Η ταλαντούχα κυρία ντε Τζενέρις

Η ταλαντούχα κυρία ντε Τζενέρις Facebook Twitter
2

Έχει κάνει σχεδόν τα πάντα στη βιομηχανία του θεάματος - και το έχει κάνει με επιτυχία. Σειρές, ταινίες, τηλεοπτικά τοκ σόου, συνεντεύξεις με τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ και φυσικά, την παρουσίαση των Όσκαρ, έναν ρόλο που έχουν αναλάβει πολλοί στο παρελθόν, ελάχιστοι όμως έχουν καταφέρει να περατώσουν με επιτυχία.

Το 2007, η Έλεν ντε Τζενέρις παρουσίασε την 79η τελετή για πρώτη φορά και έγινε το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο άτομο που αναλαμβάνει αυτή τη θέση, μια και οι παραδοσιακά συντηρητικές απόψεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αντικατοπτρίζονται τόσο στις επιλογές της στις βραβεύσεις όσο και στα ίδια τα σόου που διοργανώνει. «Τι υπέροχη βραδιά! Υπάρχει τόση διαφορετικότητα σε αυτή την αίθουσα και μάλιστα σε μια χρονιά που έχουν ειπωθεί τόσα αρνητικά για τις φυλές, τις θρησκείες και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων. Όμως, αν δεν υπήρχαν μαύροι, Εβραίοι και γκέι δεν θα υπήρχαν τα Όσκαρ, και κανείς δεν θα ονομαζόταν Όσκαρ». Αυτή ήταν μόνο μία από τις εύστοχες ατάκες που είχε εξαπολύσει η παρουσιάστρια που είναι παντρεμένη από το 2008 με την ηθοποιό Πόρσια ντε Ρόσι.

Η 56χρονη ντε Τζενέρις θα βρεθεί και φέτος στη σκηνή του Dolby Theatre με όλη την εμπειρία της στον αυτοσχεδιασμό, το σωστό timing και τα όρια ανάμεσα στη σάτιρα, το χιούμορ και την ποιοτική παρουσίαση. Έχοντας κερδίσει και η ίδια πολλά βραβεία για τις καλλιτεχνικές της επιλογές, έχει παρουσιάσει στο παρελθόν με επιτυχία πολλές τελετές απονομής, κλέβοντας συνήθως την παράσταση από τους ίδιους τους νικητές.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες στιγμές της σε παλαιότερες απονομές:

1. Emmy 2006 - Κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερο τοκ σόου (The Ellen De Generes Show)

 

2. Κλέβοντας τη δόξα από τη Μπιγιονσέ στα Grammy του 2013

 

3. Oscar 2007 - Προτείνοντας στον Μάρτιν Σκορσέζε ένα δικό της σενάριο

 

4. Μόνο η Έλεν θα μπορούσε να κάνει αστεία την παρουσίαση ενός «βαρετού» βραβείου όπως αυτό για το καλύτερο τηλεπαιχνίδι

 

5. Κερδίζοντας το Emmy καλύτερου σεναρίου για το επεισόδιο του Ellen όπου έκανε come out (1997 - The Puppy Episode)

 

6. Oscar 2007 - Ζητώντας από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να τραβήξει μια φωτογραφία της με τον Κλιντ Ίστγουντ για το προφίλ της στο MySpace

 

7. Oscar 2007 - Ώρα για λίγη ηλεκτρική σκούπα. Η Πενέλοπε Κρουζ μαζεύει έντρομη την ουρά του φορέματός της.

 

8. Η αξέχαστη φάρσα στην Τέιλορ Σουίφτ

 

+ Από πρόσφατο επεισόδιο του The Ellen deGeneres Show με καλεσμένη την υποψήφια (και φέτος) για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Μέριλ Στριπ

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Οθόνες / Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Στο Φεστιβάλ Βενετίας έκανε πρεμιέρα ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται την παράξενη ιστορία της ταινίας «Η μέρα που έκλαψε ο κλόουν», που ο διάσημος κωμικός ήθελε να θαφτεί για πάντα.
THE LIFO TEAM
Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Οθόνες / Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Το έτοιμο να βάλει πλώρη για τα Όσκαρ και γατόφιλο «Flow» και το ιρλανδικό «Oddity», που μας έκοψε τη χολή, θα κάνουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

The Review / Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (aka Αλεκσάντερ Πλατς) συζητούν για τη νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον, για τη φιλμογραφία του και τις εμμονές του, για τις μεγάλες παρεξηγήσεις γύρω από το πρόσωπο του και για το ειδύλλιό του με τη Μόνικα Μπελούτσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Θλιμμένης Συζύγου;

Οθόνες / Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της θλιμμένης συζύγου;

Στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, η ηθοποιός μοιάζει να υποδύεται αποκλειστικά όμορφες γυναίκες που υπάγονται σε υψηλές φορολογικές κλίμακες, τις βαρύνουν όμως τα κασμιρένια μαντήλια και το ταραγμένο παρελθόν τους.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια