Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών, ερευνητές από τη Βόρεια Ισπανία εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ειδικών «ενεργών» συσκευασιών που θα μπορούν να κρατάνε φρέσκα τα τρόφιμα που θα προστατεύουν, ακόμα και σε περίπτωση που ανοιχτούν.
Αυτή την περίοδο αναπτύσσονται τρεις διαφορετικές τεχνικές που έχουν ως στόχο την προστασία των τροφίμων από την ανάπτυξη της μούχλας.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι νέες μέθοδοι δεν θα είναι ασφαλείς για την υγεία των καταναλωτών που ενδεχομένων έχουν κάποια αλλεργία.