Oι αόρατοι LGBT του Σότσι

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
7

[Από τον Θανάση Χαραμή]

 

«Λέμε ότι είναι δικό τους θέμα, είναι δική τους η ζωή. Όμως, αυτό δεν είναι αποδεκτό στον Καύκασο όπου ζούμε εμείς. Δεν έχουμε (σ.σ. ομοφυλόφιλους) στην πόλη μας»


 Ανατόλι Παχόμοφ, δήμαρχος του Σότσι στο ΒΒC

 Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

...

 

 Surprise! The Russian resort town's mayor is dead wrong

 

Thomas Peter(REUTERS) και Sergei Grits(AP Photo) από το Σότσι για το theweek.com

Tετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Ο ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων της lgtb κοινότητας Vladislav Slavsky ποζάρει με τον σύντροφό του σε πάρκο προάστιου του Σότσι

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Ο Andrew Tanichev, συνιδιοκτήτης του gay club The Mayak στο Σότσι

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Ο 32χρονος Oυκρανός Sergei Baklykov ετοιμάζεται να ερμηνεύσει τραγούδια υποδυόμενος την Whitney Houston στο Μayak

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Ακόμη ένας ερμηνευτής στα καμαρίνια του Mayak

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Μικρό διάλειμμα για τους ερμηνευτές του gay cabaret

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Aπό τα καμαρίνια του Mayak

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Aπό τα καμαρίνια του Mayak

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Aπό τα καμαρίνια του Mayak

 

Oι αόρατοι LGBT του Σότσι Facebook Twitter
Το show του Μayak

Φωτογραφία
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάκης Τλούπας: Ο φωτογράφος που αποτύπωσε μοναδικά την «ασπρόμαυρη» Ελλάδα

Φωτογραφία / Η απλότητα και η δύναμη των προγόνων μας στις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα

Η ιστορία του φωτογράφου που απαθανάτισε το δριμύ μεγαλείο της ελληνικής φύσης και τους φτωχούς ανθρώπους που έφτιαξαν κόσμο απ' τα χρειώδη: Μιλούν στη LIFO η κόρη του, Βάνια Τλούπα, και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή–Καπόν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Φωτογραφία / Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Πορτρέτα διάσημων και σκηνές δρόμου περιλαμβάνονται στην έκθεση «Irving Penn: Centennial» που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζεται στην Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Οταν μιλαμε για δικαιωματα, αναφερομαστε στην ΛΟΑΤ κοινοτητα που περιλαμβανει τους παντες. Γκει, λεσβιες, τρανς κλπΕιναι φυσικο σε μια χωρα με τετοια καταδιωξη των ομοφυλοφιλων να παρουσιαζονται ανοιχτα καποιες κατηγοριες που δεν μπορουν να κρυφτουν. Συνηθως αυτο συμβαινει οσο πιο υπαναπτυκτη ειναι μια χωρα. Στη δυτικη Ευρωπη εμφανιζονται πρωθυπουργοι, αλλου μονο τραβεστι. Σε ολο αυτο συμβαλλουν οι νομοι τυπου Πουτιν που "εξαφανιζουν" τους γκέι απ το δημοσιο βιο και ενισχυουν την καταδιωξη τους απο αρχες και πολιτες. Αλλος ενας αδαης ή υποκριτης ο δημαρχος που δεν εχει ιδεα περι ομοφυλοφιλιας. Αληθεια εδω ποσοι βγαινουν ανοιχτα στα μεσα; Πόσοι αλλοι θαυμαζουν τη Ρωσια του Πουτιν. Πόσοι παπαδες την ομειρευονται; Αντιστοιχες τετοιες βλακωδεις δηλωσεις ειχαμε και στην Ελλαδα απο πολιτικους. Ποσο παιζει το όλο θεμα με τους ομοφοβικους ολυμπιακους του Σοτσι στην Ελλαδα;
εναλλακτικά ο τίτλος : Oι αόρατοι "διεμφυλικοί" του Σότσι....γιατί εκτός από τον ακτιβιστή και τον σύντροφο του στην πρωτη φωτoγραφία και τον ιδιοκτήτη του gay bar στη δεύτερη (αναλογία 2 προς 10), μετά στις υπόλοιπες βλέπουμε μόνο διεμφυλικούς (αναλογία 8 προς 10)... δεν είναι κακό!!!!! το αντίθετο μάλιστα..... bravo στο Σότσι!!!!
Οι drag queens δεν είναι απαραίτητα διεμφυλικοί. Αν μιλάμε για άντρες που ντύνονται μόνο για τις ανάγκες ενός ψυχαγωγικού σόου (π.χ. Ζαχαράτος) ακόμα και η πολύ ευρεία ταμπέλα του "διεμφυλικού" (σε σχέση με το "διαφυλικός"που είναι πολύ πιο στενή έννοια) νομίζω ότι είναι υπερβολικό να χρησιμοποιείται.Επίσης είναι λογικό να δέχονται να φωτογραφηθούν μόνο όσοι δουλεύουν σε ένα γκέι μπαρ (και μάλιστα μεταμφιεσμένοι) και όχι όλοι οι υπόλοιποι π.χ οι θαμώνες που την ημέρα δουλεύουν σε κάποια υπηρεσία ή ένα κατάστημα και φοβούνται μήπως κάποιος τους αναγνωρίσει.