Κάμαρες Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

«Κάμαρες»: Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης μάς καλεί στο παραισθησιογόνο σύμπαν του

0

Φτάνεις, κόβεις εισιτήριο, μπαίνεις σε ένα ωραίο προαύλιο όπου σε υποδέχεται η Ειρήνη Μπούνταλη με την περφόρμανς της: λέει πόσο σημαντική καλλιτέχνις είναι και με έναν φακό και μια μακέτα εξηγεί τις «δράσεις» που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 20-22 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», εκεί όπου θα κάνει πρεμιέρα η νέα δημιουργία του Ευριπίδη Λασκαρίδη «Κάμαρες» στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, ένας δεινόσαυρος από το «Ελενίτ» κόβει βόλτες και ετοιμάζεται να προβάρει με τον Kristof ένα τραγούδι που θα ακουστεί στη συναυλία η οποία θα γίνει στο μικρό αμφιθέατρο στον πίσω χώρο του πολιτιστικού κέντρου. Σε αυτήν θα πάρουν μέρος οι μουσικοί Σίλια Τσιούφη/Colorgraphs, Θάνος λόst/Lost Bodies, Kristof & Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Γιώργος Στενός & Γιώργος Σταυρίδης.

Τραβάμε τη βαριά βελούδινη κόκκινη κουρτίνα και μπαίνουμε στο κτίριο, στις «Κάμαρες», όπου μας ξεναγεί ο δημιουργός μιας μοναδικής και παράδοξης γλώσσας που βρίσκεται στην καρδιά της περφόρμανς και της αρχιτεκτονικής του θεάτρου, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, που ποζάρει σαν φαγιούμ σε μια αφίσα τοποθετημένη με σεμνότητα στην είσοδο.

Οι «Κάμαρες» είναι ένα έργο στο οποίο ξετυλίγεται σχεδόν παραισθητικά όλη η «κουζίνα» του Ευριπίδη Λασκαρίδη, σοφά τακτοποιημένη και εννοιολογικά «άτακτη», ένας κόσμος λαμπρός, με πολλά χρυσά κρόσσια, ένα πολυμορφικό πείραμα μέσω του οποίου ο καλλιτέχνης ανιχνεύει με την ομάδα του νέες παραστατικές φόρμες.

Βασικά συστατικά κάθε παραγωγής του Ευριπίδη Λασκαρίδη είναι η δημιουργία χώρων και αντικειμένων υβριδικών, φανταστικών και ευφάνταστων που κατασκευάζονται από τον Άγγελο Μέντη εξαρχής, δοκιμάζονται ατέλειωτες φορές, αλλά κάποια από αυτά δεν φτάνουν ποτέ στη σκηνή.

Αυτά είναι οι πρωταγωνιστές στις «Κάμαρες», όπως και οι περφόρμερ-χαρακτήρες της εργογραφίας του Ευριπίδη, ατόφιοι ή ιδωμένοι μέσα από έναν παραμορφωτικό καθρέφτη, ήρωες των έργων του «Ρέλικ» (2015), «Τιτάνες» (2017), «Ελενίτ» και της «Τουρνέ» που παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο το περασμένο καλοκαίρι. Στις «Κάμαρες» φορούν τα αριστουργηματικά κοστούμια τους – μερικά από αυτά τα βλέπουμε για πρώτη φορά σε αυτές τις εξωφρενικές εγκαταστάσεις.

Κάμαρες Facebook Twitter
Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Οι «Κάμαρες» είναι ένα έργο στο οποίο ξετυλίγεται σχεδόν παραισθητικά όλη η «κουζίνα» του Ευριπίδη Λασκαρίδη, σοφά τακτοποιημένη και εννοιολογικά «άτακτη», ένας κόσμος λαμπρός, με πολλά χρυσά κρόσσια. Μοιάζει με την αποθήκη του στούντιό του που είναι ένα μικρό επιστημονικό εργαστήριο παράδοξων ιδεών, ένα πολυμορφικό πείραμα, στο οποίο ο καλλιτέχνης ανιχνεύει, μαζί με την ομάδα του, νέες παραστατικές φόρμες που βρίσκονται μεταξύ της εικαστικής διάστασης και της site specific performance.

Σε πρώτο πλάνο, στην υποδοχή, το καμαρίνι του Ευριπίδη Λασκαρίδη με τα υλικά των εκάστοτε μεταμορφώσεων, χαρτόνια, μύτες και προσθετικά μέλη, λαμπάκια, ψείρες και εκατοντάδες μέτρα tape που κρύβουν χιλιάδες ώρες προετοιμασίας, χιούμορ, ελαφρότητα, σκληρή δουλειά και έναν πόλεμο εναντίον της σοβαροφάνειας με όπλα τα άφθονα τσιτάτα της τέχνης και τα λόγια μεγάλων ανδρών και γυναικών που ερεθίζουν τη φαντασία του θεατή, οδηγώντας τον στο όριο της γελοιοποίησης, της ειρωνείας και της ψευδαίσθησης, για να ανακαλύψει ένα ανάγλυφο του παρόντος έτσι όπως εκθειάζεται και αποθεώνεται από το λεξιλόγιο του καλλιτέχνη.

Κάμαρες Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
Κάμαρες Facebook Twitter
Πάνω από τη μη ομιλούσα κεφαλή του περνάνε τα «μηνύματα» σε μια μικρή φωτεινή επιγραφή, από τις γνωστές που βλέπουμε στα μαγαζιά στα όρια των εθνικών οδών. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Οι δύο όροφοι του κτιρίου έχουν μετατραπεί σε ένα πεδίο καλλιτεχνικής έρευνας και δοκιμών που είναι ανοιχτό στο κοινό, το οποίο μπορεί να περιηγηθεί ελεύθερα στον χώρο, να βγει και να επιστρέψει σε αυτόν, να ακούσει μουσική, να πιει ένα ποτό και να συνεχίσει την εξερεύνηση σε αυτό το έργο ανθολογίας με μικρές pop-up σκηνές που επαναλαμβάνονται.

Ο θεατής ανακαλύπτει κάτι διαφορετικό σε ένα μοναδικό close-up με τους φανταστικούς και παράδοξους αυτούς χαρακτήρες που μένουν κρυμμένοι μέσα σε προσθετικά μέλη, παίζουν μπουζούκι, συντονίζονται με τη μουσική, δημιουργούν περίεργες οφθαλμαπάτες και γενικώς ζουν και περιφέρονται ανάμεσά μας με τις μάσκες, τις ουρές και τη σχεδόν γκροτέσκα ανατομία τους.  

Στο ισόγειο δεν θα μπορούσε παρά να υπάρχει η προτομή του Ευριπίδη Λασκαρίδη από τους «Τιτάνες» σε βάθρο ντυμένο με πολλά μέτρα χρυσό πανί – χρυσό πανί βλέπουμε και στο φόντο.

Πάνω από την προτομή μια μικρή φωτεινή επιγραφή, σαν αυτές που βλέπουμε στα μαγαζιά στις εθνικές οδούς, απ' όπου περνάνε «μηνύματα» που διαφημίζουν βραστή γίδα, ενημερώνουν για ωράρια λειτουργίας, προβάλλουν quotes από τα σόσιαλ και φράσεις βιβλίων που ενισχύουν την καθημερινή πρακτική και μας μεταμορφώνουν σε «σοφολογιότατους», ενώ ένα λιβανιστήρι ξορκίζει το «μάτι» και τα κακά πνεύματα που ενδέχεται να εισβάλουν στον χώρο.

Κάμαρες Facebook Twitter
Φωτο: Ιωάννα Παπακώστα

Στη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο βλέπουμε αυτοπροσωπογραφίες από το «Personas» του 2014, όταν ο Ευριπίδης Λασκαρίδης εξερευνούσε μια σειρά από διαφορετικούς χαρακτήρες και ταυτότητες, στοχεύοντας στην προβολή διαφορετικών προσωπικοτήτων σε ένα μόνο πρόσωπο, χωρίς να καταφεύγει σε εργαλεία post-production όπως το photoshop, ρίχνοντας φως στις δικές μας προκατασκευασμένες αντιλήψεις περί κοινωνικών κανόνων και αφομοίωσης.

Στο πρώτο δωμάτιο, ανάμεσα σε σωρούς από ουρές, πάνινα μέλη και ρέλια, που άλλα αιωρούνται και άλλα είναι καταγής, μια περφόρμερ παρακολουθεί μαζί με τους επισκέπτες μια συνέντευξη της Σούζαν Σόνταγκ, η οποία δεν αντέχει καθόλου τον δημοσιογράφο και κάνει ό,τι μπορεί για να του δυσκολέψει τη ζωή.

Στο επόμενο δωμάτιο βρίσκεις δειγματολόγια από μύτες, δόντια, περούκες, ένα ψυγείο στο οποίο διατηρούνται ευπαθή υλικά και μια ξεχασμένη κόκα-κόλα, μικρά ηχεία και ενισχυτές υπεύθυνους για τους αλλόκοσμους ήχους των παραστάσεων. Στο κέντρο υπάρχει ένα black box· στο εσωτερικό του είναι ένας ασημένιος κόθορνος που κρύβει ένα ηχείο από το οποίο ακούγεται σε λούπα η «Τουρνέ».

Κάμαρες Facebook Twitter
Φωτο: Ιωάννα Παπακώστα
Κάμαρες Facebook Twitter
Ένα αναπάντεχο κοκτέιλ ιδεών και υλικών. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Το κοστούμι ενός δεινοσαύρου με τα βατραχοπέδιλά του, αφημένο σε μια γωνιά, χαλιά, ένας σκύλος με έναν αρχαιοπρεπή κίονα, φωτορρυθμικά και οι γέροι του «Ελενίτ» που κάνουν τα δικά τους όπως και όποτε τους έρθει έμπνευση, μια γερή δόση ψυχεδέλειας και οφθαλμαπάτης, ένα σωρό αντικείμενα με χρήσεις που ούτε καν φαντάζεσαι, τα οποία μετατρέπονται σε μαγικές κολοκύθες μόλις τα αγγίξεις.

Ένα ηχητικό σύστημα, ηλεκτρονικοί ήχοι σε ένα δωμάτιο που μοιάζει με escape room, ένα συνονθύλευμα ήχων που δημιουργούν μια απρόσμενη αρμονία, το χρυσό βουνό από τους «Τιτάνες» πάνω σε ένα παλιό γραμμόφωνο, που περιστρέφεται σε 78 στροφές, η σουπιά από το «Ελενίτ».

Όλα τα χαρακτηριστικά των έργων του Ευριπίδη Λασκαρίδη είναι παρόντα, το τσίρκο, το καμπαρέ και το μπουρλέσκ, πρωταγωνιστώντας αυτόνομα και συγκροτώντας έναν κόσμο με αλλοπρόσαλλες ιστορίες, αυτές που θέλει να μας αφηγηθεί κάθε φορά ο δημιουργός τους, σε ένα πολύπλοκο και λεπτομερές terrarium, ένα αναπάντεχο κοκτέιλ ιδεών και υλικών που ερεθίζει τη φαντασία και αναφέρεται σε έναν εξίσου σουρεαλιστικό κόσμο ο οποίος βρίσκεται γύρω και δίπλα μας και απελευθερώνει τους θεατές, που μπορούν έτσι να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και, απαλλαγμένοι από το σωστό ή το λάθος, απλώς να αφεθούν στις αισθήσεις τους, χωρίς να νιώθουν ότι πρέπει να καταλάβουν.

Μακριά από τον κανόνα και δοκιμάζοντας τα όρια της αποδοχής, το ταξίδι του Ευριπίδη Λασκαρίδη μέσα σε πράγματα αταίριαστα μεταξύ τους, μαζί με όλα τα απίθανης ευρηματικότητας υλικά του, δημιουργεί μαγεία από το καθημερινό, μια διαδρομή σε ένα σύμπαν με όλες τις πονηρές στιγμές της τέχνης, με εφόδια τη μνήμη, το αντικείμενο, τον χώρο, τη γλώσσα, την ύπαρξη, τη μεταμόρφωση, τη γελοιοποίηση, την ειρωνεία και την ψευδαίσθηση.

Κάμαρες Facebook Twitter
Δειγματολόγια από μύτες, δόντια, περούκες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
Κάμαρες Facebook Twitter
Όλα τα χαρακτηριστικά των έργων του Ευριπίδη Λασκαρίδη είναι παρόντα, το τσίρκο, το καμπαρέ και το μπουρλέσκ, πρωταγωνιστώντας αυτόνομα και συγκροτώντας έναν κόσμο με αλλοπρόσαλλες ιστορίες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
Κάμαρες Facebook Twitter
Μια ντισκομπάλα αιωρείται πάνω από ασημένιους κοθόρνους. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
Κάμαρες Facebook Twitter
Ένα ψυγείο στο οποίο διατηρούνται τα ευπαθή υλικά και μια ξεχασμένη κοκακόλα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο έργο του Ευριπίδη Λασκαρίδη «Κάμαρες» εδώ

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευριπίδης Λασκαρίδης

PORTRAITS 2022 / Ευριπίδης Λασκαρίδης: «Η ρευστότητα του φύλου των χαρακτήρων μου συμβαίνει χωρίς να τη σκέφτομαι»

Το είδος της παράστασης που κάνει ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, κάτι μοναδικά δικό του μεταξύ θεάτρου και χορού, που κατηγοριοποιήθηκε διεθνώς με το όνομά του και έφερε το αβανγκάρντ σε μεγάλες σκηνές, γνωρίζει τεράστια επιτυχία, καλλιτεχνική και εμπορική, σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα άφυλα, αλλόκοτα πλάσματά του, που ορίζουν ξανά το queerness, είναι αστεία και σπαρακτικά μαζί, ένα μοντέρνο είδος θεάτρου με αλήθεια, χιούμορ και συγκίνηση.
M. HULOT
Ελευσίνα μουσείο έκθεση

Αρχαιολογία & Ιστορία / Το παρόν και το παρελθόν της Ελευσίνας σε μια μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Το «Μυστήριο_29: Ελευσίνα - Ωμό Μουσείο», σε συμπαραγωγή με τη διοργάνωση 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι ένα έργο-προάγγελος του προγράμματος για τη θεατή και αθέατη ιστορία της Ελευσίνας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To νόημα τού να ανεβάζεις Πλάτωνα στην εποχή του ΤikTok

Άννα Κοκκίνου / To νόημα τού να ανεβάζεις Πλάτωνα στην εποχή του ΤikTok

Η Άννα Κοκκίνου στη νέα της παράσταση αναμετριέται με το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τις πολλαπλές όψεις του Έρωτα. Εξηγεί στη LiFO για ποιον λόγο επέλεξε να ανεβάσει το αρχαίο φιλοσοφικό κείμενο, πώς το προσέγγισε δραματουργικά και κατά πόσο παραμένουν διαχρονικά τα νοήματά του.
M. HULOT
«Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Θέατρο / «Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Ο Γιωργής Δεσποτάκης ανεβάζει στο LA μια σύγχρονη Ελληνική τραγωδία. Η παράσταση TERAS διερευνά τις queer ταυτότητες και τα οικογενειακά τραύματα, μέσω της εμπειρίας της αναγκαστικής μετανάστευσης. Μπορεί τελικά ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας να ζήσει ελεύθερα σε ένα μικρό νησί;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Αντώνης Αντωνόπουλος από μικρός είχε μια έλξη για τα νεκροταφεία ή Όλα είναι θέατρο αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου πάνω τους ή Η παράσταση «Τελευταία επιθυμία» είναι ένα τηλεφώνημα από τον άλλο κόσμο

Θέατρο / «Ας απολαύσουμε τη ζωή, γιατί μας περιμένει το σκοτάδι»

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος, στη νέα του παράσταση «Τελευταία Επιθυμία», δημιουργεί έναν χώρο όπου ο χρόνος για λίγο παγώνει, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συναντήσουμε τους νεκρούς αγαπημένους μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

Θέατρο / Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

«Δεν πηγαίνουμε ποτέ στη Μόσχα, όμως η επιθυμία γι’ αυτήν κυλάει διαρκώς μέσα μας» - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για τη sold-out παράσταση «Τρεις Αδελφές» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Θέμελης Γλυνάτσης: Ας ξεκινήσουμε με το να είμαστε πολύ πιο τολμηροί με τους ρόλους που δίνουμε στους νέους καλλιτέχνες, κι ας μην είναι τέλειοι

Θέατρο / Μια όπερα με πρωταγωνιστές παιδιά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μεταξύ χειροποίητων σκηνικών και σκέψεων γύρω από τη θρησκεία και την εξουσία, «Ο Κατακλυσμός του Νώε» δεν είναι άλλη μια παιδική παράσταση, αλλά ανοίγει χώρο σε κάτι μεγαλύτερο: στη δυνατότητα τα παιδιά να γίνουν οι αυριανοί δημιουργοί, όχι απλώς οι θεατές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ηow to resuscitate a dinosaur/ Έι, Romeo, πώς δίνεις το φιλί της ζωής σε έναν δεινόσαυρο;

Guest Editors / «Ο Καστελούτσι σκηνοθετεί μια υπόσχεση· και κάνει τέχνη εκκλησιαστική»

«Πέρασαν μέρες από την πρώτη μου επαφή με τη Βερενίκη. Μάντρωσα ένα κοπάδι σκέψεις» – ο Κυριάκος Χαρίτος γράφει για μια από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν, που ανέβηκε στη Στέγη.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Onassis Dance Days 2025: Ένας ύμνος στα αδάμαστα σώματα

Θέατρο / Onassis Dance Days 2025: Ένας ύμνος στα αδάμαστα σώματα

Ένα νέο, αλλιώτικο σύμπαν για τον «χορό» ξεδιπλώνεται από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μέσα από τα πρωτοποριακά έργα τεσσάρων κορυφαίων Ελλήνων χορογράφων και του διεθνούς φήμης Damien Jalet.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κώστας Νικούλι

Θέατρο / «Μπορώ να καταλάβω το πώς είναι να νιώθεις παρείσακτος»

Ο 30χρονος Κώστας Νικούλι μιλά για την πορεία του μετά το «Ξενία» που του χάρισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού όταν ήταν ακόμα έφηβος, για το πόσο Έλληνας νιώθει, για την πρόκληση του να παίζει τρεις γκέι ρόλους και για το πόσο τον έχει αλλάξει το παιδί του.
M. HULOT
Μέσα στον θησαυρό με τις εμβληματικές φορεσιές της Δόρας Στράτου

Θέατρο / «Κάποτε έδιναν τις φορεσιές για έναν πλαστικό κουβά, που ήταν ό,τι πιο μοντέρνο»

Μια γνωριμία με τη μεγάλη κληρονομιά της Δόρας Στράτου μέσα από τον πλούτο αυθεντικών ενδυμάτων που δεν μπορούν να ξαναραφτούν σήμερα και συντηρούνται με μεγάλο κόπο, χάρη στην αφοσίωση και την εθελοντική προσφορά μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν και συνεχίζουν το όραμά της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Βασιλική Δρίβα: «Με προσβάλλει να με χρησιμοποιούν σαν καθρέφτη για την ανωτερότητά τους»

Οι Αθηναίοι / Βασιλική Δρίβα: «Με προσβάλλει να με χρησιμοποιούν σαν καθρέφτη για την ανωτερότητά τους»

Ανατρέποντας πολλά από τα στερεότυπα που συνοδεύουν τους ανθρώπους με αναπηρία, η Βασιλική Δρίβα περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τις χαρές, και μπορεί πλέον να δηλώνει, έστω δειλά, πως είναι ηθοποιός. Είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ξαναγράφοντας τον Ίψεν

Θέατρο / Ο Ίψεν στον Πειραιά, στο μουράγιο

«Δεν είναι εύκολο να είσαι ασυμβίβαστη. Όπως δεν είναι εύκολο να ξαναγράφεις τον Ίψεν» – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για την παράσταση «Εχθρός του λαού» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
«Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ τις αρνητικές κριτικές και αποσύρθηκα για έναν χρόνο»

Lifo Videos / «Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ τις αρνητικές κριτικές και αποσύρθηκα για έναν χρόνο»

Η ηθοποιός Παρασκευή Δουρουκλάκη μιλά για την εμπειρία της με τον Πέτερ Στάιν, τις προσωπικές της μάχες με το άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και για το θέατρο ως διέξοδο από αυτές.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Μαρία Σκουλά: «Πιστεύω πολύ στο χάος μέσα μου»

Θέατρο / Μαρία Σκουλά: «Πιστεύω πολύ στο χάος μέσα μου»

Από τον ρόλο της Μάσα στην πραγματική ζωή, από το Ηράκλειο όπου μεγάλωσε μέχρι τη ζωή με τους ανθρώπους του θεάτρου, από τον φόβο στην ελευθερία, η ζωή της Μαρίας Σκουλά είναι ένας δρόμος μακρύς και δύσκολος που όμως την οδήγησε σε κάτι δυνατό και φωτεινό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μια νέα παράσταση χαρτογραφεί το χάσμα μεταξύ γενιάς Z και γενιάς X

Θέατρο / Μια νέα παράσταση χαρτογραφεί το χάσμα μεταξύ γενιάς Z και γενιάς X

Μέσα από την εναλλαγή αφηγήσεων, εμπειριών, αναπαραστάσεων, χορού, βίντεο και ήχου, η παράσταση του Γιώργου Βαλαή αναδεικνύει τις διαφορές αλλά και τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δυο διαφορετικών γενεών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρομέο Καστελούτσι: «Όπου παρεμβάλλεται το κράτος, δεν υπάρχει χώρος για τον έρωτα. Ο έρωτας είναι εναντίον του κράτους και το κράτος εναντίον του έρωτα».

Θέατρο / Ρομέο Καστελούτσι: «Πάντα κάποιος πολεμά τον έρωτα. Και οι εραστές είναι πάντα τα θύματα»

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης, λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα και στη Στέγη για να παρουσιάσει τη «Βερενίκη» του, μας μίλησε για τον έρωτα, τη γλώσσα και τη μοναξιά, την πολιτική και την ανυπέρβλητη Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ