Keret house

Facebook Twitter
4

Το Keret House, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Jakub Szczesny του αρχιτεκτονικού γραφείου Centrala, αποτελεί τον χώρο εργασίας και προσωρινής διαμονής του συγγραφέα Etgar Keret, και είναι το πιο στενό σπίτι που έχει ποτέ κατασκευαστεί.

Το Keret House βρίσκεται στην Βαρσοβία της Πολωνίας και αποτελεί κατά βάση μια καλλιτεχνική εγκατάσταση, μιας και δεν πληροί τις προδιαγραφές του πολωνικού Οικοδομικού Κανονισμού. Είναι μία ένθετη κατασκευή μεταξύ δύο υφιστάμενων κτιρίων - το ένα προπολεμικό και το άλλο μεταπολεμικό - που συμβολίζει το πέρασμα δύο διαφορετικών ιστορικών περιόδων της Βαρσοβίας.

Πρόκειται για μία τριγωνική δυόροφη κατασκευή, προφανώς μεταλλική, με διαστάσεις μόλις 92 εκατοστά στο στενότερο σημείο της και 152 εκατοστά στο φαρδύτερο.

Η πρόσβαση σε αυτό το "σπίτι" γίνεται μόνο μέσω εξωτερικής σκάλας και όλος ο εσωτερικός του εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος κατά παραγγελία. Παρότι δεν έχει παράθυρα, είναι άπλετα φωτεινό λόγω των ημι-διάφανων υλικών κατασκευής του.


Το Keret House θα χρησιμεύσει ως ένα προσωρινό κατάλειμμα διάφορων καλλιτεχνών, με την προυπόθεση, βέβαια, να μην είναι κλειστοφοβικοί...

Design
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Design / Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Συνδυάζοντας τον τρόπο που διακοσμούσαν τα αρχαία ελληνικά αγγεία με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις κινεζικές πορσελάνες και φέρνοντάς τα όλα αυτά στο σήμερα, η βραβευμένη Κύπρια εικονογράφος δημιουργεί κεραμικά έργα που δεν μοιάζουν με άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dexamenes: Ο Νίκος Καραφλός μετέτρεψε ένα οινοποιείο του Μεσοπολέμου σε πολυτελές θέρετρο

Design / Dexamenes: Ο Νίκος Καραφλός μετέτρεψε ένα οινοποιείο του Μεσοπολέμου σε πολυτελές θέρετρο

Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του Dexamenes Seaside Hotel αξιοποίησε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κρασιών, εστιάζοντας στην εμπειρία της φιλοξενίας μέσα από την τέχνη, το κρασί, τη φύση και τον τοπικό πολιτισμό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Συνέντευξη / Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Η Βρετανή ενδυματολόγος που βραβεύθηκε με Όσκαρ για την εκπληκτική δουλειά της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου περιγράφει στη LiFO πώς έπλασε τον ενδυματολογικό κώδικα της Μπέλα Μπάξτερ με αφορμή την έκθεση των κοστουμιών της ταινίας στο Μουσείο Μπενάκη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

4 σχόλια
Σατανικό! Σκεφτείτε πόσο άνετοι θα φάνταζαν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της Κυψέλης αν οι κάτοικοί της ζούσαν σε τέτοια σπίτια. Να που πάντα υπάρχει μια λύση.