Κεφτεδάκια IKEA-Η επιστροφή

Κεφτεδάκια IKEA-Η επιστροφή Facebook Twitter
9

Επιστρέφουν στο μενού των ΙΚΕΑ τα κεφτεδάκια που είχαν αποσυρθεί μετά την ανίχνευση σε αυτά dna αλόγου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος τροφίμων του ομίλου  υπάρχουν πλέον νέοι έλεγχοι στην αλυσίδα εφοδιασμού «από την κτηνοτροφική μονάδα έως το πιρούνι» του καταναλωτή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IKEA Foods Έντουαρντ Μοχρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι καφετέριες των καταστημάτων του ομίλου στη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία άρχισαν και πάλι χθες να πωλούν κεφτεδάκια.

Ο Μοχρ είπε επίσης ότι ο ΙΚΕΑ υποχρέωσε την προμηθεύτρια εταιρία Familjen Dafgard να διακόψει τη συνεργασία της με οκτώ από τους 15 προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένου του εισαγωγέα κρέατος που περιείχε κατά ένα μέρος του και κρέας αλόγου, ενώ θα μειώσει τον αριθμό των χωρών από τις οποίες αγοράζει κρέας. 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Καλησπέρα, πάντως η αλήθεια είναι πως αν κάποιος έπρεπε να φάει κεφτεδάκια ή γενικά φαϊ απο το ΙΚΕΑ, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να το κάνει και όχι πρίν απο το σκάνδαλο. Τώρα τα ψειρίζουν όλα. Μ***κίες γράφω, σιγά μην φάω ποτέ απο το ΙΚΕΑ
Το άλογο βεβαίως και τρώγεται.. Η φαινυλβουταζόνη που ενδεχομένως περιέχεται σε αλογίσιο κρέας, προερχόμενα φυσικά όχι από εκτροφεία αλόγων αλλά από άλλες πλευρές, είναι το επικύνδυνο σημείο. Εξάλλου η απαγόρευση είναι ρητή "Ζώα που υφίστανται αγωγή με φενυλβουταζόνη δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα". Κατά τη γνώμη μου, κακώς αποσύρονται όλα τα τρόφιμα στα οποία έχει ανιχνευτεί DNA αλόγου. Ο έλεγχος θα έπρεπε να πήγαινε ένα βήμα παραπέρα: ύπαρξη ή όχι φαινυλβουταζόνης και τότε απόσυρση, ανάκληση, πανικός και ότι άλλο συνεπάγεται.