Marlon Tate: Ένα μικρό agency με μεγάλη φαντασία

Νίκος Γεωργόπουλος: «Η φαντασία δεν έχει όρια και το δικό μας ταξίδι είναι εντελώς φανταστικό, ιδού η δύναμή του» Facebook Twitter
Ένα μικρό agency με το γραφείο της Αθήνας στον Λυκαβηττό και του Λονδίνου στο Angel, η Marlon Tate άρχισε να γίνεται γνωστή λόγω του «over the top» ισχυρισμού της πως είναι το πρώτο agency με γραφεία και στο Διάστημα. Φωτ.: Μυρτώ Τζίμα, Αλίνα Λέφα
0

Η Marlon Tate είναι ένα νέο creative agency, γνωστό για τις ευρηματικές του διαφημιστικές καμπάνιες και brand identities, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι το στοιχείο της φαντασίας και της σουρεαλιστικής αφήγησης. Ανάμεσα στους πελάτες της είναι η Moda Bagno, το ξενοδοχείο Twenty One, ο Πύργος Πειραιά της Dimand, το Eastman Village στο Λονδίνο, η RIBA και το ΟΖΟΝ.

Ένα μικρό agency με το γραφείο της Αθήνας στον Λυκαβηττό και του Λονδίνου στο Angel, η Marlon Tate άρχισε να γίνεται γνωστή λόγω του «over the top» ισχυρισμού της πως είναι το πρώτο agency με γραφεία και στο Διάστημα, ένα στον πλανήτη Άρη και ένα στον Δία, «οι συντεταγμένες των οποίων βρίσκονται κάπου στην παιδική μας ηλικία», όπως λέει ο χαρισματικός ιδρυτής και Creative Director της εταιρείας, Νίκος Γεωργόπουλος.

Ο ίδιος, έχοντας χαρακτηριστεί «pop star art director» από το βρετανικό περιοδικό «It’s Nice That», επέστρεψε το 2021 στην Αθήνα, από το Λονδίνο, για να ταράξει τα νερά στον χώρο της επικοινωνίας με bold σχόλια, βραβεία και δουλειές γεμάτες φαντασία.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά τη δουλειά μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διασκεδάζουμε μέσα από αυτήν, όπως με το press kit που δημιουργήσαμε για να προωθήσουμε τα γραφεία μας στο Διάστημα» λέει ο Νίκος αναφερόμενος στο εντυπωσιακό, αεροστεγώς σφραγισμένο press kit της εταιρείας που μοιάζει με πακέτο της NASA.

Μαζί με την ομάδα του έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς βραβεύσεις, όπως το Red Dot Communication Award (σ.σ.: ο νεότερος σε ηλικία Έλληνας που έχει κερδίσει αυτή τη διάκριση), ενώ το 2022 ήταν υποψήφιος για το Allan Davidson Award for Storytelling στο Λονδίνο.

Νίκος Γεωργόπουλος: «Η φαντασία δεν έχει όρια και το δικό μας ταξίδι είναι εντελώς φανταστικό, ιδού η δύναμή του» Facebook Twitter
Ο ίδιος, έχοντας χαρακτηριστεί «pop star art director» από το βρετανικό περιοδικό «It’s Nice That», επέστρεψε το 2021 στην Αθήνα, από το Λονδίνο, για να ταράξει τα νερά στον χώρο της επικοινωνίας. Φωτ.: Μυρτώ Τζίμα, Αλίνα Λέφα

«Ξεκίνησα τη Marlon από το διαμέρισμά μας στο Primrose Hill στο Λονδίνο» μας λέει από την ηλιόλουστη βεράντα της Marlon Tate στην Αθήνα. «Προσέλαβα τους πρώτους designers μέσω zoom και στην αρχή “στρατολόγησα” και τη γραμματέα των γονιών μου, για να βοηθήσει να κάνουμε manage τα πρώτα new business requests». Από τότε, βεβαίως, έχουν αλλάξει πολλά, καθώς η Marlon Tate αριθμεί πλέον πέντε άτομα προσωπικό, επιφανείς συνεργασίες, βραβεία και ένα επιτυχημένο reality show πέντε επεισοδίων με τίτλο «Who the FFFF is Marlon Tate?».

Προερχόμενος από γνωστή δικηγορική οικογένεια των Αθηνών, ο Νίκος μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο, όπου τα επιτεύγματά του υπήρξαν πολλά και σημαντικά. Ανήκει σε μια ομάδα δημιουργικών Ελλήνων, μέλη της οποίας είναι ο Leon of Athens, o ποιητής Νίκος Ερηνάκης, ο σκηνοθέτης Μανώλης Μαυρής και η σχεδιάστρια μόδας και πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια της Zeus + Dione, Λύδια Βουσβούνη. Απασχόλησε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας πριν από 10 χρόνια, όταν συνέθεσε, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το επιτυχημένο album musical «Ματαρόα», εμπνεόμενος από το ομώνυμο πλοίο που το 1945 μετέφερε στο Παρίσι νέους καλλιτέχνες και επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο Καστοριάδης, ο Αξελός κ.ά.

Το 2019 έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της τριλογίας «Time travel branding», υπονοώντας πως ένα εναλλακτικό παρελθόν μπορεί να εξελιχθεί σε ένα υπέροχο μέλλον. Το πρώτο κεφάλαιο της τριλογίας, με τίτλο «Η φαντασιακή οπτική ταυτότητα των ξενοδοχείων Ξενία», έκανε πρεμιέρα στο Atypi στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας αίσθηση σε κοινό και κριτικούς, που χαρακτήρισαν το έργο «φαντασιακό μεν, αλλά υπέροχο».

Το 2020 δημιούργησε το branding για το πρώτο co-living brand στην Ελλάδα, το οποίο λάνσαρε ως τη «χώρα των ονειροπόλων», το 2021 δημιούργησε την καμπάνια για το μεγαλύτερο project αστικής ανάπλασης στο Ανατολικό Λονδίνο, την οποία έκανε να μοιάζει με επικοινωνία φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, και το 2022, εκμεταλλευόμενος τον «ντόρο» γύρω από το όνομά του λόγω του «Ξενία», ίδρυσε τη Marlon Tate. Η επιτυχία της δεν άργησε να έρθει και πλέον μεγάλα brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό θέλουν να συνεργαστούν μαζί της, για τη δημιουργική, οραματική και κουλ δουλειά της.

Νίκος Γεωργόπουλος: «Η φαντασία δεν έχει όρια και το δικό μας ταξίδι είναι εντελώς φανταστικό, ιδού η δύναμή του» Facebook Twitter
Φωτ.: Μυρτώ Τζίμα, Αλίνα Λέφα
Νίκος Γεωργόπουλος: «Η φαντασία δεν έχει όρια και το δικό μας ταξίδι είναι εντελώς φανταστικό, ιδού η δύναμή του» Facebook Twitter
Φωτ.: Μυρτώ Τζίμα, Αλίνα Λέφα
Νίκος Γεωργόπουλος: «Η φαντασία δεν έχει όρια και το δικό μας ταξίδι είναι εντελώς φανταστικό, ιδού η δύναμή του» Facebook Twitter
Ένα μικρό agency με το γραφείο της Αθήνας στον Λυκαβηττό και του Λονδίνου στο Angel, η Marlon Tate άρχισε να γίνεται γνωστή λόγω του «over the top» ισχυρισμού της πως είναι το πρώτο agency με γραφεία και στο Διάστημα. Φωτ.: Μυρτώ Τζίμα, Αλίνα Λέφα

Από τότε μέχρι σήμερα τα highlights είναι αρκετά. «Από το slide με τίτλο “Τι λένε για εμάς οι πελάτες μας” στην εταιρική μας παρουσίαση, όπου έχουμε φανταστικούς χαρακτήρες, όπως ο Eddie Munson (ήρωας στη σειρά “Stranger Things” του Netflix), να λένε κακίες για εμάς, μέχρι την πρόσφατη αγγελία μας για εύρεση υπαλλήλου με κεντρικό μήνυμα “Do you want to go to the Moon?”, η αλήθεια είναι πως τα κάνουμε όλα διαφορετικά!» σημειώνει ο Νίκος γελώντας.

Και όντως είναι έτσι. Είτε μιλάμε για τον σχεδιασμό του βιβλίου «Designed to Perform» (RIBA), που βαφτίστηκε από το κοινό «το πιο σέξι βιβλίο για το sustainability», είτε για την καμπάνια του Paradise Quarter, ενός οικιστικού development με έξυπνες κατοικίες το οποίο λάνσαρε με ένα αεροπλάνο που έσερνε ένα banner με το μήνυμα «Effortless Living Forever», τα projects της Marlon Tate φέρνουν έναν αέρα «φρεσκάδας», συνδυάζοντας τη φαντασία με τη στρατηγική και την εμπειρία στον χώρο της επικοινωνίας.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά τη δουλειά μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διασκεδάζουμε μέσα από αυτήν, όπως με το press kit που δημιουργήσαμε για να προωθήσουμε τα γραφεία μας στο Διάστημα» λέει ο Νίκος αναφερόμενος στο εντυπωσιακό, αεροστεγώς σφραγισμένο press kit της εταιρείας που μοιάζει με πακέτο της NASA. Με αυτό η Marlon Tate συστήθηκε ως το πρώτο agency με γραφεία στο «Διάστημα» ή, αλλιώς, ως ένα agency με δημιουργικότητα διαστημικών διαστάσεων.

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι κάθετοι κήποι της Αθήνας

ADM 2024: The New Vision / Οι εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι της Αθήνας

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Άρης Γιαννόπουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου WOA εξηγεί γιατί οι πράσινοι κήποι, πέρα από την καλαισθησία που προσφέρουν, είναι σημαντικοί για τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
M. HULOT
Νίκος Γεωργόπουλος: Ένας art director µε ποιητική µατιά επιστρέφει στην Αθήνα, ανοίγοντας τη συζήτηση για το place branding

Design / Νίκος Γεωργόπουλος: Ένας art director µε ποιητική µατιά επιστρέφει στην Αθήνα, ανοίγοντας τη συζήτηση για το place branding

Ο Νίκος Γεωργόπουλος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2019, όταν διέρρευσε στον Τύπο η συνεργασία του µε την παγκοσμίου φήμης φωτογράφο και φίλη του Polly Brown στη sci-fi τριλογία «Time travel branding», αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς που χαρακτήρισαν το έργο του «φαντασιακό µεν, αλλά υπέροχο». Από τότε, η δουλειά του και η ποιητική του ματιά έγινε ακόμα πιο περιζήτητη σε Λονδίνο και Αθήνα.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM