Κεφτεδάκια IKEA-Η επιστροφή

Κεφτεδάκια IKEA-Η επιστροφή Facebook Twitter
9

Επιστρέφουν στο μενού των ΙΚΕΑ τα κεφτεδάκια που είχαν αποσυρθεί μετά την ανίχνευση σε αυτά dna αλόγου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος τροφίμων του ομίλου  υπάρχουν πλέον νέοι έλεγχοι στην αλυσίδα εφοδιασμού «από την κτηνοτροφική μονάδα έως το πιρούνι» του καταναλωτή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IKEA Foods Έντουαρντ Μοχρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι καφετέριες των καταστημάτων του ομίλου στη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία άρχισαν και πάλι χθες να πωλούν κεφτεδάκια.

Ο Μοχρ είπε επίσης ότι ο ΙΚΕΑ υποχρέωσε την προμηθεύτρια εταιρία Familjen Dafgard να διακόψει τη συνεργασία της με οκτώ από τους 15 προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένου του εισαγωγέα κρέατος που περιείχε κατά ένα μέρος του και κρέας αλόγου, ενώ θα μειώσει τον αριθμό των χωρών από τις οποίες αγοράζει κρέας. 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

7 σχόλια
Καλησπέρα, πάντως η αλήθεια είναι πως αν κάποιος έπρεπε να φάει κεφτεδάκια ή γενικά φαϊ απο το ΙΚΕΑ, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να το κάνει και όχι πρίν απο το σκάνδαλο. Τώρα τα ψειρίζουν όλα. Μ***κίες γράφω, σιγά μην φάω ποτέ απο το ΙΚΕΑ
Το άλογο βεβαίως και τρώγεται.. Η φαινυλβουταζόνη που ενδεχομένως περιέχεται σε αλογίσιο κρέας, προερχόμενα φυσικά όχι από εκτροφεία αλόγων αλλά από άλλες πλευρές, είναι το επικύνδυνο σημείο. Εξάλλου η απαγόρευση είναι ρητή "Ζώα που υφίστανται αγωγή με φενυλβουταζόνη δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα". Κατά τη γνώμη μου, κακώς αποσύρονται όλα τα τρόφιμα στα οποία έχει ανιχνευτεί DNA αλόγου. Ο έλεγχος θα έπρεπε να πήγαινε ένα βήμα παραπέρα: ύπαρξη ή όχι φαινυλβουταζόνης και τότε απόσυρση, ανάκληση, πανικός και ότι άλλο συνεπάγεται.