Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars

Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars Facebook Twitter
0
Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars Facebook Twitter
Εικονογράφηση: The Athenean Sailor/ LIFO
  • Το τρίτο και πιο χορταστικό τρέιλερ της ταινίας, διάρκειας 2,5 λεπτών, μεταδόθηκε για πρώτη φορά χθες το βράδυ στις ΗΠΑ, από το τηλεοπτικό κανάλι ESPN, στο ημίχρονο του παιχνιδιού του αμερικανικού ποδοσφαίρου μεταξύ New York Giants και Philadelphia Eagles και προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στα social media. Είχε 22.000 views στο YouTube στα πρώτα 20 λεπτά και 17.000 tweets ανά λεπτό.
  • Πρόκειται για το έβδομο μέρος της saga του Πολέμου των Άστρων με τίτλο The Force Awakens. Θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στην Αμερική λίγο νωρίτερα, στις 18 Δεκεμβρίου.
  • Στο τρέιλερ, όπως και στην ταινία, συμμετέχουν ηθοποιοί της κλασικής περιόδου του franchise, όπως οι Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ.
  • Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέι Τζέι Άμπραμς διαβεβαιώνει ότι το The Force Αwakens δεν θα είναι μια «ταινία της Disney», θέλοντας να καθησυχάσει τους πιστούς των ταινιών μετά την απόκτηση του franchise από τη γνωστή εταιρεία κινουμένων σχεδίων. Ο σκηνοθέτης δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αυτός είχε την ευθύνη για το final cut της ταινίας και ότι η Disney φέρθηκε με μεγάλο σεβασμό. «Δεν προσπάθησαν να "ντισνεοποιήσουν" την ταινία» είπε χαρακτηριστικά.
  • Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Άμπραμς και ο Λόρενς Κάσνταν, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα επεισόδια V και VI.
  • Στο νέο τρέιλερ βλέπουμε τον Χαν Σόλο, την πριγκίπισσα Λέια, τους Τσιουμπάκα, Stormtroopers, X-Wings και Tie Fighters, δηλαδή μερικά από τα κλασικά στοιχεία των ταινιών Stars Wars.
  • Στην πρώτη σκηνή του τρέιλερ βλέπουμε τη Ρέι να μπαίνει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος που μοιάζει με υπόστεγο ενός Star Destroyer. Αν αυτό ισχύει, τότε η έρημος έξω και ο πλανήτης γενικότερα είναι ο Jakku, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η μάχη μεταξύ της Αυτοκρατορίας και των ανταρτών.
  • Η υπόθεση της νέας ταινίας πιάνει το νήμα της ιστορίας 30 χρόνια έπειτα απ' ό,τι συνέβη στην Επιστροφή των Τζεντάι. Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά από την πλοκή της ταινίας, όμως οι φανατικοί των ταινιών εικάζουν ορισμένα πράγματα.
  • Αρκετοί παρατήρησαν μια ομοιότητα ανάμεσα στα ρούχα της Ρέι και σε αυτά της πριγκίπισσας Λέια, όταν απελευθέρωσε τον Χαν στην Επιστροφή των Τζεντάι. Θα μπορούσε να είναι η κόρη της; Πάντως, όταν ρωτάνε τη Ρέι, λίγα δευτερόλεπτα μετά, ποια είναι, απαντά αινιγματικά: «Κανένας».
  • Ο έτερος πρωταγωνιστής, Φιν, λέει στην αρχή ότι ανατράφηκε για να κάνει ένα πράγμα μόνο, κάτι που υποδηλώνει ότι έχει κάποια σχέση με τη First Order από μικρό παιδί. Όμως στη συνέχεια φαίνεται ότι άλλαξε στρατόπεδο και μεταπήδησε στην Αντίσταση.
  • Η εικόνα της Αυτοκρατορίας μοιάζει πολύ με την παλιά, των κλασικών ταινιών. Βαθύ κόκκινο στην εικονογραφία, μαυροντυμένοι ανώτεροι στην ιεραρχία, οι κλασικοί στρατιώτες Stormtroopers.
  • Τα καινούργια TIE Fighter, τα μαχητικά μικρά διαστημόπλοια της Αυτοκρατορίας, είναι μαύρα με κόκκινο φινίρισμα.
  • Ο Kylo Ren φαίνεται πως προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό του Darth Vader. Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του τρέιλερ στέκεται πάνω από το κατεστραμμένο κράνος του κλασικού κακού των πρώτων ταινιών και υπόσχεται να τελειώσει αυτό που άρχισε εκείνος.
  • Ο Poe Dameron φαίνεται ότι είναι ένας πιλότος της Αντίστασης που παίρνει τα χαρακτηριστικά του Χαν Σόλο. Σε μια σκηνή στο τρέιλερ, μάλιστα, απεικονίζεται να τον βασανίζει ο Kylo Ren, κάτι που είχε υποστεί και ο Χαν από τον Darth Vader.
  • Ο Φιν και ο Χαν φαίνεται ότι ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν κάτι ή κάποιον, άγνωστο ποιον, αλλά πολλοί στοιχηματίζουν ότι ψάχνουν τον Luke Skywalker.
  • Ο Φιν και η Ρέι ρωτάνε τον Χαν αν είναι αληθινές οι ιστορίες που κυκλοφορούν για τους Τζεντάι, τη Σκοτεινή Πλευρά, τη Δύναμη κ.λπ. και ο Χαν απαντά πως ναι. Θα περίμενε κανείς, λίγες μόνο δεκαετίες μετά τα κατακλυσμιαία γεγονότα που συνέβησαν στις πρώτες ταινίες, όλα αυτά να είναι πασίγνωστα, ίσως όμως η πτώση της Αυτοκρατορίας να γύρισε τον γαλαξία πολλά χρόνια πίσω, σε ένα είδος Μεσαίωνα, και δεν υπάρχει επικοινωνία σε όλα τα σημεία του.
  • Ο Luke Skywalker, ο πρωταγωνιστής των ταινιών, δεν φαίνεται πουθενά στο τρέιλερ αλλά ούτε και στην αφίσα της ταινίας, που κυκλοφόρησε πριν από δύο μέρες, ενώ ξέρουμε ότι ο ηθοποιός που τον υποδύεται παίζει στην ταινία. Μια θεωρία λέει ότι «πέρασε στη σκοτεινή πλευρά» όπως ο πατέρας του Darth Vader και είναι ο πραγματικός κακός της ταινίας ή ότι είναι Τζεντάι. Οι περισσότεροι πιθανολογούν ότι ο τύπος με το μηχανικό χέρι που αγγίζει το ρομπότ R2-D2 σε μια σκηνή του τρέιλερ είναι αυτός, όμως δεν έχουμε κανένα άλλο στοιχείο για τη θέση του στην ιστορία.
  • Ένα άλλο μεγάλο ερωτηματικό είναι το είδος της σχέσης της Λέια με τον Χαν. Μια σκηνή του τρέιλερ τους δείχνει να αγκαλιάζονται στοργικά. Τι έγινε μετά την Επιστροφή των Τζεντάι; Έμειναν μαζί ευτυχισμένοι ή χώρισαν τα τσανάκια τους;
  • Η τελευταία σκηνή στο τρέιλερ είναι η μονομαχία του Kylo Ren και του Φιν με τα σπαθιά lightsaber, μερικοί φαν όμως δεν έχουν πειστεί ότι ο Ren είναι ο πραγματικός κακός στην ταινία, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ρόλο ενός κακού θα υποδυθεί και ο Μπενίσιο ντελ Τόρο. Κάτι που φυσικά ανεβάζει τον πήχη...
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Daily / Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Ο Τζον Χαμ υποδύεται τον επιτυχημένο επενδυτή που χάνει ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια του σ΄αυτή την εκλεκτικά διασκεδαστική, κατά τόπους δραματική και συχνά διεισδυτική σάτιρα ηθών της πλουτοκρατικής ελίτ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Κωστής Χαραμουντάνης / Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Ο 31χρονος σκηνοθέτης νιώθει πως ενηλικιώθηκε μαζί με την πρώτη του βραβευμένη ταινία, «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού», κινηματογραφεί τις αναμνήσεις του και είναι μία από τις πιο μεγάλες ελπίδες του ελληνικού κινηματογράφου.
M. HULOT
«Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Thalia Mavros / «Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Η διεθνώς βραβευμένη παραγωγός και σκηνοθέτις Thalia Mavros μιλά στη LIFO για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η «αυτοκρατορία» του Τραμπ, καθώς και για τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που αλλάζει - και όχι προς το καλύτερο.
M. HULOT
«The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Οθόνες / «The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της αγαπημένης σειράς του HBO λειτουργεί ως εισαγωγή, συστήνοντας νέους χαρακτήρες, το περιβάλλον της δράσης, τη σχέση των παλιών χαρακτήρων με αυτό αλλά και μεταξύ τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια ‘σύγχρονη’»

Οθόνες / «Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια σύγχρονη»

Ο επιφανής μελετητής του Ομήρου και διευθυντής του New York Times Review of Books, Ντάνιελ Μέντελσον, περιγράφει στην εφημερίδα Telegraph τους τρεις βασικούς κανόνες που ελπίζει να τηρηθούν κατά τη μεταφορά της «Οδύσσειας» στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM
Movies

Οθόνες / Μια ταινία για τον Bloody Hawκ και άλλοι 8 λόγοι για να πάτε σινεμά

Αυτή την εβδομάδα έχουν την τιμητική τους τα κατασκοπικά θρίλερ, παίζει η επανέκδοση του Delicatessen και ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ που δεν απευθύνεται μόνο στο fan base του — όχι άλλο Minecraft.
THE LIFO TEAM
«Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Οθόνες / «Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Μουσείο της Νύχτας, ο Φερμίν Ελόι Ακόστα αναδεικνύει ένα πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο για τη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ μιλά στη LiFO για την αβεβαιότητα του μέλλοντος του κινηματογράφου στην Αργεντινή και τις πολιτικές αναταράξεις στη χώρα του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Μυθολογίες / «Ο Βέγγος είναι το αγχολυτικό μου»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Από τον Κουροσάβα και τον Μπέργκμαν, από τις ταινίες της Pixar μέχρι τα Batman του Nόλαν, ο ηθοποιός φτιάχνει μια ετερόκλητη και ειλικρινή λίστα και πιστεύει ότι «σινεμά είναι να βλέπεις άλλες πλευρές του κόσμου».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

Oι Αθηναίοι / Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

«Μην παίξεις ποτέ κωμωδία», της είχαν πει, αλλά τελικά το ευρύ κοινό τη λάτρεψε ως Μαρίνα Κουντουράτου. Όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει τον ρόλο μιας τρανς γυναίκας, της είπαν «θα καταστραφείς». Ήταν πάντα τολμηρή και άφοβη. Και είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
 Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ: «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Pulp Fiction / «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ επιστρέφει με το «Ο Κύριος των Νεκρών» και μιλά στη LiFO για τις σκέψεις του πάνω στο πένθος, την τεχνητή νοημοσύνη που του έλυσε τα χέρια, και εξηγεί γιατί ασχολείται διαρκώς με τρομακτικές καταστάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βαλ Κίλμερ: Ο άνθρωπος που θα (μπορούσε να) γινόταν σταρ

Απώλειες / Βαλ Κίλμερ (1959-2025): Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε γίνει σούπερσταρ

Έφυγε από τη ζωή ο Κρις του «Heat», ο Iceman του «Top Gun», ο «ξανθός» Μπάτμαν του Τζόελ Σουμάχερ, ο Τζιμ Μόρισον του Όλιβερ Στόουν, ο γκέι ντέτεκτιβ του «Kiss Kiss Bang Bang», ένας ηθοποιός που κατέγραψε μερικές αξέχαστες εμφανίσεις στο ενεργητικό του, μα δεν έκανε την αναμενόμενη καριέρα μεγάλου σταρ λόγω ατυχών συγκυριών αλλά και προσωπικών επιλογών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η Λάιζα Μινέλι σήμερα δηλώνει ευτυχισμένη. ή Λάιζα Μινέλι: Mια απίστευτη ιστορία επιβίωσης.

Οθόνες / Λάιζα Μινέλι: Mια απίστευτη ιστορία επιβίωσης

Gay icon, μια χαρισματικά αφοσιωμένη performer, αλλά και αντικείμενο χλεύης. Το ντοκιμαντέρ του Μπρους Ντέιβιντ Κλάιν «Liza: A Truly Terrific, Absolutely True Story» σίγουρα δεν αφηγείται την ιστορία ενός τυπικού nepo baby.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ