Dimand: Βιώσιμη ανάπτυξη και στον κλάδο της φιλοξενίας

Enso Hotel Piraeus Facebook Twitter
Enso Hotel Piraeus. Φωτ.: Νίκος Δανιηλίδης
0

Από την αρχή της λειτουργίας της, η DΙΜΑΝD Real Estate Development έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία των πράσινων κτιρίων στον πυρήνα της δραστηριότητάς της. Η εταιρεία ουσιαστικά έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα αγορά στο real estate, καθιερώνοντας υψηλά πρότυπα στην υλοποίηση σύγχρονων βιοκλιματικών κτιρίων, γραφείων, αστικών αναπλάσεων μεγάλου μεγέθους, σύνθετων έργων μεικτών χρήσεων και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αφουγκραζόμενη τις αλλαγές σε κάθε τομέα του real estate επέκτεινε τις δραστηριότητές της και στον γεμάτο προοπτικές χώρο του hospitality, καθώς διέκρινε εγκαίρως την ανάγκη για μετάβαση σε μια πιο πράσινη, βιοκλιματική και βιώσιμη εποχή και για τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί τη βασική παράμετρο δημιουργίας και ύπαρξης της πράσινης αρχιτεκτονικής με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τον χρήστη αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον. Από την άλλη, τα ξενοδοχεία αποτελούν την πιο δαπανηρή κατηγορία κτιριακών εγκαταστάσεων που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Είναι ενδεικτικό ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία ευθύνεται περίπου για το 1% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Τα κτίρια-ξενοδοχεία της DIMAND εντάσσονται στη φιλοσοφία του βιοκλιματικού σχεδιασμού, της αειφορίας και της πράσινης πολιτικής και διατηρούν τα χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα κτίρια που αναπτύσσει η εταιρεία, όπως ο δυναμισμός, η καινοτομία και η δημιουργικότητα.

Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να εφαρμόζει βιοκλιματικές μεθόδους και πράσινες τεχνολογίες στα κτίρια που αναπτύσσει, προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη και σε αυτά τα ειδικά κτίρια του hospitality. 

Moxy Athens Facebook Twitter
Moxy Athens. Φωτ.: Νίκος Δανιηλίδης

Το πρώτο τέτοιου είδους πράσινο ακίνητο που ανέπτυξε στον χώρο της φιλοξενίας ήταν το Moxy Patra Marina Hotel. Στη συνέχεια δημιούργησε το Enso Hotel Piraeus στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, ένα νέο urban ξενοδοχειακό συγκρότημα κοντά στο λιμάνι. Επίσης, «χάρισε» στην Αθήνα το πιο fun green ξενοδοχείο της, το Moxy Athens City, που άνοιξε τις πόρτες του εισάγοντας την πόλη σε μια νέα, διασκεδαστική εκδοχή διαμονής. 

Η σχέση του τουρισμού και της φιλοξενίας με την αειφόρο ανάπτυξη είναι πλέον άρρηκτη, αναφέρει ο Νίκος Τρικουράκης, Head of Hospitality της DIMAND: «Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που δίνεται στη βιωσιμότητα όσον αφορά την ανάπτυξη ακινήτων φιλοξενίας της DIMAND, σε συνδυασμό με την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτουμε, αναβαθμίζει τα έργα της, καθιστώντας τα μοναδικά, ενώ παράλληλα ικανοποιεί τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας την ευημερία μας στο παρόν και στο μέλλον».

Τα κτίρια-ξενοδοχεία της DIMAND εντάσσονται στη φιλοσοφία του βιοκλιματικού σχεδιασμού, της αειφορίας και της πράσινης πολιτικής και διατηρούν τα χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα κτίρια που αναπτύσσει η εταιρεία, όπως ο δυναμισμός, η καινοτομία και η δημιουργικότητα. Η πλειονότητα, δε, των έργων που υλοποιεί είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) του U.S. Green Building Council.

Νίκος Τρικουράκης Facebook Twitter
Νίκος Τρικουράκης, Head of Hospitality DIMAND Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ανέπτυξε ένα κτίριο με πιστοποίηση LEED Gold, το Karela Office Park. Τώρα ανέπτυξε και το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο με πιστοποίηση σε αυτήν τη βαθμίδα, το Moxy Athens City. 

Το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο πιστοποίησης LEED λειτουργεί με ένα σύστημα που βασίζεται σε σημεία και όσο πιο βιώσιμο είναι το ξενοδοχείο, τόσο υψηλότερη βαθμολογία θα λάβει. Ένα οικολογικό ξενοδοχείο είναι ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο ξενοδοχείο ή κατάλυμα που έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις στη δομή του, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του στο φυσικό περιβάλλον.

Η ενεργειακή απόδοση, η χρήση πόρων, η οικονομική αποδοτικότητα και οι τεχνικές κατασκευής είναι όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα ξενοδοχείο να ξεχωρίζει, ενώ οι πιστοποιήσεις κτιρίων, οι πρακτικές πράσινων κατασκευών, η τεχνολογία και οι έξυπνες υποδομές είναι μερικές από τις καινοτομίες που υιοθετούν πλέον οι εταιρείες φιλοξενίας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Για όλες αυτές τις καινοτομίες στις κατασκευές της ξεχωρίζει η DIMAND ως πρωτοπόρος εταιρεία στην ανάπτυξη βιώσιμων κτιρίων. Βοηθά τους πελάτες της να πραγματοποιήσουν απαιτητικά έργα και αποτελεσματικά, ξεπερνώντας τις προσδοκίες τους, δημιουργώντας βιώσιμες εξελίξεις για καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας. Την ίδια ώρα εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές που την καθιστούν κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη ακινήτων, τώρα και στον χώρο της φιλοξενίας.

Moxy Athens Facebook Twitter
Moxy Athens. Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης
Enso Hotel Piraeus Facebook Twitter
Enso Hotel Piraeus. Φωτ.: Νίκος Δανιηλίδης
Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

Η νέα συνεργασία της LiFO με το archisearch.gr και την Design Ambassador παρουσιάζει τις καινούργιες τάσεις στον χώρο του design, της αρχιτεκτονικής, του real estate και του hospitality, ενημερώνει για την εξέλιξη των σημαντικών έργων ανάπτυξης και μας συστήνει μερικούς από τους πιο επιδραστικούς και αξιόλογους αρχιτέκτονες. Με την έκδοση The Leisure Architecture Issue χαρτογραφούμε το νέο τοπίο στον τουρισμό και την ανάπτυξη, υπό το πρίσμα της καλής ζωής, του τόπου, της επιχειρηματικότητας, του οράματος των thought leaders, αλλά και των επιχειρηματιών που πρωταγωνιστούν με έργα, ιδέες, καινοτόμες προτάσεις και στρατηγικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Design / 10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Τζούλη Αγοράκη «άνοιξε» για τους αναγνώστες της LifO μερικά από τα πιο ιδιαίτερα, όμορφα, παράξενα, εκκεντρικά, γουστόζικα σπίτια της πόλης μας. Διαλέξαμε 10 που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ
CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ