Καφές εναντίον μπύρας: τι μας κάνει πιο δημιουργικούς;

Καφές εναντίον μπύρας: τι μας κάνει πιο δημιουργικούς; Facebook Twitter
0

Από επιστημονική άποψη, η δημιουργικότητα είναι η ικανότητα να σκεφτούμε κάτι πρωτότυπο μέσα από τις συνδέσεις μεταξύ γνώσεων που προϋπάρχουν στο μυαλό μας.

Ο μόνος τρόπος για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας είναι να κάνουμε διάλειμμα – εκτός κι αν έχουμε κάποιο μυστικό όπλο, όπως περιγράφει το TNW.

Κάθε πότης καφέ είναι εξοικειωμένος με την επίδραση ενός φλιτζανιού.

Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη εμποδίζει τους υποδοχείς αδενοσίνης, ξεγελώντας το μυαλό μας ότι έχουμε ακόμη πολλή ενέργεια. Αυτό το φαινόμενο κρατάει μόλις πέντε λεπτά αφού πιούμε τον καφέ.

Έτσι, μπορεί κανείς να πιστεύει ότι ο καφές του δίνει ενέργεια, αλλά απλά λέει στο σώμα ότι τα αποθέματα ενέργειας είναι περισσότερα από όσο είναι στην πραγματικότητα.

Το αλκοόλ έχει έναν άλλον τρόπο να επηρεάζει τη δημιουργικότητα.

Μετά από δύο μπίρες είμαστε λιγότερο επικεντρωμένοι και αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε λιγότερο για το τι συμβαίνει γύρω μας. Αλλά όπως έχουν ανακαλύψει οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο, αυτό μπορεί να είναι προς όφελος της δημιουργικότητας.

Αν και το αλκοόλ δεν είναι το ποτό της επιλογής όταν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και επικεντρωμένοι σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, φαίνεται ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο όταν θέλουμε να κατεβάσουμε ιδέες.

Τόσο ο καφές όσο και το αλκοόλ (με μέτρο) έχουν αποδειχτεί χρήσιμα βοηθήματα σε ορισμένους τύπους εργασιών, ωστόσο δε θα πρέπει να πίνετε τίποτα από τα δύο όταν πρέπει να επικεντρωθείτε σε λεπτομέρειες ή σε αναλύσεις, όπως είναι τα οικονομικά σας.

Αν αποφασίσετε να πιείτε καφέ και μπύρα ενώ δουλεύετε, θα έπρεπε να μείνετε στα δύο φλιτζάνια καφέ ή σε δύο μπύρες και να μην το κάνετε περισσότερο από μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Ο καφές και η μπύρα δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται ως μαγικά φάρμακα για τη δημιουργικότητα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ