Στο μέλλον οι γενετικές παθήσεις ίσως να μην περνάνε στο παιδί

Στο μέλλον οι γενετικές παθήσεις ίσως να μην περνάνε στο παιδί Facebook Twitter
2

Στο μέλλον οι μητέρες είναι πιθανό να μην περνάνε πια γενετικές παθήσεις στα παιδιά τους, καθώς επιστήμονες στις ΗΠΑ αναπτύσσουν μια γενετική τεχνική που θα επιτρέπει τη διόρθωση των μιτοχονδρίων, εμποδίζοντας πολλές παθήσεις να περάσουν  στις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η τεχνική δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα (ποντίκια) και μένει να δοκιμασθεί επίσης στους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων οι ερευνητές εισήγαγαν στο ωάριο της μητέρας ή στο πρώιμο έμβρυο ειδικά ένζυμα (ενδονουκλεάσες), που λειτουργούν ως μοριακά «ψαλίδια» και -μέσω «κοπτοραπτικής»- διόρθωσαν τα γενετικά σφάλματα στα μιτοχόνδρια. Η μέθοδος είναι αρκετά απλή και θα μπορούσε να εφαρμοσθεί εύκολα στις κλινικές γονιμότητας σε όλο τον κόσμο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Περιβάλλον / Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Πώς από ελπίδα για μια πιο καθαρή, πιο φτηνή ενέργεια και υποθήκη για ένα πιο «πράσινο» μέλλον, εν όψει της κλιματικής κρίσης, οι ανεμογεννήτριες έγιναν για πολύ κόσμο όχι μόνο ανεπιθύμητες αλλά και ο νο1 «ύποπτος» για εμπρησμούς δασών;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα καλοκαίρι για τα πανηγύρια

Living / Τα πανηγύρια φέτος είχαν μεγάλο σουξέ, και αυτό προκάλεσε γκρίνια

Θρασύτητα και εισβολή στα χωράφια των ντόπιων ή δικαίωμα στη διασκέδαση; Μπορούμε να μιλάμε για την αποικιοποίηση των φασέων στα νησιά; Η νέα γενιά ανακαλύπτει μαζικά τα πανηγύρια, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.
M. HULOT
«Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

Living / «Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

«Βλέπω μια συμβουλή για αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Screenshot. Έναν τρόπο δεσίματος του κασκόλ. Screenshot. Συνταγή για ταϊλανδέζικο κοτόπουλο. Screenshot. Έξυπνο πολιτικό σχόλιο στο Facebook. Screenshot».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Προφανως δε γνωριζεις (και δεν ειναι δικο σου λαθος) οτι ολα οσα γνωριζουμε για την ιατρικη (απο φαρμακα για το κρυολογημα, καρκινο, ή οτιδοιποτε αλλο μπορεις να φανταστεις) προερχονται απο βιολογικη ερευνα που εχει γινει σε πειραματοζωα, οπως ποντικια, δροσοφιλα (μυγα), σκουλικια και πολλα αλλα. Οποτε δε θα ελεγα οτι θελουμε να ζησουμε λιγα χρονια παραπανω αλλα οτι θελουμε να ζησουμε και να ζησουν ολοι καλυτερα. Τωρα αν διαφωνεις με κατι απο τα παραπανω ο μακραν καλυτερος τροπος για να το δειξεις θα ταν να μην ξαναπαρεις ποτε καποιο φαρμακο καθως και να μην επισκεφτεις ιατρο. Ξαναλεω δεν ειναι κακο που δε γνωριζες, αλλα ελπιζω να καταλαβες τωρα.....
Σε ποντικια; Δολοφονοι σα δε ντρεπεστε που θελετε να το παιξετε θεοι και σκοτωνετε τα ζωακια για να ζησετε λιγα χρονια παραπανω για να τρωτε ακομα πιο πολλα ζωακια...