Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter
0

Συναντώντας όλο και πιο συχνά το όνομα αυτό σε σημαντικά πρότζεκτ, θελήσαμε να μας πει μερικά λόγια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δαυίδ Καμχής. 

— Κύριε Καμχή, μιλήστε μας για την εταιρεία σας και το όραμά της.

Η ιστορία μας ξεκινάει τη δεκαετία του 1970, με την ίδρυση της εταιρείας μας από τον πατέρα μου Ηλία Καμχή, ο οποίος, για τα δεδομένα της εποχής, ήταν πρωτοπόρος στην προσέγγιση και εκτέλεση ενός έργου σκίασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν σημαντικό κύκλο συνεργατών, αποτελούμενο κυρίως από αρχιτέκτονες, τεχνικές εταιρείες και ξενοδοχειακές μονάδες.


Προσωπικά, αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Μηχανολογία στην Αγγλία, αποφάσισα να εξειδικευτώ στη σχεδίαση και κατασκευή αρχιτεκτονικών εφελκυόμενων μεμβρανών (tensile membrane structures). Έτσι, ο επόμενος σταθμός μου ήταν το Bauhaus Institute of Membrane Structures στο Ντεσάου της Γερμανίας, απ’ όπου και αποφοίτησα ως MSc Archineer, έναν τίτλο που έχει πατεντάρει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και ουσιαστικά αποτελεί τον συνδυασμό των λέξεων «architect» και «engineer». 

Έχοντας εξειδικευτεί, πλέον, ως εταιρεία στις αρχιτεκτονικές εφελκυόμενες μεμβράνες, έχουμε τη δυνατότητα να αναλαμβάνουμε έργα μεγάλου βεληνεκούς, καλύπτοντας όλα τα στάδια ενός τέτοιου έργου: από την αναλυτική σχεδίαση και τη στατική μελέτη έως το project management και την εγκατάσταση.


Μπήκα στην εταιρεία το 2006 και πήρα το τιμόνι της το 2010, με το όραμά μας να είναι πάντα το ίδιο, η σχεδίαση και εφαρμογή tailor-made συστημάτων σκίασης, δίνοντας λύση στα πιο απαιτητικά πρότζεκτ, χρησιμοποιώντας παράλληλα μόνο κορυφαία υλικά. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο παραπάνω κύκλος συνεργατών και πελατών να γιγαντωθεί και να φτάσουμε στο σημείο όπου είμαστε σήμερα. 

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

—  Ποια είναι τα βασικά προϊόντα και οι υπηρεσίες σας;

Δαυίδ Καμχής
Δαυίδ Καμχής

Έχοντας εξειδικευτεί, πλέον, ως εταιρεία στις αρχιτεκτονικές εφελκυόμενες μεμβράνες, έχουμε τη δυνατότητα να αναλαμβάνουμε έργα μεγάλου βεληνεκούς, καλύπτοντας όλα τα στάδια ενός τέτοιου έργου: από την αναλυτική σχεδίαση και τη στατική μελέτη έως το project management και την εγκατάσταση. Φυσικά, το βασικό προϊόν από το οποίο ξεκινήσαμε και ήταν η βάση για όλα τα επόμενα είναι οι τέντες. Στη συνέχεια, εμπλουτίσαμε την γκάμα μας με βιοκλιματικές πέργκολες, εξειδικευμένες ομπρέλες, συστήματα προσόψεων για σκίαση και εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και με συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου. Επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τους συνεργάτες μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την αποκλειστική συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαϊκούς οίκους που καλύπτουν τους παραπάνω τομείς, όπως ο αυστριακός οίκος Wo & Wo (τέντες και σκίαση προσόψεων), ο γερμανικός οίκος Caravita (ομπρέλες), ο βελγικός οίκος Renson (πέργκολες) και ο ιταλικός οίκος Giulio Barbieri (κατασκευές pop-up).


Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ γρήγοροι, ήταν εμφανές ότι ένας πελάτης δεν θέλει να μπλέκει με πολλούς προμηθευτές, αλλά προτιμάει να δουλέψει με κάποιον που θα του προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις. Έτσι, προσαρμοστήκαμε απόλυτα σε αυτήν τη λογική και πλέον, αν π.χ κατασκευάσουμε μια πέργκολα, μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με περιμετρικά τζάμια, συστήματα θέρμανσης και φωτισμού, deck, ακόμα και με ηχεία.  

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

—  Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;

Μόλις ολοκληρώσαμε την κατασκευή του νέου χώρου παραγωγής μας στο Μοσχάτο, όπου γίνεται κυρίως η σχεδίαση των πρότζεκτ, η επεξεργασία και ραφή των υφασμάτων, καθώς και η συναρμολόγηση των συστημάτων. Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός high-tech showroom, που θα συνδυάζει συστήματα σκίασης, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και όλα αυτά με έξυπνους τρόπους χειρισμού. Το βασικό και μόνιμο σχέδιό μας, πάντως, είναι η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού και η προσαρμογή του στις μονίμως αυξανόμενες απαιτήσεις, καθώς η τεχνολογία και το design τρέχουν ασταμάτητα. Η εκπαίδευση αυτή είναι το κλειδί για κάθε παραπάνω βήμα. Με το πελατολόγιο που έχουμε (Costa Navarino, Grecotel, Stavros Niarchos Foundation, Four Seasons, BMW, Nikki Beach, Unilever, Vodafone, ΟΠΑΠ, Samsung, TUI Cruises κ.ά.), η λέξη «εφησυχασμός» μάς είναι άγνωστη, καθώς οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. 

Kamchis Shading Systems: Αρχιτεκτονικά συστήματα σκίασης Facebook Twitter

Μeet our company:

www.kamxis.gr

www.kamchis.com

Facebook & Instagram 
 

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Creative Minds / H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Ο Άλεξ Κάβδας συζητά με την Καλλίνα Κυρατσούλη, Head of Creative στη Soho Square Athens και τον Χρήστο Κουτσούκο, Executive Creative Director στην Cream, για τη σημασία της δημιουργικότητας αλλά και το πώς μία καλή ιδέα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς podcast «Creative Minds», με την υποστήριξη των βραβείων Ermis Awards.
Casa Gaia Ένα παράδειγμα εμβληματικών μεσογειακών διακοπών

Design / Casa Gaia Ένα παράδειγμα εμβληματικών μεσογειακών διακοπών

Η Casa Gaia από τους Bobotis+Bobotis Architects είναι μια βίλα που, απόλυτα συνδεδεμένη με το τοπίο, ενσωματώνει με ευαισθησία τις καθημερινές ανθρώπινες ανάγκες, αποτίνοντας φόρο τιμής στη διαχρονική ηρεμία του μεσογειακού καλοκαιριού.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Design / 10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Τζούλη Αγοράκη «άνοιξε» για τους αναγνώστες της LifO μερικά από τα πιο ιδιαίτερα, όμορφα, παράξενα, εκκεντρικά, γουστόζικα σπίτια της πόλης μας. Διαλέξαμε 10 που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ
CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ