Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη

Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη Facebook Twitter
Ζώντας στα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας και γνωρίζοντας τους ανθρώπους αυτούς, ήθελα εδώ και αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με αυτό τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μου και σπάνια έχει απασχολήσει το ελληνικό σινεμά.
0

O Bαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη.

Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα.

Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων.

Θέλει σεβασμό και οικογένεια.

Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

Δείγμα αληθινά ανεξάρτητου κινηματογράφου, γυρισμένο με έναν αστίλβωτο ρεαλισμό και βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το πολυαναμενόμενο «Πρόστιμο» έχει να επιδείξει, εκτός από την αιχμηρή του σκηνοθετική γραφή και ένα εξαιρετικό καστ που απαρτίζουν οι: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βαγγέλης Μουρίκης, Βασίλης Άγγελος Αναστασίου (Θύτης), Όμηρος Πουλάκης, Φένια Αποστόλου, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Οικονομίδης, Αχιλλέας Κυριακίδης και Πηνελόπη Τσιλίκα.

Αναφορικά με την ιστορία του φιλμ, που συμμετείχε στα Alba script Lab του Balkan Film Market 2017 και στο Agora Work In Progress Section του περσινού Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και θα κάνει την πρεμιέρα του στο φετινό, 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και για την περιπέτεια της ολοκλήρωσης του, ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης αφηγείται:

«Το 2014 γνώρισα τον πραγματικό ήρωα της ιστορίας μου, έναν ντίλερ κάνναβης που τύχαινε να είναι ξάδερφος ενός καλού μου φίλου. Ο "Βαγγέλης" δεν έχει να κάνει με αυτό που λέμε "υπόκοσμο" ή "περιθώριο", είναι ένας άκακος άνθρωπος της διπλανής πόρτας που περνάει απαρατήρητος. Συζητώντας μαζί του, εντυπωσιάστηκα από την ιστορία και το μπλέξιμό του με τον "Πέτρο", έναν άνθρωπο της νύχτας (και αρραβωνιαστικό της αδελφής του). Η δε "οικογενειακή" τους επαφή εξελίχθηκε σε φιλία, και στη συνέχεια, συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες.

Με βάση αυτή την ιδιαίτερη σχέση, το Πρόστιμο μελετά τους συγκεκριμένους χαρακτήρες, τις αντιλήψεις και τις συγκρούσεις τους μέσα στη δουλειά και την οικογένεια, σε μια ιστορία με έντονα, βίαια στοιχεία αλλά και χιούμορ: Πολλές σκηνές που γράφαμε με τον Πάνο (σ.σ.: Πάνος Τράγος – συν-σεναριογράφος της ταινίας), τις αντιμετωπίζαμε ως κωμικές, η προσέγγιση όμως είναι ρεαλιστική, καθώς οι ηθοποιοί μιλούν τη γλώσσα και φορούν τα ρούχα των πραγματικών ανθρώπων που υποδύονται.

Ζώντας στα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας και γνωρίζοντας τους ανθρώπους αυτούς, ήθελα εδώ και αρκετά χρόνια να κάνω το Πρόστιμο και να ασχοληθώ με αυτό τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μου (ενώ είναι ταυτόχρονα και αθέατος) και σπάνια έχει απασχολήσει το ελληνικό σινεμά – σε μια ταινία που έχει τη σεναριακή δομή μίας αμερικάνικης crime ταινίας αλλά με γεύση βαλκανική».

Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη Facebook Twitter
«Το 2014 γνώρισα τον πραγματικό ήρωα της ιστορίας μου, έναν ντίλερ κάνναβης που τύχαινε να είναι ξάδερφος ενός καλού μου φίλου».
Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη Facebook Twitter
Μαρία Μπαλούτσου
Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη Facebook Twitter
Βαγγέλης Μουρίκης
 

Το teaser της ταινίας

 

Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης

Σενάριο: Πάνος Τράγος και Φωκίων Μπόγρης

Σύμβουλος Σεναρίου: Γιώργος Τελτζίδης

Παραγωγή: Chase the Cut, σε συμπαραγωγή με την Authorwave

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος

Σκηνικά - Κοστούμια: Βασιλίνα Κουλιού

Μακιγιάζ: Αρης Βερέμης

Mουσική: Jay Glass Dubs, Άκης Καπράνος, Ahiyava

Ήχος: Λευτέρης Καμπαλώνης

Sound Design / Μίξη: Σπύρος Αραβοσιτάς

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος και Φωκίων Μπόγρης

Color Correction: Γρηγόρης Αρβανίτης

VFX: Yafka

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καραγιαννάκη

Συμπαραγωγοί: Πάναγιώτης Μπεζιργιανίδης, Πάνος Μπίσδας

Παραγωγοί: Μαρία Καραγιαννάκη και Φωκίων Μπόγρης 

https://www.instagram.com/f_bogris/

https://www.instagram.com/prostimo_2020/

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O ελληνικός κινηματογράφος την εποχή του κορωνοϊού: Πώς θα γυριστούν νέες ταινίες;

Οθόνες / O ελληνικός κινηματογράφος την εποχή του κορωνοϊού: Πώς θα γυριστούν νέες ταινίες;

Αναβολές, ακυρώσεις, προσαρμοσμένα σενάρια, οργουελικές συνθήκες και πρωτόκολλα γυρισμάτων και η ανάγκη προσέλκυσης ξένων παραγωγών στην Ελλάδα συνθέτουν αυτήν τη στιγμή τον εγχώριο κινηματογραφικό χάρτη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sly Lives!: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκηπα

Daily / «Sly Lives!»: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκηπα

Ένα εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ στο Disney+ για τη διαστημική άνοδο και την αργόσυρτη πτώση του ιδιοφυούς Sly Stone, ηγέτη της πιο εντυπωσιακά πολυμορφικής μπάντας όλων των εποχών, τόσο ηχητικά όσο και εμφανισιακά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Daily / The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στην Ταϊλάνδη μεταφέρεται ο νέος κύκλος της επιτυχημένης σειράς που μόλις ξεκίνησε, φανερώνοντας κάποια σημεία κόπωσης, παρά το πάντα εντυπωσιακό στήσιμό της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού στο εικαστικά υποβλητικό, παγωμένο Ice Tower της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς

Berlinale 75 / «Τhe Ice Tower»: Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού

Η Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς σπάει αθόρυβα την ψευδαίσθηση του παραμυθιού, δημιουργώντας μια τεράστια, παγωμένη φιλμική επιφάνεια με στραφταλιστές αντανακλάσεις και κενή ψυχή, όπως ακριβώς είναι στην ουσία της η snow queen.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
Γιάννης Μπακογιαννόπουλος

Οι Αθηναίοι / Γιάννης Μπακογιαννόπουλος: «Η δημοσιότητα που έχω είναι μεγαλύτερη από την αξία μου»

Τη δεκαετία του '50 έβγαλε το πιο φτηνό εισιτήριο, βρέθηκε στο Παρίσι και κοιμόταν στο πάτωμα, προκειμένου να γνωρίσει το «μαγικό σύμπαν» του κινηματογράφου. Ο Βούλγαρης τον φωνάζει ακόμα «δάσκαλο», ενώ κάποτε του έλεγαν ότι οι κριτικές του έμοιαζαν να απευθύνονται μόνο στους φίλους του. Όμως εκείνος παρέμεινε πιστός στον δικό του δρόμο. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
10 όχι και τόσο προβλέψιμες ερωτικές ιστορίες για streaming

Οθόνες / 10 όχι και τόσο προβλέψιμες ερωτικές ιστορίες για streaming

Ξεψαχνίσαμε τον κατάλογο που προσφέρουν οι πλατφόρμες streaming και σας παρουσιάζουμε δέκα ταινίες κατάλληλες για την πιο αγαπησιάρικη μέρα του χρόνου, ώστε να μη χρειαστεί να καταφύγετε ξανά στις συνηθισμένες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ