OLIAROS Development: Η εμπειρία της ελληνικής ζωής σε ονειρεμένες κατοικίες

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
0

Ο ελληνικός τρόπος ζωής: αυτή είναι η ιδέα που ο Ιάσων Τσάκωνας, ιδρυτής της OLIAROS Development, επαναπροσδιορίζει και συστήνει στο ευρύτερο διεθνές κοινό μέσα από τα έργα της εταιρείας του.

Με επίκεντρο την καθημερινή εμπειρία διαβίωσης, οι κατοικίες προς πώληση και οι βίλες προς ενοικίαση της OLIAROS αλλά και τα celebrated rooms to let του Beach House στην Αντίπαρο συνδυάζουν την έκφραση της ποιοτικής αρχιτεκτονικής στον χώρο, ενίοτε στο πλαίσιο της συμβιωτικής σύνθεσης γειτονιών διαφόρων επιπέδων, με την εναλλαγή της επιθυμητής ιδιωτικότητας και κοινωνικότητας αλλά και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Με άλλα λόγια, στο επίπεδο της καθημερινότητας οι επισκέπτες των OLIAROS Villas και του ξενοδοχείου Beach House Antiparos περιηγούνται ευέλικτα μέσω της θάλασσας από νησί σε νησί ή περιδιαβαίνουν τις γειτονιές του κέντρου. Στην περιήγησή τους εντρυφούν στην τοπική κουλτούρα πριν βρουν ξανά καταφύγιο στο high end σχεδιασμού κατάλυμά τους, όπου οι υπηρεσίες concierge της OLIAROS τούς προσφέρουν τα πάντα, πριν από αυτούς, γι’ αυτούς.

Τα έργα της OLIAROS είναι οι κατοικίες και τα πρότζεκτ φιλοξενίας που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιλογών. Απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που θέλουν τη μονιμότητα της ελληνικής ζωής αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν πρώτα να γευτούν τη δυνατότητα της εφήμερης εμπειρίας.

Τα έργα της OLIAROS είναι οι κατοικίες και τα πρότζεκτ φιλοξενίας που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιλογών. Απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που θέλουν τη μονιμότητα της ελληνικής ζωής αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν πρώτα να γευτούν τη δυνατότητα της εφήμερης εμπειρίας. Είναι γεγονός, όπως εξηγεί ο Ιάσων Τσάκωνας, ότι η περίοδος του Covid-19 τόνωσε άμεσα την αναζήτηση για κατοικία. Παρ’ όλα αυτά, όπως προσθέτει, είθισται η επιθυμία για μια μόνιμη κατοικία να παγιώνεται ως απόφαση αφού κάποιος δοκιμάσει το εφήμερο. Και με αυτή την επιχειρηματική λογική γεννήθηκε το Beach House Antiparos στο νησί που συνιστά το σημείο όπου όλες οι δραστηριότητες της OLIAROS συναντιούνται κι αλληλεπιδρούν.

Στον καμβά του λευκού βράχου των Κυκλάδων ο Ιάσων Τσάκωνας εξέφρασε την αγάπη του για την αρχιτεκτονική, φέρνοντας υπογραφές όπως αυτές των AREA, Deca Architecture, Katerina Tsigarida Architects, Nicos Valsamakis, ARP, των Ιαπώνων Atelier Bow Wow και Sou Fujimoto, των Πορτογάλων Aires Mateus, Camilo Rebelo & Suzana Martins. Έχοντας συνεργαστεί με περισσότερους από 24 νέους Έλληνες αλλά και καθιερωμένους αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 50 κατοικίες, συνεχίζει να εργάζεται σε Αθήνα, Αντίπαρο, Σίφνο και άλλους προορισμούς.

OLIAROS VILLA RENTALS

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Κρατήρας. Φωτ.: Ed Reeve

Κάθε έργο της OLΙAROS έχει ως αφετηρία το σπίτι και τον τρόπο ζωής που ο ίδιος ο Ιάσων Τσάκωνας επιθυμεί για τον εαυτό του. Όταν λοιπόν το 2000, στα 28 του, αναζητούσε το νησί που θα γινόταν το δεύτερο σπίτι του, ανακάλυψε την παρθένα ομορφιά αλλά και την καίρια τοποθεσία της Αντιπάρου. Το πρώτο masterplan έγινε σε ένα «δύσκολο» οικόπεδο στον βορινό οικισμό Πηγαδάκια. Γύρω από το δικό του σπίτι, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις, δημιουργήθηκαν νέα έργα για φίλους που ήθελαν ανάλογη ποιότητα ζωής. Τότε δημιουργήθηκαν σπίτια όπως ο «Κρατήρας» και το «Aloni» των DECA architecture.

Έπειτα από κάποια χρόνια, μετά την ερώτηση «πώς θα βρω ένα σπίτι σαν το δικό σου», ήρθε η επόμενη: «πού θα βρω να νοικιάσω ένα σπίτι σαν το δικό σου». Έτσι γεννήθηκε η OLIAROS Villa Rentals που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010. Αρχικά ήταν η αποκλειστική διαχειρίστρια των πολυτελών κατοικιών που αναπτύχθηκαν από την OLIAROS Development και σήμερα το portfolio της ξεπερνάει τα 50 σπίτια στην Αντίπαρο αλλά και σε διάφορους προορισμούς, διατηρώντας πάντα τις αποκλειστικές συνεργασίες.

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Cliffhanger/ Aντίπαρος

Παράλληλα, η OLIAROS Villa Rentals προσφέρει τις φημισμένες της υπηρεσίες concierge, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της OLIAROS Development και καλύπτουν ανάγκες πέρα από κάθε φαντασία, όπως επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ενοικιάσεις σκαφών, ελικοπτέρων και κάθε είδους bookings, στη μόνιμη πελατεία τους, δε, συγκαταλέγονται όλοι οι χολιγουντιανοί επισκέπτες που περνάνε από την Αντίπαρο.

BEACH HOUSE ΑNTIPAROS

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Beach House Antiparos. Φωτ.: Katerina Avgerinou

Από την άγρια και «ιδιωτική» πλευρά της Αντιπάρου, που είναι εκτεθειμένη στους ανέμους και τα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, μεταφερόμαστε στο απάνεμο κέντρο, στα ανατολικά του νησιού, και στην αγκαλιά του αμμώδους κόλπου Απάντημα. Η Αντίπαρος έχει γίνει ήδη hot προορισμός και έχει ανάγκη από ένα meeting point. Σε τέτοιο εξελίχθηκαν τα δωμάτια που προϋπήρχαν στην περιοχή, αφού ανακαινίστηκαν από το γραφείο ARP (Architecture Research Practice), σύμφωνα με το όραμα του Ιάσονα Τσάκωνα. Πλέον ονομάζονται Beach House Antiparos και συνιστούν το boutique hotel της OLIAROS ή, αλλιώς, «celebrated rooms to let». Προσφέρει οκτώ άνετα δωμάτια λίγα βήματα από τη θάλασσα, οργανωμένη παραλία και ένα εστιατόριο-μπαρ που αποτελεί μία από τις καλύτερες γευστικές επιλογές στο νησί, συνοδευόμενη από μια αυστηρά επιλεγμένη λίστα κρασιών και ποτών. Επιπλέον, στο Beach House Antiparos βρίσκεται η ομάδα εξυπηρέτησης της OLIAROS. Από το 2013 η πελατεία του παραμένει σταθερή, αυτό που αλλάζει είναι οι ανανεωμένες υπηρεσίες, οι γευστικές και μουσικές εμπειρίες.

M18 (ΜΗΤΣΑΙΩΝ 18)

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Φωτ.: SpyrosHound photography

Κατεβαίνοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ποιος δεν έχει ονειρευτεί να έμενε ή, έστω, να «κλέψει» μια ματιά από το παράθυρο του πιο αναγνωρίσιμου ίσως νεοκλασικού της Αθήνας; Το κτίριο της οδού Μητσαίων 18 είναι αυτό που κυριολεκτικά εισβάλλει στον κήπο του Μουσείου της Ακρόπολης. Το σπίτι του 1926, στο οποίο έμενε ο ίδιος ο Ιάσων Τσάκωνας, μετατράπηκε στο Μ18, το νεότερο μέλος της οικογένειας της OLIAROS, που διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση. Εκείνος αναζήτησε ένα άλλο σπίτι, «μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά». Μέχρι τότε, μετά την ανακαίνιση, εκεί συνεχίζουν να «κατοικούν» έργα τέχνης από τη συλλογή του, διάσημα design έπιπλα και αντικείμενα, πολύτιμα αζέρικα χαλιά.

Με μοναδική θέαση προς το Μουσείο, την Ακρόπολη, τον λόφο του Φιλοπάππου και τον Λυκαβηττό και καλύπτοντας τις προϋποθέσεις της σύγχρονης, άνετης διαβίωσης, ανταποκρινόμενης στις υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες των επισκεπτών του, αποτελείται από 3 διαμερίσματα διαφορετικής χωρητικότητας και διαρρύθμισης. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της OLIAROS, στη Μ18 διατίθεται εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου που αφορά πελάτες που επιλέγουν κάποιο από τα διαμερίσματά της είτε για διαμονή είτε για να οργανώσουν εκδηλώσεις και επαγγελματικές συναντήσεις.

OLIAROS Development: It feels like (dream) home Facebook Twitter
Φωτ.: SpyrosHound photography
OLIAROS Development: Κατοικίες που Facebook Twitter
Φωτ.: SpyrosHound photography
OLIAROS Development: Κατοικίες που Facebook Twitter
Φωτ.: SpyrosHound photography

H ειδική έκδοση Architecture Design Map: The Leisure Architecture Issue δωρεάν στο σπίτι σας με ένα κλικ.

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

ADM3/22: THE LEISURE ARCHITECTURE ISSUE

Η νέα συνεργασία της LiFO με το archisearch.gr και την Design Ambassador παρουσιάζει τις καινούργιες τάσεις στον χώρο του design, της αρχιτεκτονικής, του real estate και του hospitality, ενημερώνει για την εξέλιξη των σημαντικών έργων ανάπτυξης και μας συστήνει μερικούς από τους πιο επιδραστικούς και αξιόλογους αρχιτέκτονες. Με την έκδοση The Leisure Architecture Issue χαρτογραφούμε το νέο τοπίο στον τουρισμό και την ανάπτυξη, υπό το πρίσμα της καλής ζωής, του τόπου, της επιχειρηματικότητας, του οράματος των thought leaders, αλλά και των επιχειρηματιών που πρωταγωνιστούν με έργα, ιδέες, καινοτόμες προτάσεις και στρατηγικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Design / 10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Τζούλη Αγοράκη «άνοιξε» για τους αναγνώστες της LifO μερικά από τα πιο ιδιαίτερα, όμορφα, παράξενα, εκκεντρικά, γουστόζικα σπίτια της πόλης μας. Διαλέξαμε 10 που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ
CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ