«Farewell / Eν τόπω χλοερώ»: Μια παρέα ηθοποιών δεν αφήνει τίποτα σε χλωρό κλαρί

Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
Σκηνή δεν υπάρχει, απόσταση δεν κρατιέται, ο τέταρτος τοίχος έχει καταλυθεί από το πρώτο λεπτό, μας λούζουν όλους, θεατές και ερμηνευτές, οι προβολείς, ενώ αρκετοί από το κοινό σηκώνονται και συμμετέχουν χορεύοντας στα μουσικά μέρη. ©Eftychia Vlachou 
0

Η παράσταση ««Farewell / Εν τόπω χλοερώ» δεν είναι παρά η συνέχεια της περσινής «Nostalgia Generation» της ομάδας Ντουθ (Βάσια Αταριάν, Μυρτώ Μακρίδη, Δημήτρης Τάσαινας) και των συνεργατών της στο θέατρο 104. Μια μουσική περφόρμανς που βασίστηκε στις συλλογικές μνήμες και σε όλα εκείνα που ενώνουν όλους όσοι έζησαν την πρώτη τους νιότη πριν το μιλένιουμ. Οι ηθοποιοί είναι ηλικιακά νέοι και νέες που οπωσδήποτε έχουν περάσει το φράγμα των 30, ίσως κάποιοι να πλησίαζαν και τα 40. Μου είχε αρέσει πολύ η δουλειά τους και μου είχε κάνει εντύπωση η σχέση τους με όλα όσα αποτελούν μέρος της σύγχρονης ελληνικής ποπ κουλτούρας. Ήταν κάτι που θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις μετα-επιθεώρηση, αποτέλεσμα μιας θεατρικότητας που δεν είχε να κάνει με οτιδήποτε είχα δει ξανά. Μου θύμισε κατά κάποιον τρόπο τον «Γαλαξία» των blitz, αν και γενικότερα εμπεριείχε στοιχεία από όλα όσα έχουμε δει τα τελευταία 10-15 χρόνια της κρίσης και της αναθεώρησης των κοινωνικών συμβάσεων και των συμβιβασμών. Με πολύ χιούμορ, πολλή μουσική και πολλή νοσταλγία.  

Η νέα τους παράσταση με τίτλο «Farewell / Εν τόπω χλοερώ» παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο με πέρυσι, σε σκηνοθεσία Βάσιας Αταριάν και κρατάει περί τις 3 ώρες. Ωστόσο, όποιος θέλει να κάνει ένα διάλειμμα, μπορεί να σηκωθεί να πάει μέχρι το μπαρ ή να βγει στην αυλή για κάπνισμα. Το εναρκτήριο λάκτισμα ξεκινάει ακριβώς από το μπαρ, με δύο ηθοποιούς, την Κατερίνα και την Ειρήνη, που κρατάνε βιντεοκάμερα και καταγράφουν σε καθεστώς βαθιάς συγκίνησης ευχές για τον γάμο των κολλητών τους. Γιατί γάμος είναι η αιτία για την οποία μαζευτήκαμε και συγκεκριμένα το γαμήλιο γλέντι.  

Είναι το θέατρο μιας γενιάς ηθοποιών που ωρίμασε μέσα στην κρίση και τα μνημόνια, που απογοητεύτηκε ή συμβιβάστηκε με τις πολιτικές εξελίξεις, που έπαιξε σε παραστάσεις πειραματισμού και επινοημένου –devised– θεάτρου, που μετέτρεψε παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου σε πολιτικό μανιφέστο, που λάτρεψε την ποπ κουλτούρα και τα αμερικανικά sitcom, που αφέθηκε σε μουσικές και τραγούδια από τα ιταλικά ‘60s μέχρι τη ροκ των ‘80s.

Αφού γίνεται αυτή η εισαγωγή, περνάμε στον χώρο της σκηνικής δράσης, μέρος του οποίου αποτελούμε και εμείς, το κοινό. Το ντεκόρ αποτελείται από τα κλισέ ενός American Dream πάρτι σε φόντο ελληνικό: λευκό σατέν με πτυχώσεις να καλύπτει το τραπέζι του μπουφέ, κρυστάλλινα ποτήρια, ροτόντες στο κέντρο της σάλας όπου μπορούν να καθίσουν και θεατές, μπαρ και κονσόλα του dj στο βάθος. Όλες και όλοι οι συμμετέχοντες ντυμένοι επίσημα και σινιέ. Κοντολογίς το όνειρο του μικροαστού στον κήπο των ελληνικών θαυμάτων. Σε αναμονή των νιόπαντρων που όπου να ‘ναι θα έρθουν. Κι όλο έρχονται – θα έρθουν ποτέ άραγε; Κάθε λίγο και λιγάκι οι ηθοποιοί επαναλαμβάνουν «Να ζήσουν!» και «Παντάξιοι». Μαζί κι εμείς, με λευκά μπαλόνια που μας έδωσαν και το «Nessuno Mi Può Giudicare (La Verita)» στη διαπασών.  

Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou

Όλες και όλοι έχουν να πουν μια ιστορία με και για τους νεόνυμφους από τη μακρόχρονη κοινή τους πορεία, για όλα όσα τους συνδέουν από τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια μέχρι σήμερα – ιστορίες άλλοτε αστείες, άλλοτε σκληρές, άλλοτε περίεργες. Αν πέρυσι, στην προηγούμενή τους παράσταση, αφορμή για ανάλογες ιστορίες αποτελούσαν βίντατζ αντικείμενα, βιβλία, δίσκοι, μουσικές, ιστορικά γεγονότα, τώρα αφορμή αποτελούν τα συναισθήματα. Βιώματα, πιθανόν προσωπικά των ηθοποιών, που έγιναν θέατρο, ιστορίες αλλόκοτες που μπόλιασαν το έργο για να σατιρίσουν και να σχολιάσουν τη σύγχρονή μας πραγματικότητα. Και κάθε τόσο ένα κωμικοτραγικό συμβάν ή μια δήλωση από έναν ή μία από τους ηθοποιούς πήγαιναν το έργο «αλλού γι’ αλλού», μακριά από τη συνθήκη του γάμου, μετατρέποντας τη δράση σε θέατρο του παραλόγου με αρκετό αυτοσαρκασμό, ειρωνεία, πικρές διαπιστώσεις. Υπαινικτικά πολιτικό, επιτακτικά κοινωνικό, βαθύτατα υπαρξιακό.  

Η παρέα που αποτελείται από τους Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ρωμανό Καλοκύρη, Μυρτώ Μακρίδη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Προμηθέα Nerattini-Δοκιμάκη, Σεραφείμ Ράδη, Ιωάννα Ραμπαούνη, Δημήτρη Τάσαινα και Μαρία Φιλίνη δεν αφήνει τίποτα σε χλωρό κλαρί. Σαρώνουν τη σκηνή, δηλαδή το κεντρικό πάλκο, απ’ άκρη σ’ άκρη, αραδιάζοντας σκέψεις, γεγονότα, σχόλια κάθε είδους. Ο Ρωμανός με το μικρόφωνο στο χέρι «σκηνοθετεί» καταστάσεις και παρασέρνει τους υπόλοιπους στην εξέλιξη της βραδιάς σε μια ενδιαφέρουσα παραδοξότητα, ο Προμηθέας αναπολεί τη νιότη του, η Μυρτώ επανέρχεται κάθε τόσο στις διαψεύσεις της αριστεράς, η Κατερίνα στη Μαρία Κάλλας, ο Σεραφείμ στο γεγονός ότι ονειρευόταν να παίξει στο Μπρόντγουεϊ και να διαβάσει Ντοστογιέφσκι στο πρωτότυπο, η Μαρία με το νεσεσέρ της διορθώνει το μακιγιάζ όλων. Όλοι και όλες σε μια middle age crisis, αναθεωρώντας το παρελθόν τους, στριμωγμένοι από το άχαρο παρόν και το αγχωτικό –ως προς το τι έχουν να περιμένουν από αυτό– μέλλον.  

Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou

Μέσα σε όλο αυτό το ευφρόσυνο παραλήρημα ενός επιτηδευμένου ερασιτεχνισμού και αφελούς ατσαλοσύνης, κάθε λίγο και λιγάκι, σε στιγμές κορύφωσης της δράσης, εντελώς ξεκούδουνα, σχηματίζουν ομαδικά χορικά και με χορογραφίες (της Έλενα Γεροδήμου) που παραπέμπουν σε ταινίες της γαλλικής νουβέλ βαγκ ερμηνεύουν εμβληματικά τραγούδια. Από το «Say a little prayer», γνωστό από τον «Γάμο του καλύτερού μου φίλου», μέχρι το «Paparazzi», και από το «Voulez vous» μέχρι το «La bambola», η παράσταση απογειώνεται και γίνεται ένα μιούζικαλ αλά Ελεύθερο Θέατρο του '70, προκαλώντας μοναδική θεατρική μαγεία.

Σατιρίζουν τους Έλληνες από τη μια και από την άλλη κατανοούν ότι αποτελούν μέρος αυτής της κοινωνίας. Αν κατάφεραν να αναμείξουν μέσα σε όλο αυτό το γλέντι από τη Μαρινέλα μέχρι τον Κουφοντίνα, από την Κάλλας μέχρι τη Μαρέβα, από την «Κάστα Ντίβα» μέχρι τον Κώστα Χατζή και από τον Νταλάρα μέχρι τη Βλαχοπούλου, είναι γιατί είναι μια παρέα ευφάνταστων, ταλαντούχων, «θεοπάλαβων» ηθοποιών. Και γιατί η Ελλάδα είναι ακριβώς όλο αυτό το τουρλουμπούκι – ανάκατα και αψυχολόγητα.  

Κάθε τόσο οι νεόνυμφοι «Έρχονται, έρχονται!», και ποτέ δεν έρχονται, μέχρι που η παρέα κάθεται εξουθενωμένη απέναντί μας σαν σε καφέ της παρηγοριάς σε κηδεία. Η Ευδοξία με την ιδιαίτερα καλλίφωνη Ειρήνη ξεκινάνε μια κουβέντα στην οποία σύντομα μπαίνουν κι άλλοι. Γίνονται ακόμα πιο εξομολογητικοί, τρυφεροί και ευάλωτοι, και μιλάνε για τη ζωή των μικρών απολαύσεων, της απλότητας και της αγάπης, της συντροφικότητας. Πως το χέρι που δίνει ο καθένας μας στον διπλανό του δεν είναι παρά η μοναδική και πιο ειλικρινής ανάγκη μας. Εκφράζοντας με τα λόγια τους μια γλυκιά ματαίωση, γίνονται σπαρακτικοί και γήινοι, μέρος μιας παράστασης που δεν μπορείς να την πεις και ακριβώς θέατρο. Σκηνή δεν υπάρχει, απόσταση δεν κρατιέται, ο τέταρτος τοίχος έχει καταλυθεί από το πρώτο λεπτό, μας λούζουν όλους, θεατές και ερμηνευτές, οι προβολείς, ενώ αρκετοί από το κοινό σηκώνονται και συμμετέχουν χορεύοντας στα μουσικά μέρη.  

Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou

Είναι το θέατρο μιας γενιάς ηθοποιών που ωρίμασε μέσα στην κρίση και τα μνημόνια, που απογοητεύτηκε ή συμβιβάστηκε με τις πολιτικές εξελίξεις, που έπαιξε σε παραστάσεις πειραματισμού και επινοημένου –devised– θεάτρου, που μετέτρεψε παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου σε πολιτικό μανιφέστο, που λάτρεψε την ποπ κουλτούρα και τα αμερικανικά sitcom, που αφέθηκε σε μουσικές και τραγούδια από τα ιταλικά ‘60s μέχρι τη ροκ των ‘80s. Μια γενιά που έχει κάθε λόγο να μην εμπιστεύεται τις προηγούμενες, που οδήγησαν την Ελλάδα εδώ που την έφτασαν, αλλά και που δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από αυτήν.  

Η παράσταση «Farewell / Εν τόπω χλοερώ» είναι μια μαύρη κωμωδία με εξαγνιστικό φινάλε, μια περφόρμανς που εμπεριέχει την τηλεοπτική κωμωδία αλλά και την απόγνωση της μπεκετικής αγωνίας σε ποτήρι του φραπέ με καλαμάκι στα χρώματα της γαλανόλευκης. Με σάουντρακ το τραγούδι που συνεχώς επανέρχεται, «Ένα καράβι είναι η ζωή, περνάει και δεν ξαναγυρνά». Αρκεί όμως ένα ζεϊμπέκικο σαν αυτό που σηκώνεται και χορεύει η Μαρία για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, και μας αποχαιρετούν με το «Σήμερα» της Μαρινέλας.  

Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou
Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou
Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou
Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou
Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou
Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou
Farewell - Eν τόπω χλοερώ Facebook Twitter
©Eftychia Vlachou

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Χρυσή Εποχή»

Αποστολή στο Νόβι Σαντ / Κωνσταντίνος Ρήγος: «Ήθελα ένα υπέροχο πάρτι όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι»

Στη νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Χρυσή Εποχή», μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου, εικόνες από μια καριέρα 35 ετών μεταμορφώνονται ‒μεταδίδοντας τον ηλεκτρισμό και την ενέργειά τους‒ σε ένα ολόχρυσο ξέφρενο πάρτι.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
CHECK Απόπειρες για τη ζωή της: Ψάχνοντας την αλήθεια για τις υπέροχες, βασανισμένες γυναίκες και τις τραγικές εμπειρίες τους

Θέατρο / Η βάρβαρη εποχή που ζούμε σε μια παράσταση

Ο Μάρτιν Κριμπ στο «Απόπειρες για της ζωή της» που ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον σκιαγραφεί έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο πόλεμος, ο θάνατος, η καταπίεση, η τρομοκρατία, η φτώχεια, ο φασισμός, αλλά και ο έρωτας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
To νόημα τού να ανεβάζεις Πλάτωνα στην εποχή του ΤikTok

Άννα Κοκκίνου / To νόημα τού να ανεβάζεις το Συμπόσιο του Πλάτωνα στην εποχή του tinder

Η Άννα Κοκκίνου στη νέα της παράσταση αναμετριέται με το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τις πολλαπλές όψεις του Έρωτα. Εξηγεί στη LiFO για ποιον λόγο επέλεξε να ανεβάσει το αρχαίο φιλοσοφικό κείμενο, πώς το προσέγγισε δραματουργικά και κατά πόσο παραμένουν διαχρονικά τα νοήματά του.
M. HULOT
«Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Θέατρο / «Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Η παράσταση TERAΣ διερευνά τις queer ταυτότητες και τα οικογενειακά τραύματα, μέσω της εμπειρίας της αναγκαστικής μετανάστευσης. Μπορεί τελικά ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας να ζήσει ελεύθερα σε ένα μικρό νησί;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Αντώνης Αντωνόπουλος από μικρός είχε μια έλξη για τα νεκροταφεία ή Όλα είναι θέατρο αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου πάνω τους ή Η παράσταση «Τελευταία επιθυμία» είναι ένα τηλεφώνημα από τον άλλο κόσμο

Θέατρο / «Ας απολαύσουμε τη ζωή, γιατί μας περιμένει το σκοτάδι»

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος, στη νέα του παράσταση «Τελευταία Επιθυμία», δημιουργεί έναν χώρο όπου ο χρόνος για λίγο παγώνει, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συναντήσουμε τους νεκρούς αγαπημένους μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

Θέατρο / Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

«Δεν πηγαίνουμε ποτέ στη Μόσχα, όμως η επιθυμία γι’ αυτήν κυλάει διαρκώς μέσα μας» - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για τη sold-out παράσταση «Τρεις Αδελφές» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Θέμελης Γλυνάτσης: Ας ξεκινήσουμε με το να είμαστε πολύ πιο τολμηροί με τους ρόλους που δίνουμε στους νέους καλλιτέχνες, κι ας μην είναι τέλειοι

Θέατρο / Μια όπερα με πρωταγωνιστές παιδιά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μεταξύ χειροποίητων σκηνικών και σκέψεων γύρω από τη θρησκεία και την εξουσία, «Ο Κατακλυσμός του Νώε» δεν είναι άλλη μια παιδική παράσταση, αλλά ανοίγει χώρο σε κάτι μεγαλύτερο: στη δυνατότητα τα παιδιά να γίνουν οι αυριανοί δημιουργοί, όχι απλώς οι θεατές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ηow to resuscitate a dinosaur/ Έι, Romeo, πώς δίνεις το φιλί της ζωής σε έναν δεινόσαυρο;

Guest Editors / «Ο Καστελούτσι σκηνοθετεί μια υπόσχεση· και κάνει τέχνη εκκλησιαστική»

«Πέρασαν μέρες από την πρώτη μου επαφή με τη Βερενίκη. Μάντρωσα ένα κοπάδι σκέψεις» – ο Κυριάκος Χαρίτος γράφει για μια από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν, που ανέβηκε στη Στέγη.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Onassis Dance Days 2025: Ένας ύμνος στα αδάμαστα σώματα

Θέατρο / Onassis Dance Days 2025: Ένας ύμνος στα αδάμαστα σώματα

Ένα νέο, αλλιώτικο σύμπαν για τον «χορό» ξεδιπλώνεται από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μέσα από τα πρωτοποριακά έργα τεσσάρων κορυφαίων Ελλήνων χορογράφων και του διεθνούς φήμης Damien Jalet.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κώστας Νικούλι

Θέατρο / «Μπορώ να καταλάβω το πώς είναι να νιώθεις παρείσακτος»

Ο 30χρονος Κώστας Νικούλι μιλά για την πορεία του μετά το «Ξενία» που του χάρισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού όταν ήταν ακόμα έφηβος, για το πόσο Έλληνας νιώθει, για την πρόκληση του να παίζει τρεις γκέι ρόλους και για το πόσο τον έχει αλλάξει το παιδί του.
M. HULOT
Μέσα στον θησαυρό με τις εμβληματικές φορεσιές της Δόρας Στράτου

Θέατρο / «Κάποτε έδιναν τις φορεσιές για έναν πλαστικό κουβά, που ήταν ό,τι πιο μοντέρνο»

Μια γνωριμία με τη μεγάλη κληρονομιά της Δόρας Στράτου μέσα από τον πλούτο αυθεντικών ενδυμάτων που δεν μπορούν να ξαναραφτούν σήμερα και συντηρούνται με μεγάλο κόπο, χάρη στην αφοσίωση και την εθελοντική προσφορά μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν και συνεχίζουν το όραμά της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Βασιλική Δρίβα: «Με προσβάλλει να με χρησιμοποιούν σαν καθρέφτη για την ανωτερότητά τους»

Οι Αθηναίοι / Βασιλική Δρίβα: «Με προσβάλλει να με χρησιμοποιούν σαν καθρέφτη για την ανωτερότητά τους»

Ανατρέποντας πολλά από τα στερεότυπα που συνοδεύουν τους ανθρώπους με αναπηρία, η Βασιλική Δρίβα περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τις χαρές, και μπορεί πλέον να δηλώνει, έστω δειλά, πως είναι ηθοποιός. Είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ξαναγράφοντας τον Ίψεν

Θέατρο / Ο Ίψεν στον Πειραιά, στο μουράγιο

«Δεν είναι εύκολο να είσαι ασυμβίβαστη. Όπως δεν είναι εύκολο να ξαναγράφεις τον Ίψεν» – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για την παράσταση «Εχθρός του λαού» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
«Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ τις αρνητικές κριτικές και αποσύρθηκα για έναν χρόνο»

Lifo Videos / «Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ τις αρνητικές κριτικές και αποσύρθηκα για έναν χρόνο»

Η ηθοποιός Παρασκευή Δουρουκλάκη μιλά για την εμπειρία της με τον Πέτερ Στάιν, τις προσωπικές της μάχες με το άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και για το θέατρο ως διέξοδο από αυτές.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Μαρία Σκουλά: «Πιστεύω πολύ στο χάος μέσα μου»

Θέατρο / Μαρία Σκουλά: «Πιστεύω πολύ στο χάος μέσα μου»

Από τον ρόλο της Μάσα στην πραγματική ζωή, από το Ηράκλειο όπου μεγάλωσε μέχρι τη ζωή με τους ανθρώπους του θεάτρου, από τον φόβο στην ελευθερία, η ζωή της Μαρίας Σκουλά είναι ένας δρόμος μακρύς και δύσκολος που όμως την οδήγησε σε κάτι δυνατό και φωτεινό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μια νέα παράσταση χαρτογραφεί το χάσμα μεταξύ γενιάς Z και γενιάς X

Θέατρο / Μια νέα παράσταση χαρτογραφεί το χάσμα μεταξύ γενιάς Z και γενιάς X

Μέσα από την εναλλαγή αφηγήσεων, εμπειριών, αναπαραστάσεων, χορού, βίντεο και ήχου, η παράσταση του Γιώργου Βαλαή αναδεικνύει τις διαφορές αλλά και τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δυο διαφορετικών γενεών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ