Αύριο στις 8.30 το βράδυ η "Ώρα της Γης"

Αύριο στις 8.30 το βράδυ η "Ώρα της Γης" Facebook Twitter
4

Το Σάββατο 29 Μαρτίου και στις 8.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ξεκινά η "Ώρα της Γης", η πρωτοβουλία του Αυστραλιανού WWF που έχει λάβει παγκόσμια χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια.

Κάθε χρόνο μνημεία, σύμβολα σε μεγάλες και μικρές πόλεις του κόσμου, δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και απλά ιδιωτικά σπίτια καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Φέτος είναι η 6η χρονιά που συμμετέχει η Ελλάδα, με τα φώτα να κλείνουν από τις 20:30 ως τις 21:30. Θα συμβάλλουν άλλα 157 κράτη με κεντρικό μήνυμα "Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα". 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Ελπίζω να έχετε καταλάβει το λόγο που γίνεται στις 8.30 το Σάββατο παντού. Μα φυσικά για να προλαβαίνουν τα μεγαλομάγαζα (διεθνώς) να κατεβάσουν στόρια (μετά το κλείσιμο των 8) και να μην επηρεάζει αυτό την πελατεία και τις πωλήσεις. Καλό το περιβάλλον μωρέ αλλά ας ξεπουλήσουμε πρώτα και μετά. Κι από την επόμενη μέρα στο φούλ πάλι οι φωτεινές πινακίδες και οι προβολείς. Μη τρελαθούμε κιόλας...
Aύριο στις 8,30 είναι η ώρα του βλάκα που νομίζει οτι σβήοντας τα φώτα για μία ώρα, θα αλλάξει κάτι, ή θα σταματήσουν οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες (όπως και ή Αυστραλία) να καίνε κάρβουνο για να παράξουν ρεύμα, γι΄αυτό θα έχω αναμένα τα φώτα όλο το εικοσιτετράωρο. Η κλιματική αλλαγή είναι μια αρχέγονη και αέναη διαδικασία, και δεν έχει να κάνει με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Ας μας εξηγήσει το αυστραλιανό WWF, γιατί απο υπερθέρμανση του πλανήτη που μας πιπιλάγανε το μυαλό πάνω απο 10 χρόνια, το γυρίσανε σε κλιματική αλλαγή, τους έκατσε βαρύ το κρύο του χειμώνα;