Ποιοι παράγοντες μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών

Ποιοι παράγοντες μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών Facebook Twitter
8

 Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκει τους άνδρες, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Παρότι και οι σύγχρονοι άνδρες προσπαθούν να κάνουν ευτυχισμένες τις γυναίκες, στον ερωτικό τομέα δεν φαίνεται να το πετυχαίνουν με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Υπήρξαν ηρωικές εποχές, που οι άνδρες ήσαν μόνο άνδρες, με αρρενωπή σκέψη, ήρωες, ιππότες, ακάματοι στον ερωτικό στίβο» λέει χαρακτηριστικά ο ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και συνεχίζει: «Αυτοί οι άνδρες δεν υπάρχουν πια. Τα λένε και οι γυναίκες στις παρέες τους. Δεν τις φλερτάρουν, δεν ρισκάρουν τη χυλόπιτα, δεν ξοδεύουν μια περιουσία για να τις κατακτήσουν, ούτε για καφέ δεν τις πάνε, γιατί δεν έχουν χρήματα. Από αυτούς τους άνδρες οι γυναίκες θέλουν τα πάντα… Έρωτα, πίστη, ασφάλεια και την προοπτική να γίνουν μανάδες, ερωμένες και σύντροφοι. Όμως αυτή η ασφάλεια είναι που καταλήγει… επισφαλής για τους άνδρες».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η αλλαγή των ρόλων στα δύο φύλα, η οικονομική στενότητα, που βάζει σε πρώτο πλάνο την επιβίωση, οι συγκρίσεις με άλλους άνδρες, ακόμα και η κριτική που τους ασκούν οι γυναίκες.

«Οι γυναίκες πλέον "αποκαθηλώνουν" τους άνδρες, εσκεμμένα ή μη, "γειώνοντας" την ερωτική τους επιθυμία, καθιστώντας τους συχνά ανενεργούς σεξουαλικά, γεμίζοντάς τους ανασφάλεια, βαρεμάρα και, τελικά, ανικανότητα» τονίζει ο κος Κωνσταντινίδης που προειδοποιεί ότι η ερωτική ζωή των ανδρών σήμερα περνά κρίση και βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η «ασάφεια» του φύλου φαίνεται πως δημιουργεί στον

άνδρα μια κρίση ταυτότητας του ποιος είμαι και τι θέλω, η οποία τον κάνει να φοβάται τη σύγκριση με τους άλλους άνδρες.

'Αλλοι παράγοντες που μπλοκάρουν την επιθυμία των ανδρών είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, πως οι άνδρες φοβούνται πλέον «τα εν δήμω», γιατί οι γυναίκες δεν μένουν σπίτι, αλλά εργάζονται, κυκλοφορούν και δεν φοβούνται να μιλήσουν για τις ερωτικές αδυναμίες του συντρόφου τους. Επίσης, εναντίον τους είναι η σκέψη ότι δεν είναι σίγουροι για το πόσο καλά τα καταφέρνουν στην ερωτική αρένα και ο φόβος πως εκεί έξω υπάρχει κάποιος, που είναι καλύτερος από αυτούς. Ένας διαχρονικός παράγοντας είναι η αίσθησή τους ότι υστερούν στο μέγεθος του πέους, αλλά και ότι οι γυναίκες τούς απορρίπτουν όταν αποφεύγουν το σεξ, προφασιζόμενες τον «κλασικό» πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με τον κο Κωσταντινίδη, οι γυναίκες πλέον σχολιάζουν τα πάντα για τον ερωτικό τους σύντροφο. Από το ροχαλητό του, την απόδοσή του, το πώς είναι μέσα στην οικογένεια, την οικονομική του κατάσταση και τις αποτυχίες του. «Από την άλλη, κάποιοι άνδρες φοβούνται σήμερα την αρρενωπότητα και πιστεύουν πως προβάλλεται η ομοφυλοφιλία σαν υγιής δύναμη» λέει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, στην προσπάθεια του να συμπληρώσει το παζλ των παραγόντων που μλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών.

Όσο για το κεφάλαιο απιστία, έχει άλλη ιδεολογική αξία για τον άνδρα. Η γυναίκα τού λέει πως δεν πήγε, απλά, με άλλον άνδρα, αλλά με έναν καλύτερο, που θα ήθελε να κάνει και παιδιά μαζί του. 'Αρα ο άλλος είναι καλύτερος από εκείνον.

«Η σύγκριση αυτή εξουθενώνει τον άνδρα. Τον κάνει να μη νιώθει πια την ασφάλεια που αισθανόταν, όταν είχε αποκλειστικά προνόμια "νόμου" και "κατοχής" στη σύντροφό του. Τον κάνει, όμως, και να αμφιβάλλει για τη ρήση της μαμάς του, πως είναι ο μοναδικός και ο ομορφότερος του κόσμου όλου» καταλήγει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ