Πρεμιέρα του «The Bling Ring» σήμερα στο 3ο Athens Open Air Film Festival

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Σοφία Κόπολα

LIFOTEAM 9.9.2013 | 18:59

 

Ενα άρθρο δημοσιευμένο πριν από τέσσερα χρόνια στο περιοδικό Vanity Fair έδωσε στη δημιουργό του Χαμένοι στη Μετάφραση, Σοφία Κόπολα, την αφορμή για να αποδώσει με κινηματογραφικούς όρους τα αληθινά περιστατικά μιας σειράς διαρρήξεων τις οποίες διέπραττε, ανάμεσα στο 2008 και το 2009, μία ομάδα εφήβων από τις πιο προνομιούχες γειτονιές του Λος Άντζελες, εισβάλλοντας σε σπίτια διάσημων του Χόλιγουντ, προτού η αστυνομία εντοπίσει τα ίχνη τους και τους συλλάβει.

 

Μέχρι να συμβεί αυτό, η πενταμελής συμμορία (τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι) γέμιζε τις ντουλάπες της με ρούχα και υποδήματα hip σχεδιαστών, περιέφερε στις εξόδους της αξεσουάρ πολλών χιλιάδων δολαρίων και φωτογραφιζόταν στο facebook αμέριμνα στολισμένη με τα κλοπιμαία, δίχως να αντιλαμβάνεται και πολύ τις ποινικές κυρώσεις που μπορούσαν να επιφέρουν οι πράξεις της.

 

Μέσα από την πλούσια σε ειρωνείες ιστορία της, το The Bling Ring συλλαμβάνει αρκετά αντιπροσωπευτικά το πορτρέτο μιας ναρκισσευόμενης νεολαίας, ανώφελα απασχολημένης με την εικόνα της. Όλα αυτά συνοδεύονται με ένα από τα καλύτερα soundtracks της χρονιάς.

 

 

 

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας της Σοφία Κόπολα θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Λαΐς (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου), με ελεύθερη είσοδο.