Ο Λεονάρντο σε κέφια με τον Αλεχάντρο

Ο Λεονάρντο σε κέφια με τον Αλεχάντρο Facebook Twitter
0

Επειδή, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, στο φετινό ταξίδι των Όσκαρ, που παρακολουθήσαμε και φέτος λεπτό προς λεπτό αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema, φρόντιζα να υμνώ τους μεγάλους πρωταγωνιστές της «Επιστροφής», έφτασε η ώρα για το μεγάλο κλείσιμο… Η αλήθεια είναι, ότι ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Και ο έρωτας μου για τον μεξικανό σκηνοθέτη, ξεκινούσε από τον τίτλο και κρυβόταν πίσω από κάθε πρόταση. Όπως καταλαβαίνετε, όταν σήκωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το χρυσό αγαλματάκι (είναι ο τρίτος στην ιστορία του θεσμού όπως χαρακτηριστικά σας είχα αναφέρει και στο άρθρο για τις υποψηφιότητες στο Όσκαρ σκηνοθεσίας), απλά το χαμόγελο καρφώθηκε στο πρόσωπο και δεν έλεγε να φύγει… Όχι ότι θα με χαλούσε να πάρει και το βραβείο καλύτερης ταινίας, αλλά και το «Spotlight» ήταν μια πολλή δυνατή ιστορία, που συν τοις άλλοις αναφέρεται σε ένα πραγματικά τραγικό ζήτημα (ανοιχτή πληγή δυστυχώς ακόμα και σήμερα) και που μας θυμίζει τι είναι αυτό που λέμε μάχιμη δημοσιογραφία. Οπότε και λόγω επαγγέλματος, τίθεμαι και συναισθηματικά θετικά προς την νικήτρια ταινία.

Στο θέμα μας όμως πάλι, που δεν είναι άλλο από τον Αλεχάντρο Ινιαρίτου και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Μερικά λεπτά μόλις μετά την βράβευση όταν ρωτήθηκε, τι σήμαινε για αυτόν αυτή η διάκριση, ο σκηνοθέτης απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος. Κάθε έργο είναι σαν ένας γιος. Δεν μπορείς να αγαπάς ένα γιο περισσότερο από τον άλλο. Αγαπάω αυτό το έργο, όπως αγαπάω και το Birdman.»  

Ο Λεονάρντο σε κέφια με τον Αλεχάντρο Facebook Twitter

Για τον ίδιο άλλωστε, η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλη την ομάδα καθότι όπως εξομολογείται «Πιστεύω ότι το βραβείο το έλαβα εκ μέρους όλων αυτών που έκαναν αυτήν την ταινία πραγματικότητα. Δεν θα μπορούσα να είναι πιο χαρούμενος.»

Περισσότερο ενδιαφέρον όμως έχουν οι δηλώσεις του Ντι Κάπριο που γελοιογραφίες τον θέλανε να χάνει για 6η φορά από την… αρκούδα. Ο ίδιος αναφέρει στοχαστικά «Μεγάλωσα στο ανατολικό Λος Άντζελες, πολύ κοντά στο σύστημα του Χόλυγουντ, αλλά αισθανόμουν όλη μου τη ζωή αποκομμένος. Με το να έχω γονείς που μου επιτρέψανε να είμαι μέρος αυτής της βιομηχανίας, να πηγαίνω σε ακροάσεις κάθε μέρα μετά το σχολείο και να μου λένε ιστορίες όπως αυτή, έκαναν μια τέτοια νίκη ένα όνειρο που το είχα από τεσσάρων χρόνων πραγματικότητα.»  

Ο Λεονάρντο σε κέφια με τον Αλεχάντρο Facebook Twitter

Στα backstage, το οσκαρικό ζεύγος Ινιαρίτου-Ντι Κάπριο, απόλαυσαν την νίκη τους, αποδίδοντας τα εύσημα ο ένας στον άλλον για την καλή δουλειά που έγινε. Όσο για τον Ντι Κάπριο, εξομολογείται ότι η εν λόγω ταινία υπήρξε για αυτόν υποδειγματική. Μία πραγματική ιστορία. Ένα ταξίδι που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει. Ενώ, αναφορικά με την νίκη του, σημείωσε ότι όλοι πάντα αγωνίζονται για το καλύτερο των όσων κάνουν. Η χρονιά αυτή για τον Λεό ήταν απίστευτα σουρεάλ, δεδομένης της συγκλονιστικής υποστήριξης που έλαβε, για την οποία δηλώνει και πραγματικά ευγνώμων.

Ασφαλώς, όπως και στην ομιλία έτσι και πίσω από τα φώτα της σκηνής, σημείωσε την κλιματολογική αλλαγή και πως αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή που έχει έως τώρα αντιμετωπίσει ο πολιτισμός μας. Ήθελε άλλωστε να είναι σε θέση να το θίξει αυτό το μείζον ζήτημα, καθότι θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να δράσουμε σε κάτι τόσο επιτακτικό. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι όποιος δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή, δεν πιστεύει στην σύγχρονη επιστήμη και στις εμπειρικές αλήθειες, θέτοντας εαυτόν στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Ότι πρέπει όλοι να ενωθούμε και να ψηφίζουμε ηγέτες που νοιάζονται για το αύριο μας και τον πολιτισμό. Τάδε έφη Ντι Κάπριο. Ωραίος άνθρωπος, μέσα και έξω. Respect.

Για όσους δεν είδαν την "Επιστροφή", θα κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα στα κανάλια Novacinema σύντομα, δηλαδή πολύ λίγο μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες και 1 χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι. Για αυτό, μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια των οσκαρικών ταινιών και δείτε τις ταινίες που θέλετε και live και Οn Demand μέσω Nova GO σε tablet, laptop ή smartphone χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Οθόνες / Η ανάσταση της καταστροφικής «κωμωδίας» που γύρισε ο Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα

Στο Φεστιβάλ Βενετίας έκανε πρεμιέρα ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται την παράξενη ιστορία της ταινίας «Η μέρα που έκλαψε ο κλόουν», που ο διάσημος κωμικός ήθελε να θαφτεί για πάντα.
THE LIFO TEAM
Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Οθόνες / Το καλύτερο animation και η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Το έτοιμο να βάλει πλώρη για τα Όσκαρ και γατόφιλο «Flow» και το ιρλανδικό «Oddity», που μας έκοψε τη χολή, θα κάνουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

The Review / Μήπως ο Τιμ Μπάρτον χρειαζόταν έναν δεύτερο «Σκαθαροζούμη» περισσότερο από εμάς;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (aka Αλεκσάντερ Πλατς) συζητούν για τη νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον, για τη φιλμογραφία του και τις εμμονές του, για τις μεγάλες παρεξηγήσεις γύρω από το πρόσωπο του και για το ειδύλλιό του με τη Μόνικα Μπελούτσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Θλιμμένης Συζύγου;

Οθόνες / Γιατί έχει κολλήσει η Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της θλιμμένης συζύγου;

Στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, η ηθοποιός μοιάζει να υποδύεται αποκλειστικά όμορφες γυναίκες που υπάγονται σε υψηλές φορολογικές κλίμακες, τις βαρύνουν όμως τα κασμιρένια μαντήλια και το ταραγμένο παρελθόν τους.
THE LIFO TEAM