Γιατί ενόχλησε η εκδήλωση Τεμπονέρα

Γιατί ενόχλησε η εκδήλωση Τεμπονέρα Facebook Twitter
Ο Διονύσης Τεμπονέρας, που είχε την πρωτοβουλία, δεν έκρυψε ότι έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας για τον εαυτό του έναν διακριτό ρόλο και πάντως όχι αυτόν του χειροκροτητή της νέας ηγεσίας. Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ κατάφερε να αναστατώσει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ με την πρωτοβουλία του για μια εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη με θέμα την ερώτηση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» και ομιλητές τον ίδιο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη και τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν, αφού το καθένα από τα δύο κόμματα θεωρεί ότι είναι αυτό που θα καταφέρει με τις πολιτικές του να βάλει τέλος στην κυριαρχία Μητσοτάκη, οπότε γι' αυτούς το ερώτημα «ποιος;» δεν υφίσταται.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε την προεδρία του κόμματος επειδή έπεισε τα μέλη του κόμματός του ότι αυτός μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει πολλές φορές ότι μόνο εκείνος και το κόμμα του μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη αντιπολίτευση. Οπότε όποιος αμφισβητεί ότι το κόμμα του θα σταματήσει την κυριαρχία Μητσοτάκη και ψάχνεται, θεωρείται υπονομευτής, τουλάχιστον από τους προεδρικούς, και στις δύο πλευρές. 

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές θα ανταγωνίζονται για τη δεύτερη θέση και αυτή η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή, καθώς η έκβασή της θα κρίνει το πολιτικό τους μέλλον. Μία ιδέα για το πόσο άγρια θα είναι η κόντρα μεταξύ των δύο έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης πριν από λίγο καιρό, όταν σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη «εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης».

Σύμφωνος με την εκδήλωση λέγεται ότι είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρουν στελέχη που γνωρίζουν, «αν δεν την ενέκρινε, δεν θα δεχόταν να συναντήσει τον Τεμπονέρα στο γραφείο του λίγες μέρες πριν από την πραγματοποίησή της».

Ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης δεν έχουν καμία διάθεση να συνεργαστούν, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση. Κανένας δεν αρνείται γενικά τον διάλογο, ούτε την ανάγκη ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Ο καθένας τους όμως, θέλει να γίνει με τους δικούς του όρους και να είναι αυτός που θα έχει τον ηγετικό ρόλο και την πολιτική πρωτοβουλία. Γι' αυτό και όποιος περάσει τον άλλον στις ευρωεκλογές θα θεωρηθεί ότι θα έχει το προβάδισμα, εκτός κι αν βρεθούν πολύ κοντά, κάτι που δεν αποκλείουν οι σημερινές δημοσκοπήσεις. Υπάρχει πολύς χρόνος, ωστόσο, μέχρι τις ευρωεκλογές και πολλά μπορεί να αλλάξουν στην πορεία. Ο στόχος λοιπόν και για τους δύο είναι η δεύτερη θέση, στην οποία ο Ανδρουλάκης θέλει να ανέβει και ο Κασσελάκης να διατηρηθεί.  

Τα κίνητρα, τα κέρδη και οι απώλειες

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, που είχε την πρωτοβουλία, δεν έκρυψε ότι έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας για τον εαυτό του έναν διακριτό ρόλο και πάντως όχι αυτόν του χειροκροτητή της νέας ηγεσίας. Με την εκδήλωση αυτή αμφισβητεί εκ των πραγμάτων ότι ο Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει μόνος του τον Μητσοτάκη. Γι' αυτό και έθεσε το συγκεκριμένο ερώτημα, που κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως προβοκατόρικο, παρότι το διαρκές ζήτημα εδώ και πέντε χρόνια στην κεντροαριστερά και την αριστερά είναι πώς θα βάλουν τέλος στην πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο Τεμπονέρας γνωρίζει ότι τμήμα της νομενκλατούρας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον Κασσελάκη «πρόεδρο υπό προθεσμία» και αν το κόμμα δεν τα πάει καλά στις ευρωεκλογές, κάποιοι από αυτούς θα τον πιέσουν για να παραιτηθεί. Ο Κασσελάκης τα γνωρίζει επίσης αυτά και διαμηνύει ότι θα είναι στη θέση του και την επόμενη μέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά οι δελφίνοι είναι αρκετοί, ετοιμοπόλεμοι και διαθέτουν περισσότερα όπλα από τον Τεμπονέρα, ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ισχυρούς υποστηρικτές στον μηχανισμό του κόμματος. Είναι όμως από τα δημοφιλή στελέχη στην κοινωνία και πιο άφθαρτος από άλλους, αφού δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν χρειάζεται να απολογείται για την περίοδο που είχαν την εξουσία. 

Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ήταν μία τακτική κίνηση, η οποία του απέδωσε ήδη κέρδη, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου εδώ και μέρες με την ατζέντα που εκείνος έθεσε. Είναι επίσης μία κίνηση με την οποία τους δείχνει ότι μπορεί να πετύχει αυτό που δεν μπορούν οι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, να φέρει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν τη συζήτηση μαζί και στελέχη που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά, με τα οποία ο Κασσελάκης δεν κατάφερε να συνεννοηθεί.

Γιατί ενόχλησε η εκδήλωση Τεμπονέρα Facebook Twitter
Η αφίσα της εκδήλωσης που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, με θέμα την ερώτηση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;».

Είναι δηλαδή κάποιος που μπορεί να ενώσει, αυτό είναι το μήνυμα. Οι σκοποί του έχουν ήδη επιτευχθεί και σε αυτό συνέβαλε και η αποδοχή της πρόσκλησης από τους δύο βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, οι οποίοι αποδέχτηκαν τους «δεύτερους» ρόλους, καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι ο πρωταγωνιστής. 

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου, είναι ο μόνος που αμφισβητεί τον πρόεδρο του κόμματός του τόσο έντονα, και δύσκολα ο Τεμπονέρας θα έβρισκε κάποιον άλλον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα αποδεχόταν την πρόσκληση του.  

Αντιθέτως, η Νέα Αριστερά δεν ενοχλήθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου, πλην ελαχίστων στελεχών, καθώς, αφενός δεν έχουν την προσδοκία να κερδίσουν μόνοι τους τον Μητσοτάκη, όταν δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, αφετέρου έχουν την ανάγκη να συμμετέχουν όπου μπορούν, για να μην είναι στην αφάνεια. Όπως ανέφεραν και οι ίδιοι, ανταποκρίθηκαν θετικά καθώς είναι πάντα ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο, δηλώνοντας ότι και «η συγκρότηση της Νέας Αριστεράς έγινε αναγνωρίζοντας το κενό εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από την πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη». 

Η συμμετοχή της Αχτσιόγλου στην εκδήλωση ενδέχεται ωστόσο να της στοιχίσει τους ανοιχτούς διαύλους που διατηρούσε με ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά από αυτό δεν την θεωρούν αξιόπιστη συνομιλήτρια, όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή.  

Οι αντιδράσεις

Από τη στιγμή που στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ως υπονομευτική μία εκδήλωση που έχει θέμα την αναζήτηση αντιπάλου του Μητσοτάκη, ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις. 

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι το ερώτημα της εκδήλωσης του Τεμπονέρα «απαντήθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου φθινοπώρου, όταν ρωτήθηκαν τα μέλη του κόμματος ποιον θέλουν απέναντι στον Μητσοτάκη και αυτά επέλεξαν τον Κασσελάκη». 

«Δεν επέλεξαν την Αχτσιόγλου, η οποία μετά δήλωσε "κουρασμένη, όταν την κάλεσε ο πρόεδρος για να της αναθέσει καθήκοντα"», λέει, ενώ αρκετοί προεδρικοί κατηγορούν τον Τεμπονέρα ότι δεν τόλμησε να βάλει υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη «για να λάβει την απάντηση και αυτός από τα μέλη του κόμματος». 

Την πρωτοβουλία Τεμπονέρα αποδοκίμασαν στελέχη, όπως ο Νίκος Παππάς, που του καταλόγισε προσωπικές στρατηγικές, άφησε αιχμές για τη συμμετοχή της Αχτσιόγλου. μιλώντας για «υποκλαπείσες έδρες» και είπε ότι δεν θα πήγαινε σε μια τέτοια εκδήλωση. Ο Γιώργος Καραμέρος είπε ότι έχουν μπροστά τους ευρωεκλογές και «δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους ζυμώσεις», ενώ ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης σχολίασε πως αυτές οι κινήσεις πρέπει να έχουν «την έγκριση των ηγετικών κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ».

Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τους νεοπροεδρικούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε το θέμα της εκδήλωσης ούτε η συμμετοχή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτή της Εφης Αχτσιόγλου, η οποία, για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει στους «αποστάτες» που διέσπασαν το κόμμα και «έκλεψαν» τις έδρες. 

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στη LiFO ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει διαρκώς στο κόμμα του πως θα αγωνιστούν για να πάνε πολύ καλά στις ευρωεκλογές, καθώς είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση στα γκάλοπ, και ότι είναι μονόδρομος για το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν μπορεί να εμφανίζεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, όταν έχουμε δώσει ήδη την απάντηση στο ερώτημα. Εκτός αν ο Μ.Χριστοδουλάκης έχει διαφορετική άποψη» λέει, αφήνοντας αιχμές ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται από τον Τεμπονέρα ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα αυτά μεταφέρθηκαν και στον ίδιο τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος φαίνεται να έκανε και δεύτερες σκέψεις όταν, μιλώντας στο ραδιόφωνο (Real Fm), είπε ότι δέχθηκε την πρόσκληση να μιλήσει σε μια εκδήλωση, αλλά δεν θέλει να παίξει τον ρόλο της «πατερίτσας» άλλων. Παρόλα αυτά και παρότι αρνήθηκε ότι αμφισβητεί το κόμμα του, είπε: «Θεωρώ ότι είναι καλό να συζητάμε σε μια συγκυρία που ο προοδευτικός χώρος φαίνεται ότι δεν έχει ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, πάντως, τον άδειασε επιδεικτικά, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμμετοχή του Μ. Χριστοδουλάκη στην εκδήλωση είναι εκτός γραμμής. Είπε ότι δεν το συζήτησε με κανέναν στο κόμμα και ότι αυτό είναι κάτι προβληματικό, μερικούς μήνες πριν τις ευρωεκλογές στις οποίες το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τη δεύτερη θέση «ώστε η χώρα να αποκτήσει σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ».

Στέλεχος κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέει στη LiFO ότι οι ίδιοι είναι υπέρ του πολιτικού διαλόγου με την αριστερά και πριν από λίγες μέρες, σε εκδήλωση για τα δημόσια πανεπιστήμια, είχαν καλέσει τον Γιώργο Σταθάκη για να μιλήσει. «Είναι άλλο όμως να συζητάς πάνω σε πολιτικά θέματα και άλλο να ανοίξεις μία φάμπρικα που υπονομεύει τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές». Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι μετά τη συνάντηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τεμπονέρα, αποκαλύφθηκε και ο ρόλος του Τσίπρα.

Ποιοι στηρίζουν

Παρά τις επικρίσεις και την ενόχληση που προκαλεί η εκδήλωση, δεν είναι όλοι αρνητικοί. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι από τους θερμότερους υποστηρικτές και έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Διονύση Τεμπονέρα, με τον οποίο συνομιλεί. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε ζητήσει από τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον υποστηρίξουν ως υποψήφιο περιφερειάρχη, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. 

Συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου είναι και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος σήμερα αναφέρεται στον «προοδευτικό χώρο» που πρέπει να συνομιλεί, αλλά μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μάζεψε «γυρολόγους και υπολείμματα της δεξιάς» και ότι «είναι πρωθυπουργός της συναλλαγής, ντίλερ».

Σύμφωνος με την εκδήλωση λέγεται ότι είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρουν στελέχη που γνωρίζουν, «αν δεν την ενέκρινε, δεν θα δεχόταν να συναντήσει τον Τεμπονέρα στο γραφείο του λίγες μέρες πριν από την πραγματοποίησή της».

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα τάση του Διονύση Τεμπονέρα

LiFO politics / Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα τάση Τεμπονέρα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις ιδεολογικές διαφορές και τα προβλήματα που βγήκαν στην επιφάνεια μετά τις εκλογικές ήττες, για τη νέα τάση που δημιούργησε, το Δίκτυο της Εναλλακτικής και Κοινωνικής Αριστεράς και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Αυτά που θα δούμε στις ευρωεκλογές θα είναι πρωτόγνωρα»

LiFO politics / «Αυτά που θα δούμε στις ευρωεκλογές θα είναι πρωτόγνωρα»

Ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Metron Analysis, μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τις νέες προκλήσεις και το ρίσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα χρόνια από την «πρώτη φορά αριστερά»

Οπτική Γωνία / Δέκα χρόνια από την «πρώτη φορά αριστερά»

Τι άφησε πίσω της η «πρώτη φορά αριστερά»; Σχολιάζει ο καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών και διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής και Θεσμικής Θεωρίας και Ιστορίας των Ιδεών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδης Χατζής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Στροφή προς την «αρρενωπότητα» και άλλες (ιμπεριαλιστικές) ονειρώξεις.

Οπτική Γωνία / Στροφή προς την «αρρενωπότητα» και άλλες (ιμπεριαλιστικές) ονειρώξεις

Μια νέα ιμπεριαλιστική και αποικιακή φαντασία διασχίζει τον καπιταλισμό της τεχνητής νοημοσύνης και τον συνενώνει με τα σχέδια για αναδιάταξη ισχύος των παγκόσμιων και περιφερειακών παικτών.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Όταν ο Κώστας Τασούλας στήριζε με θέρμη την ισότητα στον γάμο

Οπτική Γωνία / Όταν ο Κώστας Τασούλας στήριζε με θέρμη την ισότητα στον γάμο

Άραγε, πώς θα αιτιολογήσουν τη θετική τους ψήφο βουλευτές της ΝΔ που τάχθηκαν απέναντι στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαιτίας της στάσης της υπέρ του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια; 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κρήτη: Oι πυροβολημένες κάμερες κυκλοφορίας και τα θανατηφόρα τροχαία

Ρεπορτάζ / «Στην Κρήτη πάνω από το 15% των οδηγών δεν έχει πάει ποτέ να δώσει εξετάσεις»

Οι θλιβερές ιδιαιτερότητες της Κρήτης και το μπαλάκι των ευθυνών για μία σύλληψη που δεν έγινε στην ώρα της και στοίχισε τη ζωή στον Παναγιώτη Καρατζή: Ο άδικος θάνατος του 22χρονου στα Χανιά βγάζει για άλλη μία φορά στο φως όλα τα στραβά που συνδέονται με την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΠΕΞ Γιατί έρχεται παγκόσμιο χάος;

Οπτική Γωνία / Έρχεται παγκόσμιο χάος; ― 7 ερωτήσεις στον Τζέφρι Σακς

Πόσο «τραμπικός» θα αποδειχθεί ο Τραμπ στη νέα εποχή του; Μιλά στη LiFO ο Τζέφρι Σακς, καθηγητής Οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ένοχα μυστικά του υπόγειου Κηφισού που βγήκαν στην επιφάνεια

Ρεπορτάζ / Τα ένοχα μυστικά του υπόγειου Κηφισού που βγήκαν στην επιφάνεια

Κι όμως, το υπογειοποιημένο τμήμα του Κηφισού ποταμού, πάνω από το οποίο περνάει ο κεντρικός οδικός άξονας της Αττικής, ουδέποτε έχει συντηρηθεί από τότε που κατασκευάστηκε. Τι αναφέρει η έκθεση αυτοψίας της Γεωμυθικής, η οποία «άναψε φωτιές».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τι «τρέχει» με τη Γροιλανδία;

Οπτική Γωνία / Η Γροιλανδία που βγήκε από τον πάγο και έγινε viral

Ποιο είναι το «γροιλανδικό πρόβλημα», το οποίο αποκτά πλέον νέα διάσταση, καθώς ο Τραμπ επιδιώκει να προσαρτήσει το αχανές αυτό νησί – γεωστρατηγικό «φιλέτο» με το μοναδικό οικοσύστημα στις ΗΠΑ; Και τι λένε οι ίδιοι οι κάτοικοί του για όλα αυτά;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Δεν χορεύω συχνά, δεν χορεύω με πάθος»: Όταν ο Κώστας Σημίτης μίλησε για όλα στη Βασιλική Σιούτη

Συνέντευξη / «Δεν χορεύω συχνά, δεν χορεύω με πάθος»: Όταν ο Κώστας Σημίτης μίλησε για όλα στη Βασιλική Σιούτη

Μια συνέντευξη επικεντρωμένη στην προσωπική του ζωή και όχι στις θέσεις του, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1996, λίγες μέρες προτού διαδεχθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ