Γιατί δεν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Γιατί δεν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής Facebook Twitter
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής απέτυχε τραγικά ως υπουργός, αφού δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει ούτε τα στοιχειώδη από την θέση στην οποία τον τοποθέτησε ο πρωθυπουργός, λόγω του ονόματός του. 
0

 

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Νέας Δημοκρατίας, που ρωτήθηκε αυτές τις μέρες αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο πρώην υπουργός Υποδομών, απάντησε «πώς είναι  δυνατόν να μην υπάρχει ένας Καραμανλής στα ψηφοδέλτια.»   

Το ερώτημα για τον Κώστα Αχ.Καραμανλή όμως, δεν θα έπρεπε να είναι αν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια ή όχι. Το ερώτημα είναι γιατί ο πρωθυπουργός δεν τον έπαυσε από τα καθήκοντά του νωρίτερα και γιατί τον επέλεξε για υπουργό, αφού οι ενδείξεις της ακαταλληλότητας του ήταν προφανείς από πολύ νωρίς. 

Τον Απρίλιο του 2019, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, που τότε ήταν τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, φωτογραφήθηκε μαζί με την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ στο αυτοκίνητό του και όλοι είδαν πως όχι μόνο δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, αλλά είχε τοποθετήσει και ένα κλιπ απενεργοποίησης του ήχου υπενθύμισης, που ακούγεται όταν ο οδηγός δεν την φορά, για να μην τον ενοχλεί. 

Μετά από την κατακραυγή που προκάλεσε στα σόσιαλ μήντια και στο διαδίκτυο η επιδεικτική παράβλεψη του νόμου και η περιφρόνηση  της οδικής ασφάλειας  από τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, αναγκάστηκε να παραδεχθεί το λάθος του. 

Γιατί δεν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής Facebook Twitter
Στην αγκάλη της οικογένειας...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που θα αποφασίσει αν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι ξανά υποψήφιος ή όχι. Κι εκεί θα δούμε αν θα μετρήσει περισσότερο ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων ή η καραμανλική βαρονία. 

Σε πολλές ευρωπαικές χώρες αυτό θα ήταν αρκετό για να μην σκεφτεί ποτέ κανείς να τον κάνει υπουργό Μεταφορών, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έκανε γιατί -παραφράζοντας ελαφρώς τον νεοδημοκράτη βουλευτή- “πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας Καραμανλής στην κυβέρνηση;”  Ο νεποτισμός νίκησε την αξιοκρατία από τα αποδυτήρια. Τα σημάδια όμως ήταν εκεί. 

Ο πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να διορθώσει την επιλογή του στην πορεία, αλλά δεν το έκανε. Υποτίθεται ότι αξιολογούσε τους υπουργούς του για το έργο τους, αλλά με όσα αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναρωτιέται κανείς γιατί δεν τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση εγκαίρως. Μόνο η αποτυχία του να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης ήταν επαρκής λόγος για να ζητηθεί η παραίτηση του. Το γεγονός ότι και ο προηγούμενος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, έπαιρνε παρατάσεις για το ίδιο έργο, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία, ειδικά για μία κυβέρνηση που διαφήμιζε ότι έχει καλύτερους μάνατζερ. 

Το πιο προκλητικό από όλα όμως, ήταν η άγνοια του για τα θέματα ασφάλειας των επιβατών, ειδικά στον σιδηρόδρομο, για τον οποίο κουνούσε και το δάχτυλο κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. “Είναι ντροπή και ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας… θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια…” έλεγε στην Βουλή και μετά το δυστύχημα των Τεμπών, διαπίστωσαν όλοι πόσο “διασφαλισμένη” ήταν η ασφάλεια. 

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής απέτυχε τραγικά ως υπουργός, αφού δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει ούτε τα στοιχειώδη από την θέση στην οποία τον τοποθέτησε ο πρωθυπουργός, λόγω του ονόματός του.  Για πολλούς φαντάζει  αδιανόητο και να συζητά κανείς την παραμονή του στην πολιτική μετά τα Τέμπη, αλλά να που κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. 

Μερικοί επικαλούνται ότι δεν υπάρχει κάποιο πόρισμα ακόμα, είτε από την Επιτροπή Διερεύνησης, είτε από την Δικαιοσύνη. Αλλά τι χρειάζεται το πόρισμα για  μια πολιτική απόφαση, από την στιγμή που η ευθύνη του Καραμανλή είναι αντικειμενική;  Αλλοι, υποστηρίζουν ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει τον πρόσφατα καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος Νίκο Παππά, για “να τον κρίνει ο λαός”, γιατί να μην κρίνει ο λαός, δηλαδή οι ψηφοφόροι, και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή “που δεν καν καταδικασμένος;”.  Η Ν.Δ βεβαια, ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Παππά και τώρα κάποιοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που θα αποφασίσει αν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι ξανά υποψήφιος ή όχι. Κι εκεί θα δούμε αν θα μετρήσει περισσότερο ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων ή η καραμανλική βαρονία. 

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές Κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Ρεπορτάζ / Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Μια κραυγαλέα κατάχρηση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων στα Ακαρνανικά Όρη αμαυρώνει τον θεσμό, παρακάμπτει την περιβαλλοντική νομοθεσία και αποκαλύπτει την αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει την επιχειρηματική δραστηριότητα που βλάπτει το περιβάλλον και την οικονομία.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τελικά αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά θα σωθούν οι γυναίκες απ’ το trafficking; 

Οπτική Γωνία / Τελικά, αν οι γκέι δεν κάνουν παιδιά, θα σωθούν οι γυναίκες από το trafficking; 

Τι αλλάζει με την τροποποίηση Φλωρίδη για την παρένθετη κυοφορία και γιατί ο όρος «παρένθετη μητρότητα» είναι λάθος; Η νομικός Μαριάννα Βασιλείου λύνει όλες μας τις απορίες.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Οπτική Γωνία / Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Πολιτικός «παντός καιρού», κυνικός, αλαζόνας, οπορτουνιστής, οπισθοδρομικός με εκσυγχρονιστικό προσωπείο, γίνεται όλο και περισσότερο «βασιλικότερος του βασιλέως» μετά τη μετεγγραφή του στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δηλώσεις του για τα Τέμπη, τον νέο Π.Κ. και τη χρήση της παρενθεσίας από ζευγάρια ανδρών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Οπτική Γωνία / «Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Η μαζική χρήση AI για τη δημιουργία εικόνων με την αισθητική του Studio Ghibli ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ποια είναι τα όρια της αντιγραφής στην τέχνη. Γιορτάζουμε την προσβασιμότητα ή κηδεύουμε τη δημιουργία;
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ειρήνη

Οπτική Γωνία / Η αδιάκοπη βία και ο ορίζοντας που έχει εξαφανιστεί

«Αυτό που με έχει επηρεάσει περισσότερο μετά την επιστροφή μας δεν είναι οι ελλείψεις, αλλά η παντελής απουσία χρώματος. Τα πάντα είναι γκρίζα. Το μόνο που βλέπεις είναι σκόνη, μισοκατεστραμμένα σπίτια, σοκάκια κομμένα ανάμεσα στα μπάζα»¹.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί η δίκη Φιλιππίδη θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις νομικές σχολές;

Οπτική Γωνία / Γιατί η δίκη Φιλιππίδη θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις νομικές σχολές;

Από τις ερωτήσεις του Εισαγγελέα έως την έμπρακτη στήριξη των ηθοποιών, η δίκη Φιλιππίδη βρίθει πατριαρχικών συμβολισμών και συμπυκνώνει ένα μέρος της φεμινιστικής θεωρίας.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Πού το πάει ο δήμος Αθηναίων;

Ρεπορτάζ / Τι περίεργο συμβαίνει με το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια;

Είναι fake news το νέο άνοιγμα που επιχειρεί ο δήμος Αθηναίων με μεγάλο όμιλο θεατρικών επιχειρήσεων; Τι επιδιώκει ο επιχειρηματίας και πόσο υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για τον πολιτιστικό οργανισμό να μετατραπεί σε εμπορική επιχείρηση.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Η ταινία του Λάνθιμου μάς πείραξε και όχι η σχέση μας με το παρελθόν;

Οπτική Γωνία / Η ταινία του Λάνθιμου μάς πείραξε και όχι η σχέση μας με το παρελθόν;

Η άρνηση του ΚΑΣ να παραχωρηθεί η Ακρόπολη στον Γιώργο Λάνθιμο για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας εγείρει πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που βλέπουμε τα μνημεία και το τι θεωρούμε πολιτιστικό κεφάλαιο σήμερα.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΕΠΕΞ Πεθαίνοντας στο πεζοδρόμιο…

Ακροβατώντας / Πεθαίνοντας στο πεζοδρόμιο

Το τραγικό περιστατικό στη Θήβα δεν είναι από αυτά που αποκαλούνται τυχαία γεγονότα. Πρόκειται για ένα από αυτά που συμβαίνουν συχνά, τα οποία απασχολούν την επικαιρότητα και τα ΜΜΕ, συνήθως επιδερμικά, μέχρι να ξεχαστούν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Πρακτικά Νομικά: Θα πάω φυλακή αν σκοτώσω τον θύτη μου; 

Οπτική Γωνία / Θα πάει φυλακή μια γυναίκα που θα σκοτώσει τον κακοποιητή της;

Μια συζήτηση με τη δικηγόρο Μαριάννα Βασιλείου για το «Σύνδρομο Κακοποιημένης Γυναίκας», τη δευτερογενή θυματοποίηση, και τη σημασία της άμυνας στο ελληνικό ποινικό δίκαιο.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο γιατρός της Σερίφου που έδωσε τα πάντα, μέχρι που δεν άντεξε άλλο

Οπτική Γωνία / Ο γιατρός της Σερίφου που έδωσε τα πάντα, μέχρι που δεν άντεξε άλλο

Ο Θανάσης Κοντάρης ήρθε από τη Σουηδία για να συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις Κυκλάδες, μετέτρεψε την κλινική της Σερίφου σε μια πρότυπη μονάδα, αλλά αναγκάστηκε να φύγει ξανά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ