύο χρόνια στη Γλυφάδα και σας ταξιδεύει στην όμορφη Ιταλία και τις γεύσεις της. Το Ramino Resto δεν είναι απλώς ένα ακόμη ιταλικό εστιατόριο στην πόλη αλλά ένας καθαρόαιμος ιταλικός γαστρονομικός προορισμός κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι με το που διαβείς το κατώφλι του. Απ' έξω σε καλωσορίζει μια ιταλική βέσπα και η πρώτη εικόνα που έχεις είναι αυτή ενός μικρού μπιστρό, σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο σοκάκι της Ρώμης. Μικρά τραπεζάκια, σχετικά κοντά το ένα στο άλλο, δίνουν πιο cozy αίσθηση στον χώρο, όπως και οι ιταλικές μουσικές επιλογές και το έντονο στοιχείο του χαλκού. Ο χαλκός στα ιταλικά άλλωστε λέγεται «rame» κι έτσι το όνομα «Ramino» ταιριάζει απόλυτα στον χώρο. Το ντεκόρ με τα καφεκόκκινα τούβλα και τις πινελιές πρασινάδας στον χώρο έρχεται να συμπληρώσει η open κουζίνα, όπου βλέπεις να φτιάχνουν μπροστά στα μάτια σου το πιάτο που μόλις παρήγγειλες. Το μενού, αμιγώς ιταλικό, με παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες προτάσεις, είναι ένα γευστικό ταξίδι που προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Φτιαγμένες όλα με αυθεντικά ιταλικά και άριστης ποιότητας προϊόντα που προσδίδουν το κάτι παραπάνω σε κάθε πιάτο από μια ταλαντούχα ομάδα μαγείρων υπό τον σεφ Χρήστο Γιατράκο, που συνεχώς αναζητά νέες γεύσεις.
Νιόκι από μoβ πατάτες Περού με γαρίδες σε μπισκ, vitello tonnato ( χοντρούτσικες φέτες από εξαιρετικό μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος), αυθεντική καρμπονάρα με νωπό κρόκο αυγού και πανσέτα δικής τους ωρίμανσης είναι μόνο μερικά από τα best sellers του Ramino Resto. Και μια και μιλάμε για ιταλικό εστιατόριο, στο μενού φυσικά υπάρχουν και πίτσες σε κλασικές αλλά και διάφορες λαχταριστές εκδοχές. Το μενού συμπληρώνουν τα ριζότι αλλά και τα ζυμαρικά, όπως οι παπαρδέλες με μοσχάρι μπρεζέ και γκοργκοντζόλα. Και τι καλύτερο απ' το να συνοδεύσεις το φαγητό σου με ένα ωραίο κρασί, επιλέγοντας από μια ενημερωμένη λίστα με εκλεκτές ετικέτες ή ένα signature cocktail όπως το Ramino Cocktail, αρωματισμένο με ανθόνερο.
Ramino Resto, Α. Μεταξά 38, Γλυφάδα, 210 8944430, Facebook, www.raminoresto.gr, Instagram
Casa Di Rena
Ένα εστιατόριο με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στη Νέα Κηφισιά.
Εκείνοι που αγαπούν την ιταλική κουζίνα και θέλουν να την απολαμβάνουν όπως ακριβώς θα απολάμβαναν ένα φιλέτο στην Τοσκάνη, σπαγγέτι στη Ρώμη και πίτσα στη Νάπολη, έχουν ακούσει ήδη για το CasaDiRena στη Νέα Κηφισιά. Ένας πολύ ντελικάτος χώρος με προσεγμένη διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα που παρουσιάζει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, με άριστες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν μοναδικά το κάθε πιάτο. Στο χαλαρό περιβάλλον του CasaDiRena, που ενδείκνυται για υπέροχες βραδιές στην πόλη συντροφιά με καλό φαγητό, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Από μαύρο ριζότο με λαβράκι ή παραδοσιακή ταλιάτα Black Angus από την Τοσκάνη μέχρι πίτσα Βianca με ιταλικό ζαμπόν και φρέσκα μανιτάρια και σπαγγέτι με θαλασσινά, το μενού εκπλήσσει ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Και τι καλύτερο απ' το να συνοδεύσετε το πιάτο σας με ένα ποτήρι ωραίο κρασί, επιλέγοντας κάποια από τις πολλές ετικέτες του ελληνικού ή του ιταλικού αμπελώνα.
Casa Di Rena, Ελαιών 55, Ν. Κηφισιά, 210 8002610, casadirena.gr, Facebook
Dos Hermanos
Μεξικάνοι από κούνια! 25 χρόνια πάθος για αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα.
Το Dos Hermanos άνοιξε το 1992 και από τότε εώς σήμερα έχει γράψει τη δική του ιστορία. Έγινε αμέσως από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης και σημείο αναφοράς για το καλό μεξικάνικο φαγητό. Φέτος κλείνει τα 25! Πάνω στο άνθος της ηλικίας του, πιο φρέσκο και ανανεωμένο από ποτέ, γιορτάζει τα γενέθλιά του όπως μόνο εκείνο ξέρει: με έναν μεγάλο διαγωνισμό που στέλνει δύο τυχερούς στο Μεξικό για δέκα ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα και πολλά άλλα φανταστικά δώρα για όλους! Όσο για το φαγητό και την ατμόσφαιρα; Eδώ θα απολαύσεις τα πιο νόστιμα μεξικάνικα πιάτα και εφάνταστα εξωτικά κοκτέιλ με παλαιωμένη τεκίλα στον υπέροχο χώρο του με τα μοναδικά, χειροποίητα έπιπλα, τα χαρούμενα χρώματα και τα παραδοσιακά μεξικάνικα αντικείμενα. Fajitas και enchiladas να πεθαίνεις, τραγανά tacos, ζουμερά burritos, χορταστικές quesadillas και πολλές ακόμα δημιουργίες, όπως η κακτοσαλάτα με κομμάτια φρέσκου κάκτου, σε ταξιδεύουν στο Μεξικό! Τα πάντα φτιάχνονται εδώ, από τον chef-patron Πίτερ Μαραγκό και την ομάδα του, ενώ τα μπαχαρικά και η μεγάλη ποικιλία chili πιπεριών έρχονται απευθείας από το Μεξικό. Με τίποτα μην παραλείψεις τα πολλά διαφορετικά είδη margaritas, που έχουν τη φήμη των καλύτερων της πόλης.
Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, www.doshermanos.gr, Facebook
Επτά 7 Restaurant Bar
Μεσογειακές γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας.
Σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, το εστιατόριο Επτά 7 στο Μοναστηράκι προσκαλεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στη μεσογειακή γαστρονομία. Αίσθηση πολυτέλειας, βαριά έπιπλα και στιβαρές γεύσεις συνθέτουν το σκηνικό που συνδυάζει τους έντονους ρυθμούς της πρωτεύουσας με την ηρεμία και την ιδιωτικότητα. Με δύο εισόδους, μία από την Πύλη Ερμού και μία από τον πεζόδρομο της Άστιγγος, το εστιατόριο Επτά 7 ξεδιπλώνει την ιστορία του σε τρία επίπεδα. Το μαύρο και το γκρι πρωταγωνιστούν στον χώρο, με τις έντονες πινελιές του κόκκινου στις βελούδινες κουρτίνες να δημιουργούν μοναδικές αντιθέσεις. Βαριά ξύλινα τραπέζια και υφασμάτινες και δερμάτινες καρέκλες κυριαρχούν, με την επιβλητική μπάρα στο επίπεδο του ισογείου να κλέβει τις εντυπώσεις, όσο οι μεγαλοπρεπείς πολυέλαιοι επιτείνουν την αίσθηση της πολυτέλειας.
Η σκάλα που οδηγεί στην αίθουσα του υπογείου αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του εστιατορίου. Το γυάλινο δάπεδο αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει το χθες με το σήμερα, αναδεικνύοντας τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης, όσο τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς, προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Industrial και κλασικά στοιχεία συνυπάρχουν αρμονικά, μετατρέποντας τον χώρο σε απόλυτο εκφραστή της Αθήνας, όπου το ένδοξο παρελθόν συναντά τον σύγχρονο χαρακτήρα της πόλης. Το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι κεντρίζει αμέσως το βλέμμα, αναδεικνύοντας τον χώρο σε ιδανική επιλογή για private dining, ενώ η σιδερένια κάβα που καλύπτει τη μια πλευρά δίνει μια αίσθηση μυσταγωγίας.
Το πατάρι προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στο μπαρ και στο ισόγειο του εστιατορίου, ενώ τα τραπέζια στον πεζόδρομο της Άστιγγος αλλά και στη στοά της Πύλης Ερμού συμπληρώνουν το σκηνικό μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας.
Με τον σεφ Θάνο Λιάπη στα ηνία της κουζίνας το εστιατόριο Επτά 7 ταξιδεύει τον επισκέπτη στη μεσογειακή γαστρονομία. Ολόφρεσκα υλικά και μοντέρνες τεχνικές συναντιούνται σε πιάτα ξεχωριστής γεύσης. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, όπως τα κρέατα από το Drakoulis Meat, πρωταγωνιστούν και δίνουν την έμπνευση για γαστρονομικές προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, ενώ οι επιρροές ποικίλλουν, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά υλικά και τεχνικές. Ψητή σφυρίδα σε παραδοσιακή συνταγή Αγίου Όρους, αρνίσιο κότσι με ρεβιθάδα σιγοψημένο για 12 ώρες σε κενό αέρος, ελληνικό σούσι με αμπελόφυλλα και γαρίδες Ηγουμενίτσας, όλη η γκάμα των γεύσεων της Μεσογείου απλώνεται στο μενού του εστιατορίου Επτά 7, προσφέροντας πληθώρα επιλογών τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι. Προσεγμένα ριζότι και λαχταριστά ζυμαρικά είναι πάντα ανάμεσα στις προτάσεις, ενώ τα επιδόρπια είναι επηρεασμένα από την ιταλική και γαλλική κουζίνα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η wine list του εστιατορίου, όπου έχει γίνει μια πολύ προσεκτική επιλογή σε ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, με την ομάδα πάντα πρόθυμη να προτείνει το κατάλληλο κρασί για το κάθε γεύμα. Εξίσου εντυπωσιακή και η γκάμα των επιλογών σε premium ποτά και δροσερά κοκτέιλ που αποτελούν την αφορμή για να απολαύσει κανείς την ατμόσφαιρα του μπαρ.
Ακολουθήστε το γαστρονομικό ταξίδι του Επτά 7 στη Μεσόγειο και αφήστε την αύρα του να σας παρασύρει σε έναν κόσμο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.
Επτά 7, Ερμού 119 - Άστιγγος 10, Αθήνα, 210 3212010, 6949 729297, Δευτ.-Πέμ. 19:00-02:00. Παρ.-Σάβ. 19:00-03:00