heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας

heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
Το κρασί στο heteroclito είναι χαρά, γνώση και προσιτή απόλαυση. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Το heteroclito είναι ο απόλυτος οινικός προορισμός στο κέντρο της Αθήνας. Δημιουργήθηκε το 2012 για να συστήσει σε όσους αγαπούν το κρασί τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τον κρυμμένο πλούτο της ελληνικής γης. Γρήγορα αναγνωρίστηκε διεθνώς από έγκυρα περιοδικά και opinion makers κρασιού. Στην κάβα του heteroclito θα βρείτε περισσότερες από 200 ελληνικές ετικέτες, ορισμένες, εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, με έμφαση σε κρασιά για τα οποία ακολουθήθηκαν ήπιες μέθοδοι καλλιέργειας και οινοποίησης (natural wines). Γιατί η ποιότητα καθορίζεται πρωτίστως από την πρώτη ύλη και η ανθρώπινη διαχείριση της φύσης παράγει καλύτερο αποτέλεσμα.


To δημοφιλές wine bar «μεγάλωσε» φέτος με ένα νέο χώρο ακριβώς δίπλα από τον γνωστό. Εδώ, θα βρείτε μια διαφορετική οινική λίστα που δεν περιορίζεται στον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και μια μικρή επιλογή από κρύα πιάτα.


Η ομάδα του heteroclito πρόθυμα θα λύσει κάθε απορία και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κρασί που σας ταιριάζει. Όλες τις ετικέτες μπορείτε να τις αγοράσετε για το σπίτι, με τιμές κάβας. Το κρασί στο heteroclito είναι χαρά, γνώση και προσιτή απόλαυση.

heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
Στην κάβα του heteroclito θα βρείτε περισσότερες από 200 ελληνικές ετικέτες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
To δημοφιλές wine bar «μεγάλωσε» φέτος με ένα νέο χώρο ακριβώς δίπλα από τον γνωστό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

heteroclito cave & bar a vin, Φωκίωνος 2 & Πετράκη (απέναντι από τη Μητρόπολη), Καθημερινά από τις 12:30, Κυριακή από τις 18:00. Στο heteroclito δεν γίνονται κρατήσεις. First come, first served.

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ