Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter
0

Θα ξεκινήσουμε με τις κυρίες της μεγάλης κατηγορίας Α γυναικείου ρόλου. Φέτος, αν και η επιλογή στις γυναίκες ήταν μια δύσκολη υπόθεση, φαίνεται να έχει το δικό της φαβορί.

2018 Προβλέψεις στα Oscar: Καλύτερος Α' Γυναικείος ρόλος

Η ήδη βραβευμένη με Όσκαρ Frances McDormand (για το "Fargo"), στο ρόλο της διαζευγμένης μητέρας που προσπαθεί να κινητοποιήσει τις Αρχές της περιοχής της με έναν πρωτότυπο και ανορθόδοξο τρόπο για τον βίαιο θάνατο της κόρης της, έχει ήδη κερδίσει την Χρυσή Σφαίρα και το τίτλο του φαβορί για το Όσκαρ.

Βλέποντάς την ως μια σκληρή, αθυρόστομη και ολίγον αλάνι της κωμόπολης, σε πείθει και σου γεννάει πολλά και διάφορα συναισθήματα και όχι μόνο αυτά της συμπόνοιας. Στην σκέψη δε ποια άλλη θα μπορούσε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", νομίζεις ότι δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή.

Η υπέροχη Sally Hawkins που την αγαπήσαμε στο "Blue Jasmine", έδωσε μια συγκινητική ερμηνεία ως μια μοναχική και μουγγή κοπέλα που βρήκε την αγάπη στο... νερό, στο φετινό φαβορί των βραβείων "The Shape of Water" του Guillermo del Toro.

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter

Η Margot Robbie κέρδισε πολύ καλές κριτικές τόσο του κοινού όσο και των κριτικών (ήταν υποψήφια και για Χρυσή Σφαίρα και για BAFTA), υποδυόμενη την Τόνια Χάρντινγκ, αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Η βιογραφική αυτή ταινία, αν και στοιχεία κωμικά, είναι το δράμα που έζησε αυτή η κοπέλα, αρχής γενομένης από τη μητέρα της.

Επόμενη υποψήφια, η νεότατη Saoirse Ronan, που αν και γεννημένη μόλις το 1994, κέρδισε φέτος την τρίτη της υποψηφιότητα. Την γνωρίσαμε στα "Brooklyn" και "Atonement" , και δεν είναι περίεργο που την εμπιστεύτηκε η επίσης υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθεσίας Greta Gerwig για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Lady Bird".

Τελευταία, μάλλον λόγω ιστορικού και καλλιτεχνικού βάρους, η Meryl Streep με την 21η υποψηφιότητά της για την ερμηνεία της στο "The Post" του Steven Spielberg που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του σκανδάλου Pentagon Papers.

Φαβορί: Frances McDormand ("Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri")

Υποψήφιες:

Sally Hawkins ("The Shape of Water")

Margot Robbie ("I, Tonya")

Saoirse Ronan ("Lady Bird")

Meryl Streep ("The Post")

2018 Προβλέψεις στα Oscar: Καλύτερος Α' Ανδρικός ρόλος

Στην κατηγορία των ανδρών υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ότι μιλάμε φέτος για την χρονιά του Gary Oldman, που στην ταινία "Darkest Hour", έγινε ο Τσόρτσιλ στην πραγματικότητα. Η μεταμόρφωσή του ήταν καταπληκτική τόσο στην εμφάνιση (σοκάρει η ομοιότητα) όσο και στην προσωπικότητα του σκληρού και πνευματώδη Βρετανού πρωθυπουργού που χρησιμοποίησε τα λόγια για να πολεμήσει τους Ναζί.

Ειδικότερα στις μέρες μας, που υπάρχει κενό ισχυρής και αποδοτικής εξουσίας, έρχεται να θυμίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος ισχυρός πολιτικός. Ο Oldman έχει ήδη τη Χρυσή Σφαίρα στα χέρια του και περιμένει και το χρυσό αγαλματάκι.

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter

Ένα άλλο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Daniel Day-Lewis, κέρδισε την 6η του υποψηφιότητα για την ερμηνεία του στο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό "Phantom Thread". Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει δηλώσει ότι θέλει πλέον να σταματήσει να παίζει, οπότε είναι και η τελευταία του (μάλλον) ταινία.

Και ο τρίτος υποψήφιος, ακόμα ένα βαρύ όνομα, αυτό του πιο αναγνωρισμένου Αφροαμερικανού ηθοποιού και ο λόγος βέβαια για τον Denzel Washington. Με υποψηφιότητα σε Χρυσές Σφαίρες -και όχι μόνο- δεν βλέπουμε να απειλεί τον Oldman για την ερμηνεία του ιδεαλιστή και μαχόμενου δικηγόρου στο "Roman J. Israel, Esq.", αλλά είναι ένα όνομα που πάντα συγκινεί.

Η συνέχεια αφορά σε δυο πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς στην κατηγορία του Καλύτερου Α Ανδρικού ρόλου. Ο πρώτος είναι ο Daniel Kaluuya για την ερμηνεία του στο θρίλερ "Get Out" και ο δεύτερος και νεότερος υποψήφιος των βραβείων Timothée Chalamet για το "Call Me By Your Name".

Φαβορί: Gary Oldman ("Darkest Hour")

Υποψήφιοι:

Timothée Chalamet ("Call Me By Your Name")

Daniel Day-Lewis ("Phantom Thread")

Daniel Kaluuya ("Get Out")

Denzel Washington ("Roman Israel, Esq.")

Άλλες Προβλέψεις

2018 Προβλέψεις στα Oscar: Καλύτερος Β' Γυναικείος ρόλος

Αν και συχνά σε αυτήν την κατηγορία δίνεται η ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους ηθοποιούς να λάμψουν, μάλλον αυτή τη χρονιά θα το πάρουν οι πιο έμπειρες.

Φαβορί: Allison Janney ("I, Tonya"), Laurie Metcalf ("Lady Bird")

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter

Υποψήφιες:

Mary J. Blige ("Mudbound")

Lesley Manville ("Phantom Thread")

Octavia Spencer ("The Shape of Water")

2018 Προβλέψεις στα Oscar: Καλύτερος Β' Ανδρικός ρόλος

Βλέπουμε δύο υποψηφιότητες από το δυνατή δραματική ταινία "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" και μάλλον ο ήδη βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Rockwell αξίζει να το πάρει. Όσοι είδαμε την ταινία, συμφωνούμε.

Φαβορί: Sam Rockwell ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri")

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter

Υποψήφιοι:

Willem Dafoe ("The Florida Project")

Woody Harrelson ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri")

Richard Jenkins ("The Shape of Water")

Christopher Plummer ("All the Money in the World")

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι, Wonder, Η Μορφή του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman

Oscars News
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παντελής Βούλγαρης: «Δεν έγινα ποτέ κατεστημένο ούτε κατά παραγγελία σκηνοθέτης»

Γεννήθηκε Σαν Σήμερα / Παντελής Βούλγαρης: «Δεν έγινα ποτέ κατεστημένο ούτε κατά παραγγελία σκηνοθέτης»

Ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες μας σε μια χορταστική συνέντευξη για τη ζωή, το έργο και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει εδώ και έξι δεκαετίες πίσω από την κάμερα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν ο Τζον Λένον πίστεψε ότι είναι ο Τσε Γκεβάρα

Οθόνες / Όταν ο Τζον Λένον πίστεψε ότι είναι ο Τσε Γκεβάρα

Ένα νέο ντοκιμαντέρ ρίχνει για πρώτη φορά φως στους 18 μήνες που ο πρώην Beatle και η Γιόκο Όνο εγκαταστάθηκαν σ΄ ένα ταπεινό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, στο οποίο συνέβαιναν καθημερινά έντονες ριζοσπαστικές ζυμώσεις.
THE LIFO TEAM
«Ρουφιανεύοντας τον εαυτό μου»: Τα απομνημονεύματα του Αλ Πατσίνο

Βιβλίο / «Ρουφιανεύοντας τον εαυτό μου»: Τα απομνημονεύματα του Αλ Πατσίνο

Ο 84χρονος ηθοποιός κοιτάζει προς τα πίσω και βλέπει τα δύσκολα παιδικά χρόνια, την καταθλιπτική μητέρα του, τον Τσέχoφ, τις σχέσεις που δεν έφτασαν ποτέ στον γάμο, τις έντονες αναταράξεις μιας πολυκύμαντης διαδρομής.
THE LIFO TEAM
fight club

Οθόνες / «Με συνάντησες σε μια πολύ παράξενη περίοδο της ζωής μου»: 25 χρόνια μετά, ακόμα ζούμε στον κόσμο του Fight Club

Παρότι πραγματεύεται τα δεινά και τις ανησυχίες της Generation X, στα 25 χρόνια που πέρασαν από την κυκλοφορία της η ταινία έχει εισχωρήσει βαθιά στην κουλτούρα και έχει (παρ)ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.
THE LIFO TEAM
Νίκος Γραμματικός: «Η τέχνη είναι το μεγαλύτερο αντίδοτο που εφηύρε ο άνθρωπος απέναντι στον θάνατο»

Οθόνες / Νίκος Γραμματικός: «Μα, σας είπα, δεν κάνω θέατρο!»

Ο σκηνοθέτης του «Βασιλιά» και των «Απόντων» επιστρέφει ανεβάζοντας την παράσταση «Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο», τον μονόλογο-ρέκβιεμ του Γιώργου Σκούρτη, και εξηγεί γιατί έχει τόσα χρόνια να κάνει ταινία.
ΑΚΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ
Eno: Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για έναν μέγα οραματιστή και δημιουργό

Daily / Eno: Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για έναν μέγα οραματιστή και δημιουργό

Η εκδοχή του ντοκιμαντέρ για τον Brian Eno που είδαμε στις Νύχτες Πρεμιέρας ήταν μοναδική και αποκλειστική για τη συγκεκριμένη προβολή, αυτό που μένει όμως σε κάθε περίπτωση είναι η μαγνητικά χαρισματική και πάντα προσηνής προσωπικότητά του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Εμείς, το Τέρας»: Όλες οι ταινίες του μεγάλου αφιερώματος του 65ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Οθόνες / «Εμείς, το Τέρας»: Όλες οι ταινίες του μεγάλου αφιερώματος του 65ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Toντ Μπράουνινγκ, Ντέιβιντ Λιντς, Σαμπρόλ, Μιγιαζάκι, Κρόνενμπεργκ και Σπάικ Τζόνζι: Οι ταινίες που θα διερευνήσουν και θα διευρύνουν την έννοια του «τέρατος» στο φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Disclaimer: Ο Κουαρόν ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς ακόμα και στην τηλεόραση

Pulp Fiction / Disclaimer: Ο Κουαρόν ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς ακόμα και στην τηλεόραση

Το αφήγημα και η αφήγηση μιας πολύπλοκης τραγωδίας στην πρώτη τηλεοπτική σκηνοθεσία, αν και ευτυχώς κινηματογραφικής προσέγγισης, του βραβευμένου με Όσκαρ Μεξικανού σκηνοθέτη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ