Είναι το emoji που πλαντάζει στο κλάμα, το χειρότερο απ’ όλα;

Είναι το emoji που πλαντάζει στο κλάμα, το χειρότερο απ’ όλα; Ε; Facebook Twitter
0

Όνομα: το emoji που κλαίει γοερά (Loudly Crying Face) 

Ηλικία: 11 χρονών

Εμφάνιση: μια κίτρινη στρογγυλή φατσούλα που κλαίει σαν να μην υπάρχει αύριο – μην το μπερδεύεις με αυτή που απλά χύνει ένα δάκρυ, ούτε με τα άλλα δυο που μοιάζουν να γελάνε κλαίγοντας. 

Καλά, πόσα emojis υπάρχουν (από περιέργεια); Σύμφωνα με το Unicode Standard μετράει κανείς 3.521 emojis. 

Άντε πάλι με τα ψηφιακά, και τι είναι το Unicode Standard παρακαλώ; Θα σου έλεγα να το γκουγκλάρεις αλλά επειδή ρώτησες ευγενικά το Unicode Standard είναι ένα διεθνές πρότυπο που στοχεύει στην κωδικοποίηση όλων των συστημάτων γραφής που χρησιμοποιούνται στον πλανήτη, ώστε να γίνει δυνατή η αποθήκευση τους -στη μνήμη ενός υπολογιστή. Τα emojis θεωρούνται κατά κάποιον τρόπο μια κοινή διάλεκτος (μια lingua franca), δεδομένου ότι έχουν καταφέρει να ξεπερνούν τα όποια εμπόδια και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, που ενδεχομένως υπάρχουν στις ομιλούμενες γλώσσες. Απεικονίζουν μια συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να διαφεύγει συχνά στον γραπτό λόγο μέσω διαδικτύου. Τα τελευταία χρόνια έχει συσταθεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, το Unicode Consortium, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ποια είναι τα τελευταία updates που βλέπουμε όσον αφορά τα emojis.  Αυτοί οι τύποι έχουν την έδρα τους στην Αμερική και συγκεκριμένα σε ένα βουνό της Καλιφόρνιας που με κάνει να αναρωτιέμαι, επιτέλους σε ποιο βράχο ζεις εσύ όλο αυτό το διάστημα;

Μην γκρινιάζεις και πες μου γιατί τόσο δράμα με το συγκεκριμένο; Πέρα από το γεγονός ότι είναι το πιο δημοφιλές emoji στο Twitter, φαίνεται ότι είναι το αγαπημένο emoji των ακροδεξιών στην Αμερική.

Αχά! Και που το βασίζουν αυτό; Λοιπόν, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που έκανε το Stanford Internet Observatory – ένα ινστιτούτο που διερευνά διαδικτυακά φαινόμενα  - το χρησιμοποιούν συνέχεια στο Gettr, περισσότερο απ’ όλα τα άλλα.

Gettr; Τι είναι αυτό; Το Gettr είναι μια αμερικάνικη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται μεταξύ άλλων το ακροδεξιό Twitter όπου συχνάζουν οι οπαδοί του Τραμπ και όσοι έχουν πάρει πόδι από το Facebook για τις ακραίες απόψεις τους. Από ότι φαίνεται τους έχει πιάσει η μιζέρια από τότε που έπεσε ο Τραμπ από την εξουσία και κλαίνε την μοίρα τους.  

Πάντως, κάτι μου λέει ότι υπάρχουν και χειρότερα emojis εκεί πέρα έξω; Μπορείς να πεις ότι υπάρχουν αρκετά αμφιλεγόμενα όπως το όπλο ή το μαχαίρι, ή η μελιτζάνα που χρησιμοποιείται ως σεξουαλικό υπονοούμενο για ένα συγκεκριμένο σημείο της ανδρικής ανατομίας ή το ροδάκινο που αντί για φρούτο συμβολίζει τα οπίσθια. Γενικά, τελευταία τα βλέπεις να εισβάλουν στον πολιτικό διάλογο με διάφορους τρόπους. Σε κάλυψα; 

Τελοσπάντων ας πούμε ότι είναι το χειρότερο, υπάρχει κάτι παραπλήσιο; Εχμ! Κάποιος πρότεινε να αντικατασταθεί με το κλαμένο πρόσωπο της Claire Danes στο Homeland. Η Carrie έτρωγε τα λυσσακά της από λυγμούς σε αυτή τη σειρά. Τσέκαρε αυτό, έχουν απαθανατίσει τα καλύτερα.

Ανατρίχιασα! Προτιμώ την φατσούλα χίλιες φορές. Εντάξει, μιλάμε απλά για emojis. Στο κάτω, κάτω της γραφής, κανείς δεν σου απαγορεύει να μισείς την ζωή σου για οτιδήποτε lol! 😂

Lol; Έλεος!! 😭

Τι να πεις; Πλάκα θα είχε να υπήρχε σε emoji το φάσκελο.

Τι να μην πεις; Η μελιτζάνα παραμένει το πιο βιτσιόζικο emoji απ’ όλα, ό,τι και να λέτε! 🍆


 

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ