Γεωργία Καρούντζου: «Είμαστε ανοιχτοί. Όλα τα άλλα ακολουθούν»

«Είμαστε ανοιχτοί. Όλα τα άλλα ακολουθούν» Facebook Twitter
Η Γεωργία Καρούντζου είναι Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI.
0

ΣΤΗΝ JTI ΕΧΟΥΜΕ μια αδιαπραγμάτευτη και ευαισθητοποιημένη στάση πάνω σε ζητήματα αποκλεισμού, προκαταλήψεων και διακρίσεων. Άλλωστε, πώς θα ήταν δυνατό μια τόσο μεγάλη, διεθνής εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε 130 χώρες του κόσμου, απασχολώντας 40.000 εργαζομένους από 118+ εθνικότητες, να δέχεται, να στηρίζει ή να επικροτεί πρακτικές άνισης μεταχείρισης; 

Το ανοιχτό πνεύμα που διαπνέει την επιχειρηματική μας κουλτούρα και τη νοοτροπία μας δεν «βλέπει» φύλα, χρώμα δέρματος, εθνικότητες, θρησκείες, σεξουαλικό προσανατολισμό ή αναπηρίες, αλλά ταλέντα, ικανότητες, γνώσεις και πάθος για αλλαγή, προσβλέποντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. 

Φέτος η JTI κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα του Top Employers Institute με τους κορυφαίους εργοδότες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Η κουλτούρα αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει τόσο στη λειτουργία της εταιρείας και τα αποτελέσματά της όσο και στους ανθρώπους της. Μόνο έτσι μπορούμε να καταστήσουμε την JTI ένα ακόμη καλύτερο μέρος για να εργάζεται κανείς. 

718
To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Η JTI δεν περιμένει τις αλλαγές σε τοπικό επίπεδο για να κάνει τη διαφορά. Το ανοιχτό πνεύμα της εταιρείας εκφράζεται μέσα από νέες πολιτικές, όπως αυτή της γονικής άδειας που εφαρμόζεται διεθνώς και στην Ελλάδα, παρέχοντας 20 εβδομάδες άδειας σε κάθε εργαζόμενο που κάνει παιδί, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου απόκτησής του παιδιού. Ή όταν καθόμαστε σε ένα τραπέζι, άνδρες και γυναίκες, και συζητάμε θέματα ισότητας. 

Φέτος η JTI κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα του Top Employers Institute με τους κορυφαίους εργοδότες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το να είμαστε διεθνώς μία από τις πρώτες εταιρείες που έλαβαν την πιστοποίηση Παγκόσμιου Πρότυπου Ισότητας (Global Equality Standards) από την Ε.Υ. είναι ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό. Αλλά δεν μένουμε εκεί, δρέποντας απλώς τις δάφνες μας. Είμαστε ανοιχτοί και προχωράμε. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Ιδέες
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα που ανακάλυψε από τι είναι φτιαγμένα τα αστέρια

Ιδέες / Η γυναίκα που ανακάλυψε από τι είναι φτιαγμένα τα αστέρια

Η περίπτωση της αστροφυσικού Σεσίλια Πέιν-Γκαπόσκιν που επέλυσε μόνη της ένα από ένα από τα πιο πιεστικά επιστημονικά ζητήματα αλλά η έρευνά της «καπελώθηκε» από το κατεστημένο της εποχής
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
π. Αλέξανδρος: «Ο Χριστός δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα κρεβάτια των ανθρώπων»

Ένα ανοιχτό μυαλό / π. Αλέξανδρος: «Ο Χριστός δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα κρεβάτια των ανθρώπων»

Ο π. Αλέξανδρος, πρώην καθηγητής Θεολογίας που έγινε παπάς στα 66 του και λειτουργεί στη δημοτική, στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά στην Πλάκα, είναι από τους ιερωμένους που ξεχωρίζουν για την προοδευτικότητα, την ανοιχτοσύνη και το καινοτόμο πνεύμα τους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tι κάνει την αγάπη τόσο δύσκολη;

Βιβλίο / Tι κάνει την αγάπη τόσο δύσκολη;

Γνωστός από το αιρετικό βιβλίο του "Έρωτος Φύσις", ο πατέρας Φιλόθεος αναγνωρίζει τις ομοιότητες μεταξύ ψυχοθεραπείας και θρησκείας και τις προσπάθειες της επίσημης Εκκλησίας να προσεκλύσει "νέα πελατεία". Τονίζει, όμως, πάντα ότι το μέτρο της αληθινής πίστης είναι μόνο η αγάπη.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΡΙΑΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
«Δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, τελεία και παύλα», σύμφωνα με επιφανή Αμερικανό νευροεπιστήμονα

Ιδέες / «Δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, τελεία και παύλα», σύμφωνα με επιφανή Αμερικανό νευροεπιστήμονα

Ο Robert Sapolsky, καθηγητής Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σχεδόν όλη η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πέρα από τον συνειδητό μας έλεγχο.
THE LIFO TEAM
Μικαέλ Φεσέλ: «Η αμφισβήτηση του κατεστημένου είναι αδιαχώριστη από μια νέα οικονομία των σωμάτων και των ηδονών»

Βιβλίο / Μικαέλ Φεσέλ: «Η αμφισβήτηση του κατεστημένου είναι αδιαχώριστη από μια νέα οικονομία σωμάτων και ηδονών»

Μπορούμε, άραγε, ζώντας σε έναν άδικο κόσμο, να απολαμβάνουμε απενοχοποιημένα και δίχως να συναινούμε έστω αθέλητα στην ανισότητα και στην εκμετάλλευση; Είναι η ηδονοθηρία καθαρά ατομική, και ατομικιστική, υπόθεση ή μπορεί να ενταχθεί οργανικά στις πολιτικές της επιθυμίας και των σωμάτων; Πόσο επίκαιρα είναι σήμερα συνθήματα όπως το «επανάσταση για την καύλα της»; Ιδού πώς το φιλοσοφεί το θέμα ο συγγραφέας του βιβλίου «Κόκκινα Φανάρια – Η ηδονή και η αριστερά» (εκδ. Πόλις).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ